Yazın Formda Kalabilmek İçin Yapılması Gerekenler

T

TİTAN

Forum Okuru
Yazın Formda Kalabilmek İçin Yapılması Gerekenler
yazın formda kalabilmek için, neler yapılmalı, dikkat edilmesi gerekenler, öneriler, tavsiyeler, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz

form-34f.jpg



Sevgili melekler,
Yazın özellikle tatile çıktığımızda açık büfe yemekler, hadi tatildeyim yiyeyim düşünceleri bizi alır götürür.Sonra bir bakarız,elbiselerin içine sığmaz olmuşuz.

Oysa bazı ufak tefek noktalara dikkat edersek böyle sorunlar yaşamayız..

1. Düzenli yemek yemeği yaşam şekli haline getirin. Mutlaka 3 ana öğün ve 1 ara öğün yemek yemeğe özen gösterin. Yiyecekleri güne belirli oranlarda bölmek vücut yağının kolay yakılmasını sağlar.

2. Yemeklerinizi yavaş ve dikkatli çiğneyerek yemeğe özen gösterin. Çiğneme ile besinlerin ağızda kalma süresi artar, yavaş yeme ile mideden asitler yavaş salınır ve böylece yediğiniz miktarla doyarsınız.

3. Midenizde doyum hissini duyduğunuzda yemek yemeği durdurun. Aslında en güzel doyum hissi yemek öncesi bol salata, daha sonra küçük porsiyonlar halinde yemek ve son olarak da yine az yağlı salata ile olur.

4. Beslenmenizi planlarken kesinlikle kalorisi azaltılmış ürünlerden uzak durun. Bunun yerine sağlıklı pişirme tekniklerini kullanarak yine düşük enerjili besinler hazırlayabilir, daha lezzetli yiyeceklerle tanışabilirsiniz.

5. Öğünleriniz arası en az 4-5 saat ara bırakın. Yemekleri yerken her iki yiyecek arası 15 dakika zaman bırakın. Örneğin öğününüzde çorba, ızgara et ve ekmek var. Çorbayı tükettikten sonra 15 dakika bekleyin, sonra et ve ekmeği yemeğe özen gösterin.


6. Mutlaka yaşamınıza her gün en az 30 dakika en fazla 90 dakika fiziksel aktivite ekleyin. En çok yağ yakıcı fiziksel aktivite açık havada yapılan tempolu yürüyüştür. Gençler ise 10 dakika yürüyüşle başlayıp 10 dakika koşup sonra yeniden 10 dakika yürüyüşe dönerlerse daha hızlı kilo kaybetme şansları olur.

7. Tabağa konulan yemeği bitirmekle zorunlu olduğunuz fikrinden uzaklaşın. Size yapılan ikramları geri çevirmeyi kabalık saymayın. Unutmayın fazla yemek yemek ileride bel veya basen bölgesinde kalıcı olarak birikebilir.

8. Bu yiyeceklerle halsiz düşerim, nasıl az yemek yiyebilirim ki? gibi bahaneleri unutun. Kendinize güveniniz az yemek yiyip kilo verdiğinizi görünce yerine gelecek, yediğiniz miktarlarla doymayı öğreneceksiniz.

9. Günde en az 6 su bardağı su için. Diyet kolayı 1 kutu, sodayı 1 şişe, kahveyi 2 fincandan fazla tüketmeyin.

10. Bitkisel çayları günde 5 fincandan fazla tüketmemeye özen gösterin.


11. Besinleri buharda, fırında, mikrodalgada veya haşlayarak pişiriniz.

12. Selülitlerin baş düşmanı katı yağlar, soslu yiyecekler, salamura turşu ve tuzlu yiyecekler, kızartmalar, kremalı hazırlanmış besinler, mayonez, hardal, kahve çeşitleri, soda, gazlı ve karbonatlı içeceklerdir.

Selülitleri en iyi iyileştirici besinler ceviz, badem, kuru kayısı, kuru soğan, brüksel lahanası, sarımsak, brokoli, karnabahar, armut, kavun, karpuz, greyfurt, limon, portakal, kivi ve mandalinadır.

Kilo vermek ve düzenli fiziksel aktivite yapmak, buna ek olarak selülit masajları pürüzsüz cilt için yapılabilecek en önemli unsurlardır.


13. Cilt güzelliğiniz için koyu yeşil yapraklı sebzeler; semizotu, ıspanak, roka, maydanoz, ceviz, badem, yer fıstığı, avokado, kuru siyah çekirdekli üzüm, üzüm ve üzüm suyu, kuru ve taze kırmızı dut, somon balığı, sardalye, hindi eti, şeftali beslenmenizde eksik edilmemesi gereken besinlerdir.

14. Patates kızartmasından vazgeçemeyenler size oldukça pratik ve sağlıklı bir önerim var. Parmak dondurulmuş patatesleri folyo ile tepsiye dizin ve sıcak fırında kızarana kadar fırınlayın. Yemeklerinizin yanına ekleyin tadı patates kızartmasından daha lezzetli…

15. Enerjimizi arttıran, metabolizmamızı düzenleyen besinler: Tatlı kırmızıbiber, biberiye, fesleğen, dereotu, kırmızı şarap, yulaf kepeği, soya fasulyesi, bezelye, marul, badem, muz, kuru incir, hurma, böğürtlen, ahududu, kuşkonmaz, greyfurt suyu, ton balığı, yoğurt, susam, mercimek ve mantardır.
 
Geri
Üst