Yavuz Sultan Selim neden küpe takardı?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yavuz Sultan Selim neden küpe takardı?
yavuz sultan selim neden küpe takardı yavuz sultan selim niye küpe takmış neden takmıştır
Yavuz Sultan Selim'in küpe taktığını bilmeyen yoktur arkadaşlar tarihi tablolara şöyle bir baktığımızda zaten Selim'in portrelerde küpesini görürüz peki Sultan Selim neden küpe takıyordu bunu hiç düşündünüz mü?

yavuzsultanselim1-6845.jpg



Bir rivayete göre Yavuz Sultan Selim ordusuyla Mısır’ı fethettiği zaman, orada köleleri ziyaret etmiş. Çiftliklerde çalışan erkek kölelerin kulaklarında küpeleri görünce, neden taktıklarını sormuş.
“Sultanım.” demişler. “Bunlar köle sınıfı olduğundan hür erkeklerden ayırt edilmeleri için bu küpeleri takarlar. Bu küpeler onların kölelik nişanıdır.”
“Yaa öyle mi?” demiş Yavuz Sultan Selim, “Demek öyle ha.. Getirin öyleyse ben de kulaklarıma küpe takacağım.” Kendisini Alemlerin Sultanı karşısında köle olarak gören Yavuz:
“Getirin, benden daha hakir bir köle mi olur?” demiş ve küpeleri kulaklarına takarak, bir müddet köleler arasında dolaşmış
 
Benim bildiğim bir rivayette şöyle yaptığı bir seferden dolayı mı ne birisinden bi darbe yemiş ihanetemi ne uğramış bu yüzden buda bana ders olsun diye kulağına küpe takmış....

diye duymuştum ben.
 
yanlış o

BİR RİVAYETE GÖRE:Yavuz neden Küpe takardı bileniniz varmı?

Mısıra giden Yavuz orada halka takan insanları görür sonra yanındakine sorar "bu nedir?"
Derlerki "efendim bu kölelerin taktığı bir halkadır bu halka ile köle oldukları belli olur"

Yavuz bunun üzerine küpe takmaya başlar.
Soranlarada;

"BENDE ALLAH(cc)'IN KÖLESİYİM
HERKES GÖRÜNCE ANLASIN
ALLAH(cc)'IN kölesi olduğumu..." der.
 
saçma resimdeki şah ismail. Yavuz sultan selim değil. Hem rüyasında peygamber efendimizi görüp fırça yedikten sonra yavuz küpeden vazgeçmiştir. Bu kadar ahmak olmayın. Alim adamlardı padişahlar ayetle haramlığı sabit olan küpeyi takarlar mıydı? İyi düşünüp yorum yapın ve bunları paylaşın.
 
Geri
Üst