Yaz meyve ve sebzelerinin vücuda yararları

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yaz meyve ve sebzelerinin vücuda yararları
yaz meyveleri isimleri et ve et ürünlerinin vücudumuza yararları sebze ve meyvelerin vücudumuza faydaları yaz meyveleri yararları sebze meyvelerin
Üzüm: Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyan, fitokimyasallardan flavonoidleri içerir. Kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyan üzümü bol bol tüketilmeli.


Karpuz: Karpuzun içerdiği laykopen maddesinin, kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen A ve E vitaminlerinden daha etkili olduğu saptandı.


Kayısı: İçindeki beta karoten adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önler. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Bir kayısı ne kadar parlaksa, içindeki beta karoten oranı da o kadar yüksek.


Domates: Domates özellikle laykopen yönünden zengin. Laykopenin antioksidan etkisi nedeniyle göğüs, sindirim sistemi, mesane ve deri kanseri riskini azalttığı bilinmekte.
Biber: Bol miktarda A ve C vitamini içerir.


Çilek: Bol miktarda A, B1, B2, C ve K vitamini, protein, şeker, meyve asidi, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum ve potasyum içerir.


Şeftali: Bol miktarda A ve C vitaminlerini içerir.



hurriyet.com
 
Geri
Üst