Yengeç Burcu 2009 Eylül Ayı Yorumu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yengeç Burcu 2009 Eylül Ayı Yorumu
yengeç burcu eylül ayı 2009 eylül ayı yengeç burcu 2009 yorumu
Aşk ve İlişkiler

Sevgili Yengeçler, Eylül ayı açıkçası aşk hayatınız bakımından verimli gözükmemekte. Venüs gezegeninin para evinizde bulunuşu, sizin de birebir ilişkiler bakımından tüm odak noktanızı kazanımlarının oluşturduğunu söyleyebilirim. Böyle bir dönemde Venüsün Jüpiterle olumlu etkileşimi ise belki bir şans olarak beraberliği olmayan kişilerin para meseleleriyle direk alakalı veya bir sağlık programı esnasında tanışabilecekleri bir kişi olabileceğini göstermekte. Güneş gezegeninin 23 Eylül tarihine kadar iletişim evinizdeki transiti ise, yine çalışma hayatınızı gündeme getireceği için, çalışmak ve para kazanmak konuları çok daha önemli hale geleceğinin göstergesi. Ancak 23 Eylül tarihinden sonra yuva evinizde seyretmeye başlayacak Güneş, evli veya birlikte yaşayanlar için paylaşım konularının yuvalarıyla birebir alakalı olduğunu gösteriyor. Sevdiğiniz kişiyle biraraya gelerek evinizin sınırları içinde bulunmak hoşunuza gidebilir veya siz ilişki konusunda duygusal güvenceye çok daha fazla önem verebilirsiniz. Mars gezegeninin de uzun süredir iletişim konusunda geri planda hareket ediyor oluşu, gizli faaliyetlerinizin pek dışardan görünmesini istemediğinizi, kimi zaman iki seçenek dolayısıyla kararsız kaldığınızı ve aktif kimliğinizi elinde olmayan sebeplerle geri plana atmak zorunda olduğunuzun göstergesi. Bu alan gizli faaliyetleri de simgelediğinden belki bir çoğunuz hareket tarzı olarak gizliliği ön planda tutmaktasınız.

Bu arada Neptün gezegeninin uzun yıllardan beridir cinselliğiniz konusunda aklınızın karışık olduğunu göstermekte. Tensel arzularınızı paylaşma konusunda fantezilerin özel bir yeri olduğunu, kolay kolay ilişkiye girmekten hoşlanmadığınızı göstermekte. Sizin için en önemli olgu, karşınızdaki kişinin şefkat ve ilgi dolu davranması, güvenilir olması gerektiği için, aldanmaktan özellikle korkmakta olabilirsiniz. Bu süreç 1998 yılında başlamış ve 2012 yılına kadar sürecek olduğu için, cinsel konularda kimi zaman yukarıdaki etkiler bariz olarak ortaya çıkacaktır. Tabi ki böyle bir transitin her gün size etkilemesi mümkün olamaz, sadece bazı yıllarda aylık dönemler halinde etki altına alabilir. İşte bu dönemlerden biri de, Venüs gezegeninin Eylül ayında Neptünle yapacağı karşıtlık açısıdır. Bu görünüm altında, ilişkiye girmekten çekinme, gizli aşk yaşamak, ilişkide aldanmak veya aldatmaya yönelik davranışlar sergilemek, ayrıca fantezi dünyasına kayarak ilginç şeylerden hoşlanmak gibi etkiler görülebilir.

Sizin için aşk ve evlilik konusunda en önemli tarih Jüpiterin Aralık ayında Oğlak burcuna geçerek, evlililik evinize girmesidir. İşte o süreç ciddi olarak sizin için de en uygun zaman olacaktır. Bu tarih gelene kadar öncelikle kariyeriniz, işiniz ve para kazanımlarınıza öncelik vermeniz geleceğinizi kurgulamak açısından çok önemlidir. Lütfen duygusallığınızı belirli bir sınırda tutarak, mantıklı bir şekilde hareket etmeye, güven olgusunu başka insanlar aracılığıyla edinmek yerine kendi içinizde oluşturarak çalışınız ve azimli olunuz.

İş ve Kariyer

Sevgili Yengeçler, Aşk ve ilişkiler bölümünde de sözünü ettiğim gibi bu süreç içinde, Venüs gezegeninin para evinizdeki transiti, kazanımlar yoluyla gelir elde etme konusunda faydalı etkiler sunmaktadır. Doğru şekilde kullanılması halinde gelir akışınız biraz daha ferahlayabilir. Tabiki asıl problem sizin de bildiğiniz gibi Satürn gezegeninin buradaki ikibuçuk yıl süren transitiydi. Bu dönem oldukça zorlayıcı olmuş ve sizler yeteneklerinizi hayata geçirerek veya birebir işinizle ilgili kazanımlarınız konusunda birçok sınavdan veya zorlukta geçmiştiniz. Bu imtihan dönemi 3 Eylül tarihinde Satürn gezegenin bu yaşam alanınızdaki transitini bitirmesiyle edindiğiniz tecrübeler doğrultusunda, bundan sonrası için neler yapmanız gerektiğini artık biliyor olmalısınız.

İş ve Kariyer evi yöneticiniz Mars gezegeninin, Ağustos başından kariyerinizi ilgilendiren konularda, gizlilik içinde fakat yoğun bir haberleşme, görüşmeler yaşadığınızın göstergesi. İleriye dönük hedeflerinizi iş anlamında yükseltebilmek amacıyla kafanızın içindeki herşeyi inceden inceye düşünmeli ve ne yönde hareket etmeniz gerektiğini saptamalısınız. Yeni bir iş için ön çalışmalar yapmak, üst düzey insanlarla kimse bilmeden görüşmelerde bulunmak, işinizle alakalı araştırma ve gelişmeler için yolculuklarınızı saklı tutmak, yaptıklarınızı şu an için herkesten gizlemek, veri toplamak için uygun bir zamandır. Bütün bunların sonucunda elde ettiklerinizi, iş evinizin yöneticisi Mars gezegenin 28 Eylül 2007 tarihinden Mayıs 2009 a kadar burcunuzda olacağı süre içinde değerlendirebilirsiniz. Bu dönem sizin yeniden dirilişinizin ve iş anlamında mükemmel etkiler altına girişinizin de tarihi olacaktır. Bu süre içindeki en önemli tarihler Eylül 2007- Mart 2008 ve Mart 2008-Mayıs 2008 arasıdır. Şimdiden bu dönemlerin bilincinde olarak gizlilik içinde yaptığınız tüm eylemlerinizi dikkatli sürdürünüz ve atağa geçmek adına hazırlık yapınız.

11 Eylül tarihinde meydana gelecek parçalı tutulma ise, iletişim, haberleşme ve yolculuklar evinizde oluşacağı için,

Yaşam Enerjiniz

Sevgili Yengeçler, son iki buçuk yıldır para evinizde bulunan Satürn enerjisi 2 Eylül tarihinden itibaren, çevrenizle olan yakın iletişiminiz, kardeşleriniz, yolculuk ve eğitim hayatınız, gündelik hayatınızdaki tüm bağlantılarınız, öğrenme yetenekleriniz, ifade gücünüz, haberleşme ve düşünce sisteminizle alakalı olan yaşam alanınızda transitine başlamış olacak. Bu süreç 29 Ekim 2009 yılına kadar sizin yukarıdaki konularda sorumluluklar almanızı, kendinizi yeniden oluşturmanızı, yetersizlik duygusu hissederek güvence arayışına yönelmenizi, bu alanda yaşanacak tüm sorunlarla baş etmeye çalışarak kendinize güven duymayı öğrenmenize sebep olacaktır. Bu transitin sizin yaşamınızda ne gibi etkileri olabileceğine bir bakalım. Öncelikle zihinsel düşünce sisteminiz eskiye oranla değişime uğrayacaktır. Daha titiz ve detaylı düşünecek, hatta öğrendiklerinizi bile yetersiz bularak daha fazla kendinizi geliştirmeniz gerektiğini düşüneceksiniz. Herşeyin altında yatan sebebi araştırmak, bulmak, gerekirse insanlarla biraraya gelerek konuşmak ve son tesbiti yapmak için kendinizi oldukça yormanız mümkündür. İletişiminiz de aynı doğrultuda değişime uğrayacağından, söylenen bir söze inanmakta zorluk çekmek, duygusal olmaktan ziyade aşırı derecede mantıklı olmaya çalışmak bu sürecin önemli değişimleri arasında yer alır. Hizmet bilincinin gelişmesi nedeniyle, yakın çevrenizdeki insanlara yardımcı olmaya çalışmak neredeyse vazgeçilmez bir istek doğurur. Kardeşlerinizin içinde bulunduğu sorunları çözmek zorunda olduğunuzu hissedebilir, kendi zamanınızda ödün vermek gereği duyabilirsiniz. Onlarla aranızdaki sorunun kaynağında iletişimsizlik vardır ve siz de bunun üstesinden gelebilmek adına yoğun bir uğraş vermek zorunda kalırsınız. Sabır ve görev bilinciniz nedeniyle, yakınınızda kim varsa onun yardımına koşmanız, kendi işlerinizi ihmal etmenize yol açabilir. Tabiki bu dönemde çevrenizdeki insanların sorunları artacağı için kendinizi bir kurban gibi hissedebilirsiniz. Sanki tüm problemleri siz çözmek zorundasınız gibi, herkesle ilgilenebilirsiniz. Bu arada bulunduğunuz çevreyi değiştirseniz de, eski çevrenizle bağınızı koparmak ve yeniye alışmak oldukça fazla zaman alabilir.

Yine bu süreçte, yakınlarınızla aranızdaki irtibatın tümünde eleştirel davranışlar içine girebilirsiniz, herşeyin mükemmel olması için, denetim ve disiplin uygulamaya kalkar ve kimi zaman da birilerinin sizi beğenmeyeceğinden korkarak, herşeye uyum sağlamaya çalışabilirsiniz. Bu sizi çelişkili bir ifade tarzına yöneltebilir, bir dediğiniz diğerini tutmayabilir. Bunun nedeni size yakın olan insanları kaybetmek korkusudur.

Eğitim hayatınız veya eğitimle alakalı her konuda, öğrenme hevesiniz yüksektir. Öğrendiğiniz bilgileri, etrafınızla paylaşma isteğiniz yüksektir. Konsantrasyonunuz yüksek oranda artar, her konuda bilgi sahibi olmaya çalışır ve düşüncelerinizi yazı veya sözel olarak ifade etmeye uğraşabilirsiniz. Kısaca hızlı öğrenmek ve çabuk tüketmek yerine, geç öğrenerek hiç unutmamak gibi durumlar oluşabilir. Bu süreçte kimileriniz meslek olarak öğretmenliği seçebilir veya uzun bir emeklilik döneminden sonra öğretmenliğe geri dönebilirsiniz. Öğrenme amaçlı kurs programları, dilinizi geliştirmek veya iletişimle ilgili her konuda uzmanlaşmak için çabalarsınız.Yolculukların tümü işinizle ilgili konularda oluşmaya başlar. Yani siz bu süreçte seyahat alanıyla ilgili bir mesleğe sahip olabilirsiniz. Bu sizin bu yolla insanlara hizmet vermenizi sağlayabilir. Ayrıca eğitimle ilgili alanlarda çıkan sorunlarla uğraşarak, temelinizi en iyi şekilde kurmanız gerekebilir.

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-6-7-10-11-12-15-16-17-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler :13-14-20-21-27-28

Ay Takviminiz : 6-7

(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :20-21

(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not:

Aylık yorumları okurken, mutlaka yükselen burcunuzun da yorumlarını okuyunuz. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız Astroloğa Sorun köşesinden bana ulaşabilirsiniz.

Sevgili Yengeç, siz öncü su grubu burcusunuz. Güç kaynağınız olan duygusal süreçleri başlatma yeteneğinizle kendinizi güvende hissedebilirsiniz.

Mutlu ve başarılı bir Eylül ayı geçirmeniz dileğimle,

 
Geri
Üst