Yazar, oyuncu ve yönetmen Emine Sevgi Özdamar"a Berlin Sanat Ödülü

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yazar, oyuncu ve yönetmen Emine Sevgi Özdamar"a Berlin Sanat Ödülü


Yazar, oyuncu ve yönetmen Emine Sevgi Özdamar, 15 bin euro değerindeki ödülü layık görüldü.


Almanya'da tanınan yazar, oyuncu ve yönetmen Emine Sevgi Özdamar, Berlin eyaleti tarafından her yıl başarılı sanatçılara verilen 15 bin euro değerindeki Berlin Sanat Ödülüne layık görüldü.

Berlin Sanat Akademisinin her yılın 18 Mart günü verilen ödülüne bu yıl layık görülen Özdamar, 1976 yılında Doğu Berlin'deki ''Volksbühne'' adlı tiyatroda çalışmaya başladı.

Türkiye'de 1946 yılında doğan Özdamar, 1988 yılında yönetmen Hark Bohm'un ''Yasemin'' ve 1998 yılında Doris Dörrie'nin ''Happy Birthday, Türke'' (Doğum Günün Kutlu Olsun Türk) adlı filmlerinde oynadığı rollerle tanındı.

Serbest yazar ve yönetmen olarak birçok esere imza atan Özdamar, Frankfurt kentindeki Schauspielhaus adlı tiyatroda da kendi yazdığı ''Karagöz in Alemania'' adlı eseriyle çalıştı.

Berlin Sanat Ödülü ve bu ödüle bağlı her biri 5 bin Avro'dan oluşan 6 ayrı teşvik ödülünün 18 Martta verileceği törende, Özdamar ödülünü, Berlin Eyaleti Başbakanlığında kültürden sorumlu Müsteşar Andre Schmitz ve Berlin Sanatlar Akademisi Başkanı Klaus Staeck'in elinden alacak.
 
Geri
Üst