Yemeklerinizi Tuz Kullanmadan Lezzetlendirebilirsiniz

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Yemeklerinizi Tuz Kullanmadan Lezzetlendirebilirsiniz
Bu konu yemeklerde tuz kullanımı konusu hakkında bilgiler vermektedir.


Sevgili melekler, tuz bildiğiniz gibi vücuda zararlı olan 3 beyazdan biri. Mümkün olduğunda az tüketmemiz gerken tuzu eğer haddinden fazla tüketiyorsak pek çok hastalıkla karşı karşıyta olduğumuzu da bilmemiz gerekir. Yemek tabağı önümüze konduğunda daha tadına bakmadan tuzluyorsak, tuz bizim için vazgeçilmez olmuş demektir.
Ancak aslına bakarsanız tuzu fazla kullanmadan da yemeklerimizi lezzetlendirebiliriz. Nasıl mı ?

tuz-ac.png



Tuz, bakteri, maya ve küf oluşumunu engelleyerek bozulmayı önler, yiyeceklerin içindeki lezzeti ortaya çıkarır, kraker gibi yiyeceklerde kuruluk algısını azaltır.
Yediğimiz yiyeceklerdeki tuz miktarını azaltmak için mümkün olduğunca işlenmiz gıdalardan uzak durmalıyız.
Beslenmenizde tuz miktarını azaltmak için şunları yapabilirsiniz;
Daha fazla taze meyve, sebze gibi taze gıdalar, yağsız et, beyaz et, balık, işlenmemiş tahıl tüketin. (Bu yiyeceklerde çok az miktarda sodyum var)
Geleneksel çok tuzlu yiyecekleri az tuzlu ya da tuzsuz yiyeceklerle değiştirin.
Dışarıda yiyeceğiniz zaman, yediğiniz yemeğe tuz eklemeyin. Lezzet katmak için sos ya da salata sosunu tercih edin.
Yemeklerinize tat vermek için baharat ve şifalı otlardan kullanın.
 
Geri
Üst