Yay burcu 2009 Mart ayı Yorumu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yay burcu 2009 Mart ayı Yorumu
2010 mart ayı yay burcu
Aşk ve İlişkiler
Sevgili Yaylar, yepyeni umutlar ve yeniliklerde bulunma hevesi içinde Mart ayına giriyoruz. Uyandığımız her sabah yeni bir mucizenin işareti olabilir. Bizlere düşen kendi mucizemizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmak ve çaba sarfetmektir. Ben bütün dileklerinizin gerçek olması temennisiyle yorumunuza başlıyorum. İlk ele alacağımız konu aşk ve ilişkiler. Şimdi birlikte tarih aralıkları ve önem sırasına göre gelişmelere birlikte göz atalım.
18 Şubat – 19 Mart tarihleri arasında etkili olacak, Güneş gezegeninin Balık burcu seyri ilişkiler konusunda genel anlamıyla önem taşıyor. Güneş bildiğiniz gibi kendinizi ifade gücünüz ve bilinçli istekleriniz kişisel canlılığınız anlamına geliyor. Bu tarihler arasında, başta büyükleriniz olmak üzere, özel ilişkiniz, evinizle alakalı tüm gelişmeleri, belirli bir yaşta iseniz yaşlılığınızı geçirmeyi düşündüğünüz yeri, içsel emniyet duygunuzu kısaca toplumsal hayatın neresinde yer aldığınızı belirlemeniz ve güvenliğinizi ele almanız gerektiğini iyi düşünmeniz ve saptamalarda bulunmanız lazım. Balık burcu değişkenlik ve sınırsızlık anlamına geldiğinden siz bu süreçte abartıdan uzak gerçeklerin ışığı altında hareket etmek, karar vermek durumundasınız. Dışarıdan gayet hoş gelse de, eğer kararlarınızın sonuçlarını kestiremiyorsanız dikkatli olmanız gerekir. Aslında mantıklı düşündüğünüzde ve sağduyulu davrandığınızda bunların gerçekle pek ilgisi yoktur. O yüzden lütfen akıntıya uyarak yol almayınız. Hayalleri gerçeğe dönüştürmek her zaman güzeldir. Ama bu hayallerin yaşadığınız dünya veya içinde yer aldığınız koşullarla uygunluğu yoksa, o zaman hamlede bulunmayınız. En başından bu yana ne amaçladıysanız, hedef olarak neyi koyduysanız buna uygun şartlar karşınıza çıkarsa değerlendiriniz. Peşinden gittiğiniz kişi veya durumlar sizi bilinmeze sürüklüyorsa iradenize sahip çıkarak yine amacınız olan yolda ilerleyiniz.
6 Mart – 17 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda geri harekete geçecek olan Venüs gezegeninin etkisi tüm burçlar önem taşıyor. Çünkü ilişkilerde paylaşım, uyum ve ortaklaşa düşünmek böyle bir etki altında pek mümkün değil. Bencil isteklerimiz öylesine ön planda ki, karşımızdaki kişinin bizden beklentisi nedir veya ne yaparsak anlaşma zemini oluştururuz bunları düşünmek yerine, benim isteğimiz ne, beni ne mutlu eder şeklinde bir tavır içinde olabilirsiniz. Tabi böyle bir durum doğal olarak aşkta sadece tek taraflı hareket edeceğinizin göstergesi. Yalnız şunu da unutmamak gerekir ki, bu enerji evrensel bir etkidir. Yani birlikte olduğumuzun kişi de bu şekilde davranabilir. Bu nedense hep göz ardı edilir çünkü. Bu seyir aslında sizler açısından keyifli, eğlenceli bir dönemin işareti olsa da, geri hareketini devre dışı bırakamayız. İlişkimizde bu dönem daha tutkulu daha kıskanç tavırlar içine girebilirsiniz. Aşkı ifade ediş tarzınız tensel arzularınızla birebir ilintili olabilir. Direkt olarak kendinizi ifade etmekten yana olacağınız için, kimi zaman bu gücü yerinde kullanmanız faydalıdır. Yani siz ne kadar iyi niyetli ve dürüst olduğunuzu söyleseniz de, kullandığınız sözcüklere dikkat etmek durumundasınız. İlişkisi yeni başlayanlar için bu dönem, tensel arzuların doyurulması yönündedir. Özellikle bu konuda eğer aranızda bir problem oluşursa bu beraberliğin uzun sürmesi zordur. Yanyana geldiğinizde belli bir çekim duymadığınız insanla sırf mantığınızı kullanarak aşkı sürdürmeniz zor olabilir. Çünkü bu enerjinin özünde mutlak sahip olma arzusu yatmaktadır. Zaten geri harekette başlayan bir ilişkinin açıkçası uzun ömürlü olması için çok sabır gerekir. Beğeni fazla olabilir, hatta fazlasıyla etkilendiğinizi düşündüğünüz bir insana da rastlayabilirsiniz. Fakat bu geçici mi yoksa kalıcı bir duygu mu derseniz, bunun adını koyabilmek için zaman geçmesi lazımdır. Kaldı ki Venüs 17 Nisan tarihine kadar geri harekette. Sonrasında yine Koç burcunda yoluna devam edecek. Ancak Haziran ayında bu seyir bitecek. O yüzden bu ilişkinin niteliği hakkında bir yorum yapmak için epey vaktiniz olacak. Acele etmemek lazım.
Eğer geri harekette aranızda sevgilinizle aranızda sorun oluşursa, ki böyle durumlarda daha sonra barışmalar sıkça yaşanır, o nedenle hemen hayata küsmeyiniz. Geri hareketin aşk evinizde oluşması bu süreçte ilişkiler bakımından deneyimsel davranmaya, yeni insanlar tanımaya, hayatın güzelliklerini yaşamaya çalışacağınızı gösterebilir. Yani ilişkinizde sorunlar varsa bu süreçte bunların üstesinden gelmek yerine başka şeylerle uğraşmanız mümkündür. Tabi ki eğer ciddi ve tutarlı bir beraberliğiniz yoksa, başka insanlarla geçici bir şekilde aşk yaşamanız, fakat bir yandan da ilişkinizdeki sorunları düşünmeniz mümkündür. Hani bazen insan karşısındakine ders vermek ister. Ayrılayım da görsün gibi, araya mesafe koyar. İşte bu arada karşısına ilginç insanlar çıkar onlarla arkadaşlık eder. Pes eden sevgili geri dönene kadar zaman kazanmış olur. Bunun gibi durumların oluşması da mümkün gözüküyor. Tabi ki her Yay burcu aynı olayları yaşamadığı için, yorumunuzda olasılıkları sizlere bildirmek durumundayım.
Bir başka olasılık ise, aşk ilişkiniz gayet yolunda gidiyordur. Cinsel paylaşımlarınız gayet olumludur. Fakat kimi zaman bireysel hareket etmeniz nedeniyle sorunlar yaşanır. Sizin isteğiniz partnerinizi biraz daha tanımak ve eski yaşanmış acı tecrübeler gibi sonuçlanmaması için beklemede kalmaktır. Eğer bunu partnerinizle paylaşmazsanız, ilişkinizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Böyle durum hisseden Yayların açık ve dürüst bir şekilde hareket etmeleri faydalıdır. ve son bir cümleyle bitirmek istiyorum. Yaşadığınız ilişkinin adı ne olursa olsun, bu süreçte lütfen acil kararlar vermeyin. Sonunu kestiremediğiniz bir şeyin altına girmeyin, sözlerde vaatlerde bulunmayın. Gergin ve bencil yaklaşımlardan uzak durun. İlişkinizin sizin açınızdan önemini mantıklı bir insan gibi gözden geçirin. İyice düşünün. Eğer bir karara vardıysanız beklemede kalın ve 17 Nisan tarihine kadar olayları tekrar bir süzgeçten geçirin. Yine kararlıysanız o zaman uygulamanızda sorun yok. Bana sorarsanız ben Haziran ayına kadar ilişki konusunda temkinli hareket etmenizden yanayım. Onu da belirteyim.
İş ve Kariyer
8 Mart – 25 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemeye başlayacak, kariyer evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin seyri önemli gözüküyor. Bu etki altında, iş hayatınızla alakalı konuların eviniz alanı içinde görüşülmesi, tarafsız ve gerçekçi bir şekilde ele alınması mutlaka lazım. Yani iş güvenceniz varsa, doğal olarak evinizdeki huzur da o denli yüksek demektir. Kimileriniz bu dönemde iş yaşamınızla alakalı konularda hayalci bir bakış açısı içinde olabilirsiniz. Durduğunuz nokta ve geleceğinizle alakalı olarak elinizde somut bir şey olmamasına rağmen, varmış gibi hareket etmek sakınca doğurabilir. Ayrıca işin eve taşınması ve ev sınırları içinde sürdürülmesi veya evden yürütülmesi de olabilecek yansımalar arasındadır. Kimileriniz bu nedenle kendinizi kurban gibi hissedebilirsiniz. Sürekli çalışmak zorunda olmanız ve evinizde dahi dinlenememeniz sizi rahatsız edebilir. Hatta sırf bu yüzden bazılarınız ara sıra da olsa işten izin almalar, ev alanı içinde dinlenme şeklinde tavırlar gösterebilirsiniz.
Günümüz dünyasında gün geçmiyor mi, kriz dolayısıyla işten çıkarılmalar olmasın. Tabi ki gönül bunu istemez ama bu enerjinin yaratabileceği bir olasılık da bu olabilir. Yani vaktinizi evin sınırları içinde geçirmeniz mümkün olabilir. Böyle durumlarda cesaretinizden sakın bir şey kaybetmeyin. Beklemede kalırken iş başvurusunda bulunmayı ihmal etmeyin ve girişimcilikten vazgeçmeyin. Her ne kadar etkili bir enerji olmasa da siz yine de araştırmaktan geri durmayın. Bilirsiniz Yaylar genelde kendi bildiklerini uygulamaktan hoşlanan kişilerdir. Kim ne derse desin, kendi bildiklerinin en doğrusu olduğunu düşünürler. Hatta bu konuda oldukça abartılı davranabilirler. Oysaki zaman bu tarz ilerlemek yerine, yeri geldiğinde esnek düşünmenin zamanı. Yani karşınıza çıkabilecek teklif veya sizin bizzat girişimlerinizde, ülkenin içinde bulunduğu durumu ve gereksinimlerinizi düşünerek hareket etmeniz faydalıdır. Bu seyirde önemli olan öncelikle zihninizi arındırmak ve yeteneklerinizi hayata geçirebileceğiniz bir iş sahibi olmaktır. Eğer işinizde ilerlemek istiyorsanız yine aynı sözlerim geçerlidir. Ayrıca kendinizi unuturcasına çalışmak da, tabi ki sakıncalıdır. Özellikle haritasında toprak burçlarında(oğlak, başak,boğa)etkinliği olan kişiler bu tarihler arasında kimliklerini iş hayatında göstermek için var güçleriyle mücadele edebilir, bu enerjinin hayalleri güçlendiren yanını, ideallerini hayata geçirmek üzere kullanabilirler. Yani hayal olarak gördükleri gerçeğe dönüşsün isteyebilirler. Bu seyir altında size önerim, içinde bulunduğunuz değişken koşulların farkında olmak ve bilinçli bir şekilde hedefinize ulaşmaya çalışmaktır.
25 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında kariyer evinizin yöneticisinin bir üst paragraftaki Balık burcu etkisinin ardından, Koç burcunda ilerlemeye başlamasıyla sizler kendinizi daha güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Burcunuzla genel olarak uyumlu olan bu etki altında, özellikle üstünde durmanız gereken en önemli nokta, hedeflerinizin farkında olmak ve buna göre kendinizi sözel açıdan güçlü bir şekilde ifade etmeye çalışmak. Çünkü bu enerjiyi doğru manada kullanabilirseniz hem işinizle alakalı konularda ileri adımlar atabilirsiniz hem de sizin cesaretinizden faydalanacak insanlara destek verebilirsiniz. Yalnız şunu da unutmayalım, bu tarihlerde Venüsün geri hareketi söz konusu. Bazılarınız için gecikmeler yine devam edecektir. Buna hazırlıklı olmakta fayda var. Benim önerim, girişimlerde bulunmayı(iş sorununuz varsa)ihmal etmeyin veya işinizde atılımcı ruhunuzu muhakkak ön planda tutun. Bu tarihler arasında zekanızı ve yaratıcı gücünüzü açığa çıkaracak şekilde hareket ederseniz, iyi bir dille kendinizi ortaya koyabilirseniz Venüsün geri hareketinin ardından planlarınızı yürürlüğe koymanız mümkün olur. Bu tarihler arasında herhangi bir iş teklifi alırsanız öncelikle, herşeyi ben bilirim havasına girmeyin. Mütevazi fakat kendinden emin bir duruşunuz olsun. Eğer çalışan bir kişiyseniz yine bu dönemde iletişim konusunda yeri geldiğinde dinlemeyi ve etrafınızdaki insanların söyledikleriyle kendi düşündüklerini karşılaştırarak hareket etmeyi de ihmal etmeyin. Çünkü akıl akıldan üstündür derler. 20 Mart tarihinde başlayacak Güneş gezegeninin Koç burcu seyri size destek bir güç olarak değerledir. İfade gücünüzü yükseltir ve kendinize olan güven duygunuzu yoğunlaştırır. Umarım tüm Yaylar bu enerjilerden olumlu istifade eder.
Para Konuları
8 Mart – 25 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyredecek olan Merkür gezegeninin seyri, yukarıdaki iş ve kariyer bölümünüzde olduğu gibi bu konuda da önemli gözüküyor. Kendi kazançlarınız konusunda zorlanmalara neden olan Satürn gezegeninin Başak burcundaki geri hareketi nedeniyle 2007 yılından beri zorlanmakta olan sizler için, başkaları destekli(aile, eş, ortak) kaynaklara fazlasıyla ihtiyaç duymaktasınız. Bunu zaman zaman aylık ve günlük yorumlarınızda dile getiriyorum. Tam bir ferahlık için benim öngörüme göre 2010 yılına kadar sabırlı olmak gerekiyor. Çünkü Satürnün ileri-geri seyri her ne kadar Ekim ayında rahatlayacağınızı gösterse de, Temmuz 2010 bu konuda daha etkili. Bunu yıllık yorumlarınızda hep dile getiriyorum. Mart ayı finansal açıdan öncelikle hayali olarak hareket etmemek gerektiğinin göstergesi olarak dikkat çekiyor. Yukarıdaki tarihler arasında özellikle dışarıdan destek görmeniz mümkün olduğu gibi, ev alanı içinde yaptığınız işler de size rahat bir nefes aldırabilir.
Hassasiyetiniz bu zaman diliminde yoğun olabilir. Yani tam anlamıyla gelir durumunuz istikrara kavuşmadığı için, dışarıdan söylenen bir söz bile sizi kırmaya yetebilir. Bu cümlelerim özellikle maddi sıkıntısı olanlar içindir. Çalışan kesimde bulunan Yaylar ise bu tarihler arasında, aileleriyle olan ilişkileri, paylaşımları konusunda daha verici ve cömert davranmaları söz konusu olabilir. Onlarla ortak kararlar alarak geleceklerini garanti altına almak için yuva sahibi olmayı düşünebilirler. Fakat bunun için öncelikle gelir durumunuzu çok iyi saptamanız gerekir. Yani tam anlamıyla bir düzen söz konusu değilse, böyle bir borcun altına girmek sakıncalı olabilir. Yine bu tarihler arasında paranızı çarçur etmemeye çalışın. Kendi kazancı özellikle yeterli olmayan kişilerin eşleri veya dışarıdan elde edecekleri gelirleri dikkatli bir şekilde harcamaları lazımdır. Ayrıca 15 Mart tarihinde yuva evinizde seyrine başlayacak Mars gezegeninin etkisini de düşünürsek, size yardımcı olan insanları veya yardımcı olmanız gereken kişileri düşünerek hareket etmeniz faydalıdır.
Pozitif Enerjili Günler : 7-8-11-12-13-16-17-21-22-23-26-27-
Zayıf Enerjili Günler :3-4-9-10-24-25-30-31
Aşkta En Şanslı Günler :26-27
Yeniay :16-17
(Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :3-4
(Ay gezegeninin İkizler burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Mutlu ve başarılı bir Mart ayı geçirmeniz dileğimle,
iremSU
Mynet Astroloji Danışmanı
 
Cevap: Yay Burcu Mart 2009 Yorumu

hımm teşekkürlerrr paylaşım için...
 
Geri
Üst