T
TİTAN
Forum Okuru
Yaz Günleri İçin Çilekli Soğuk Pasta Enfes !
çilekli soğuk pasta
çilekli soğuk pasta tarifi
Çilek sevmeyen melek herhalde yoktur Hazır çilek mevsimi de başlamışken -her ne kadar sıcaklar tam olarak başlamasa da- tam sıcak yaz günleri için uygun çilekli soğuk pasta tarifini sizlerle paylaşamak istedik melekler
Malzemeler
250 gram kedidili bisküvi
1 su bardağı + 1/4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 paket vanilya
250 gram çilek
1 paket krem şanti (arzuya göre)
Çilekli Soğuk Pasta Yapılışı
Tencereye 1 su bardağı tozşekeri, sütü, unu ve vanilyayı ekleyip, üzeri göz göz olana dek pişirin. Kremayı ateşten alın. Dikdörtgen cam kaba kedidili bisküvileri sıra halinde dizin. Üzerine hazırladığınız kremadan boşaltın. Kremanın üzerine tekrar kedidili bisküvileri dizin ve tekrar krema dökün. Malzeme bitene dek bu işleme devam edin. En son kremayı dökün. Çilekleri ayıklayıp temizleyin. 1/4 su bardağı tozşeker ve temizlenmiş çilekleri, robot yardımı ile püre haline getirin. Çilek püresini kremanın üzerine döküp yayın. Buzlukta, servis yapana dek bekletin. Servisten yarım saat önce buzluktan çıkarıp, dilediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerini arzuya göre krem şantiyle süsleyip, servis yapın.
çilekli soğuk pasta tarifi
Çilek sevmeyen melek herhalde yoktur Hazır çilek mevsimi de başlamışken -her ne kadar sıcaklar tam olarak başlamasa da- tam sıcak yaz günleri için uygun çilekli soğuk pasta tarifini sizlerle paylaşamak istedik melekler
Malzemeler
250 gram kedidili bisküvi
1 su bardağı + 1/4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 paket vanilya
250 gram çilek
1 paket krem şanti (arzuya göre)
Çilekli Soğuk Pasta Yapılışı
Tencereye 1 su bardağı tozşekeri, sütü, unu ve vanilyayı ekleyip, üzeri göz göz olana dek pişirin. Kremayı ateşten alın. Dikdörtgen cam kaba kedidili bisküvileri sıra halinde dizin. Üzerine hazırladığınız kremadan boşaltın. Kremanın üzerine tekrar kedidili bisküvileri dizin ve tekrar krema dökün. Malzeme bitene dek bu işleme devam edin. En son kremayı dökün. Çilekleri ayıklayıp temizleyin. 1/4 su bardağı tozşeker ve temizlenmiş çilekleri, robot yardımı ile püre haline getirin. Çilek püresini kremanın üzerine döküp yayın. Buzlukta, servis yapana dek bekletin. Servisten yarım saat önce buzluktan çıkarıp, dilediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerini arzuya göre krem şantiyle süsleyip, servis yapın.