Yengeç Burcu 2009 Kasım Ayı Yorumu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yengeç Burcu 2009 Kasım Ayı Yorumu
2009 kasım ayı yengeç burcu aylık yorumu her ay burcunun yorumunu bekleyen melekler için :tik:

yengec-burcu-6193.gif


Aşk ve İlişkiler

Kasım ayına girdiğimiz şu günlerde aşk hayatınızla alakalı konularda oldukça güçlü enerjiler söz konusu. Bunlardan ilki geçtiğimiz 4 Ekim tarihinde başlayan ve 16 Kasıma kadar devam edecek Mars gezegeninin Akrep burcu seyridir. Bu enerjiden size Ekim aylık yorumunuzda söz etmiştim. Hatırlarsanız, aşk hayatınızı ilgilendiren her konuda tutkularınızı alevlendirici ve aşkta güçlü isteklere sahip olmanızı körükleyiciydi. Karşı konulmaz duygular arenasında kaybolmanız, erotizmin uç noktalarını hissetmeniz, kimi zaman kıskançlık kimi zaman kontrol ve güç kurmaya açık olmanız da, yine bu enerjinin etkileri arasındaydı. Bir Yengeç için güvenliği herşeyden önemli olduğu için, Mars Akrep burcu seyrinde neden tutkulu olduğunu anlamak mümkün. Çünkü kendisine ait değerlere sahip çıkmak istiyor ve kimseyle de paylaşmak gibi bir niyeti yok. Tabi bütün bu düşünceler gayet normal gibi dursa da, bu sert enerjiyi belli bir ılımlılık içinde kullanmak lazım. Bu enerjinin etkisi devam ederken 23 Ekim tarihinde başlayan Güneş gezegeninin Akrep burcundaki ilerleyişi, bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınızdaki dürtülerinizin birbirinden ayrılma zamanı olarak dikkat çekici. Yani yaşadığınız ilişkideki gerçeklerin net olarak görülmesi ve bütün noksanların düzeltilmesi gerekiyor. Tabi ki insan denilen varlık, alışa geldiği yaşamını öyle veya böyle sürdürmek ve kendini koruma altına alma dürtüsüyle hareket eden bir varlık. Bu yüzden de sorunlar olsa dahi, bunları düzeltmek yerine olanı, olduğu haliyle kabule hazır gibi.

22 Kasım tarihine kadar devam edecek bu etki altında sizler, aşk hayatınız, çocuklarınız, yaratıcı tüm faaliyetleriniz, yaşamı güzel ve zevkli bir şekilde geçirmenizi sağlayan her konuda, yukarıda belirttiğim gibi zorluk çıkaran, sizi tedirgin eden, üzen ve yaralayan konuları ertelemek yerine, çözüme kavuşturabilecek gücü Güneşin bu desteği sayesinde bulabilirsiniz. Sağlıklı bir şüphe içinde yaşadığınız ilişkiyi gözden geçirebilir, görünen durumla yetinmeyip, gerçeğe ulaşmaya çalışabilirsiniz. Diyelim ki bu enerjiyi bu şekilde kullanmadınız, o zaman Akrep burcu seyrinin kendi içindeki kontrolü ele geçirme dürtüsü fazlasıyla ön plana gelebilir. Yani aşk, bir meydan savaşı haline dönüşür. Bu konuda çok geniş bir açıklama yapmayacağım. Çünkü biliyorum ki, siz yengeçler bu yazılanlardan ister istemez etkilenebilirsiniz. Biz burada enerjileri nasıl olumlu kullanabilirsiniz onun üzerinde duralım. Güneş gezegeninin ardından 4 Kasım tarihinde başlayacak Merkür Akrep burcu seyri ise, aşk hayatınızla alakalı toplam üç gezegenin dönüşümde bulunmaya açık doğasının altını çiziyor. Bu etkiler altında 4 Ekim tarihinde başlayan ve 23 Kasıma kadar sürecek bu dönem aşk konusunda zihinsel açıdan, keskin, sahiplenici, cinselliğin ön planda olduğu, yaşadığınız ilişkide iplerin elinizde olmasını arzuladığınız çarpıcı nitelikler taşıyan bir iletişim süresi anlamına geliyor.

Aslında bir yanıyla da, ilişkinizi arıtma, düzenleme, karşınızdaki kişiyle bütünleşebilmek adına kendinden vazgeçme zamanı. İlişkisi olmayan Yengeçler için gayet etkili olan bu enerjiler, aşkı aşk gibi hissetmenizi sağlayıcı cinsten. Öyle tutkulu bir dönem ki, karşılıklı çekim gücü öylesine yoğun ki, anlaşıp anlaşamadığınızdan ziyade onunla aranızdaki alevin yoğunluğu herşeyi bir kenara koyarak ona doğru yönelmenizi sağlayacak kadar güçlü. Ben bu seyirin özellikle sizler açısından kendi içinde delişmen, aktif, dışa karşı belli edilmese de, cinsel kimliğinizin farkına varmanızı sağlayıcı bir etki yaratacağını düşünüyorum. Gerek Mars, gerek Güneş ve gerekse Merkür Akrep burcu seyrini büyüsel bir döneme benzetebilirim. Derinlemesine incelemeler, yüreğinizin içindekileri olabildiğince etkili şekilde hissettirmeler ve dönüşüm olguları çerçevesi içinde geçeceğe benziyor. Tabi burada şunu belirteyim ki, geçmişine sizin kadar önem veren kişiler için, bu dönemin kendi içindeki dönüşüm etkisi zorlayıcı olabilir. Fakat ister istemez eskiyi bir kenara koyarak, bu dönemin yenileştirici özelliklerine direnmemeniz lazım. Yani hala eski sevgiliyi veya hala eski ilişkinin acılarını taşıyorsanız, yeninin lezzetine varmanız zor gibi. Benim tavsiyem gerçekle hayali birbirinize karıştırmamanız, bütün hayalleri bir yana koyarak kendinizi şöyle bir gözden geçirmeniz, hayatınızı geçmiş aşkın gölgesinde yaşamak yerine, yeninin heyecanına bırakmanız. Çünkü ancak böylece dönüşümde bulunabilir ve bir aşk içinde yeniden kendinizi keşfedebilirsiniz.

Evet Akrep burcundaki bu etkilerin ardından bir başka ve son derece önemli bir enerji, 12 Kasım tarihinde devreye giriyor. Venüs Oğlak burcu seyrinden söz ediyorum. Bir yengeç için Oğlak burcu zamanları, ilişkide karşıtlık, dengeleme, engellenme, ortayı bulma kısaca ben demek yerine biz olmayı kabul etmek adına çabalama ve mücadele günleridir. Ayrıca Venüs bu noktadan 225 günde bir geçtiği için, uzun bir süre sonra ziyaretinize gelen oldukça ciddi bir misafire benzer. Belki ilginç bir tanımlama oldu ama bu seyiri ifade edebilecek en doğru cümle buydu. Peki Akrep burcu seyrinden sonra bu enerjinin anlamı ne olabilir. Herşeyden önce beraberlik konusunda yavaşlama dönemi olacağı kuşkusuzdur. 8 Aralık tarihine kadar devam edecek bu dönemde, heyecan neredeyse yok denecek kadar azalır. Uzun süreli bir ilişkiniz varsa, partnerinizin size karşı biraz daha mesafeli davranması, sorumluluklarınızı hatırlatması, duygularını göstermekten kaçınması, herşeyi fazla ciddiye alarak sorgulaması mümkündür. Sizin üzerinde en fazla durduğunuz güven olgusu bu dönemin en önemli mevzusudur. Fakat bu olgu, sizin gibi ilgi ve sevgiye açık, herşeyin daha özenli bir şekilde anlatılmasından hoşlanan bir Yengeç için, partnerin sevimsizleşmesi anlamına gelebilir. Peki bu enerjiyi nasıl kullanalım ki, bu dönemde çekişmeler, keyifsizlikler oluşmasın. Herşeyden önce, siz yengeçlerin bu tarihler arasında, ilişkiniz konusunda öz disiplinli bir şekilde hareket etmeniz lazım. Yani onun size güven vermesini beklemek yerine siz güvenliymişsiniz gibi duracaksınız.

Dünyanın onun etrafında döndüğünü düşünmek yerine, onunla beraber kendinizi de mutlu etmenin yollarını arayacaksınız. Aşırı duyarlı, kırılgan ve talihsiz bir kişi profili çizmek yerine, kimliğinizin farkında, ilişkinizin sizin için önemli olduğunun bilincinde, fakat ters durumlarda da tepkinizi koyabilen şekilde davranacaksınız. Size karşı koyduğu mesafeyi, kendinize yöneltilmiş gibi görmeyip, gayet normal bir şekilde karşılayacak, hatta saygı duyacaksınız. Baktınız ki bu halinden çok şikayetçisiniz, o zaman sakin ve olgun bir şekilde size uymayan noktalar hakkında oturup konuşmak istediğinizi belirteceksiniz. Bunu yaparken de kesinlikle çatışma veya aşırı duygusal davranmayacak, gayet kendinizden emin bir hava içinde olacaksınız. Birlik ve beraberlik içinde düşünülmesi gerektiğini, eğer bu şekilde davranırsa sizin de bu durumda gardınızı alabileceğinizi belirteceksiniz. Konuşma şekliniz ise, ne sert ve keskin ne de fazla duyarlı, ağlamaklı olmayacak. Bunlara dikkat edildiği zaman, karışınızdaki kişi size karşı ister istemez çekim duymaya başlayacak. Bir de unutmadan kesinlikle eski olayları veya eski durumları ortaya getirmemelisiniz. O anki mevcut durum çerçevesi içinde olayları ele almalısınız.

İş ve Kariyer

Mesleki konularda, Kasım ayı, kariyer gibi geniş manada düşünmekten ziyade, görev ve sorumlulukların gündelik olarak halledilmesi tarzında gelişebilir. Fakat oldukça aktif ve bir Yengeç için öncü gücünü açığa çıkarması gereken bir süreç olarak dikkat çekicidir. Yani biraz daha hızlı düşünmek, hızlı hareket etmek, risk almaya dönük bir tarz içeriyor. İsterseniz süreçte yaşanabilecek gelişmelere beraber bakalım.

Bahsedeceğim ilk enerji, 18 Ekim tarihinde gündelik iş hayatınız, verimliliğinizle alakalı yaşam evinizde ilerlemeye başlayan Venüs gezegeninin Yay burcu seyridir. 12 Kasım tarihine kadar devam edecek ve özellikle iş ortamınız, iş hayatınızın gündelik temposu üzerinde etkili olacağını düşündüğümüz, bu enerji, iş hayatınız açısından oldukça yoğun bir dönem anlamına gelebilir. Bir çok kişiyle işinizle ilgili bağlantı kurmanız, detaylı işlerle uğraşmanız ve bütün bunları dağılmadan belli bir sistem içinde yerine getirmeniz gerekebilir. İş ortamınızla birebir alakalı, yeni kişilerle tanışacağınız bu dönemde oldukça ilginç, kendinden son derece emin, pozitif ve maceracı ruha sahip bir kişiyle tanışmanız ve özel bir şeyler paylaşmanız mümkündür. Bu kişi çevresinde oldukça popüler biridir fakat ilişki konusunda ciddi ve derin düşünmek taraflısı değildir. Yengeç gibi hassas bir insan için bu zorlu olabilir. Yine bu süreç ilişkisi devam eden çiftlerde, partneriniz veya eşinizle, işinizle alakalı paylaşımlarda bulunmaktan hoşlanacağınız anlamına gelebilir. Göreviniz gereği bir başka ülkeye veya şehiriçi seyahatleriniz olabilir ve kimi zaman bu durum bir kurs programı anlamı taşıyabilir. Sizin için aktif bir süreç olsa da, sadece oradaki durumu keşif anlamı da taşıyabilir. Bu türden işleriniz için 22 Kasım sonrasının daha etkili olacağını söyleyebilirim.

Venüs gezegeninin bu seyrinin ardından, 16 Kasım tarihinde Mars gezegeninin Yay burcu seyri başlar ve bu seyir de en az Venüs kadar hareketli ve daha da yoğunluk içericidir. Mars bildiğiniz gibi aktif ve mücadeleci yanlarımızın astrolojik temsilcisi ve zorluklarla mücadele anlamı taşıyor. Yay burcunda ilerlediği zamansa, iyimserlik ve pozitif hareket etmeye yönelik olduğu için, açıkçası Mars gezegeninin doğasına uymayan bu durum dağınıklık anlamına geliyor. Çünkü Mars bir hedefe odaklanır ve o hedefin üstüne gider. Oysaki Yay sürecinde hedef için karar vermek de zordur, gerçekleştirmek de. Yengeç burcu mensupları öncü kişilerdir fakat bu öncülük kimi zaman aşırı duyarlılık nedeniyle çekingenliğe ve hedeften uzaklaşmaya sebep olur. Gördüğünüz gibi bu dönemde dikkatli olmak lazım. Peki nelere dikkat etmek gerekiyor. Herşeyden önemlisi iş hayatınız, patronlarınızla ilişkinize dikkat etmek lazım. Girişimci, atak ve idealist olmanız gerekiyor. Yani amacınızı iyi belirlemek ve bu amaca uygun davranmak gerekiyor.

Ufkunuzu geniş tutmak lazım. Yani sırf alıştığınız için veya çekiniyorsunuz diye, size ve yeteneklerinize hiç uymayan bir ortamda çalışmak zorunda değilsiniz. Tabi ki düşünmeden hareket edin demek istemiyorum. Sadece araştırın, daha iyi şartlarda, kendinizi gösterebileceğiniz işlerle ilgili bilgi toplayın. Bir yandan işinize devam ederken, diğer yandan başka iş olanakları var mı diye keşifte bulunun. Çevreniz bu süreçte kalabalık olacağından, bu kişilerle irtibatta bulunmaya çalışın. Kimileri yabancı şirketlerde çalışan veya yabancı ülkeyle bağlantılı insanlar olabilir. Bu kişilerle aradaki samimiyet size de farklı kapıların açılmasını sağlayabilir. Amaçlarınızı yüksek tutun asla sıradan öylesine işlerde zamanınızı tüketmeyin. Başarılı olacağınıza dair inancınızı hep güçlü tutun. Herhangi bir terslikte veya olumsuzlukta pes etmeyin. Bazı fırsatlar karşınıza çıktığında ne hemen kabul edin ne de reddedin. Önce bir bakın, gerçekten istediğiniz gibi bir şey mi, size gelecek vaat ediyor mu, kalıcılığı nedir. Baktınız ki olumlu eski işinize veda ederek yeniye yer açın. Seyahat dürtüsü bu zamanda yoğun olacağından kimi zaman özel kimi zaman iş icabı yolculuklara çıkabilirsiniz. Eğer hali hazırdaki işinizden memnunsanız, gittiğiniz yerde gelişiminiz adına, eğer memnun değilseniz yeni bir iş sahibi olmak adına gözlemlerde bulunun. İş yerinizdeki sorunları gerçekçi bir şekilde ele alın.

Eğer sizden kaynaklanan bir durum varsa, kendinizi gözden geçirin ve düzeltmeye çalışın, tam tersi bir durumsa, o zaman açık ve net bir şekilde sıkıntılarınızı görevli kişilerle veya bizzat patronunuzla dürüst bir şekilde paylaşın. Böyle bir durumun, iş veriminizi düşürdüğünden söz edin. Eminim bu kadar yürekli birini dinlememezlik etmeyecektir. Mars Yay sürecinin ardından 22 Kasım Güneş ve 23 Kasım tarihinde başlayacak Merkür süreçlerinin anlamı ise, aynı Venüs ve Mars etkisinde olduğu gibi, hem deneyimsel olmaya dönük hem de yeni hedefler belirleme açısından etkileyici gözüküyor. Merkür bildiğiniz gibi iletişimle alakalı bir gezegen. Yay burcunda, uzak ülkeler veya başka şehirlerle olan haberleşmenin yoğunluğuna işaret ediyor. Demek oluyor ki, bu dönemde hem mesleki ihtisas hem de bilgi ve deneyiminizi yükseltmek adına epey bir görüşme ve hareketlilik görülecek. Yapmanız gereken, geleneksel düşünmemek, çağa uygun gelişmeleri takip etmek ve gerekirse bizzat uygulamak fakat geri planda temkinli olmayı da asla ihmal etmemek. Ben bu seyirlerin sizin açınızdan renkli geçeceğini, dünyayı keşif adına istekli olacağınızı ve yeniliklere daha açık düşünebileceğini öngörmekteyim.

Parasal Durumunuz

Finansal yaşamınız açısından Kasım ayının bana göre en önemli etkisi öncelikle 23 Ekim tarihinde başlayan para evinizin yöneticisi Güneş gezegeninin Akrep burcu ve ardından 22 Kasım tarihinde yine Güneşin Yay burcu seyrini önemli bulmaktayım. Önce Akrep burcu seyrinden başlayalım. 23 Ekim-22 Kasım tarihleri arasında sizler maddi konularda, kendinizi yaratıcı bir şekilde ifade etmek ve ortaya koymak yanlısınızdır. Yani gücün karşılığı doğal olarak paraya eşit görülebilir. Cebimde param varsa hayatı daha lezzetli yaşarım eğer yoksa her alanda kendimi güvensiz hissedebilirim gibi. Tabi bir Yengecin böyle düşünmesi gayet doğaldır. Çünkü o, bu dünyaya güvenliğini sağlamak ve kimseye muhtaç olmamak için gelmiştir. Güneşin Akrep burcu seyrinde parasal konularda kendini güçlü bir şekilde ifade ederken, kimi zaman hakkını almak adına sertleştiği de görülebilir. Bu tarihler arasında girişimde bulunurken öncelikle parasal yönden güç sahibi olmak arzusu yoğundur. Daha önceki sıkıntılı dönemlerinizin gayet iyi farkında olduğunuz için, çıkardığınız dersler gereği bilinçli bir şekilde hareket edeceğinizi söyleyebiliriz. İhtiyaçlarınızın herkes gibi fazlalaşması, cebinizdeki parayı gayet dikkatli, ekonomik bir şekilde harcamanızı sağlayabilir.

Hatta bu seyir devam ederken, aşırı hırslı çalışmanın bir nedeni de, kazanımlarınızı çoğaltma gayenizdir. Kendi yağınızla kavrulmanın zor olduğu zamanlarda ise, ek işler yapmak veya yetenekli olduğunuz alanlarda hobi olarak sürdürdüğünüz çalışmaları paraya dönüştürmek gibi durumlar da görülebilir. Ayrıca bu sürecin bir başka anlamı ise, dışarıdan kaynak arayışının simgesi olabilir. Yani aile, sevgili, eş, finansal bazı küçük yatırımlar gibi. Huzur ve güven temin etmenin yolunun, parasal konularda egemenliğinizi elinizde tutmanızdan geçtiğini bildiğiniz için, etrafındaki insanlar üzerinde kontrol kurmanız bu seyir altında mümkündür. Bu enerji altında yapılması gereken, öncelikle sakin olmaktır. Yani bu denli para konusunda kuruntulu ve kuşkulu şekilde düşünmek veya zor durumda kalacağınızı düşünerek kendinize bu denli yüklenmek yanlış olabilir. önemli olan belli bir bütçe yapmak ve o bütçe dahilinde hareket edecek tarzda kendinizi düzenlemektir. Eğer herşey yolundaysa, saplantılı tarzda düşünmenin hiçbir manası yoktur. Bu dönemde daha iyi kazanmak adına borsa, spekülatif alanlar veya karmaşık işlerden uzak durmak gerekebilir. Kaldı ki, siz bu konuda her zaman temkinli olmayı başarmışsınızdır.

Bu enerjinin bitiminin ardından 22 Kasım tarihinde, Güneş Yay burcunda ilerlemeye başladığında sizler için belirsizlikler fakat bir o kadar da pozitif bir hava hakim olabilir. Bu durumda kimileriniz, yatırımlarını iş alanında değerlendirmekten yanadır kimileriniz daha hevesli girişimlerden yana olabilir. Hedeflerinizi daha yüksek tutma çabası, parasal kazanımlarınızı farklı alanlarda değerlendirmenizi de sağlayabilir. Örneğin iş seyahatleri bu dönemde gündeme gelebilir. Bu seyahatler yoluyla gelir elde edilmesi düşünebilir. Büyümek ve genişlemek adına bir takım kişilerle görüşmelerde bulunabilir.. Hukuk, adalet ve yasalar yoluyla hakkınızı almanız mümkün olabilir. Eğer devlet sektöründe çalışan bir kişi iseniz, refah düzeyinizin yükseltilmesiyle ilgili, toplu iş görüşmeleri söz konusu olabilir ve bu yolla maaş artışları gündeme gelebilir. Fakat en başta da belirttiğim gibi bu süreç belirsizliklerin yoğun olduğu bir zamandır. İyimserlik hakim olsa dahi, bir Yengeç bu durumdan pek hoşnut olmayabilir. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken konu riskli işlerden uzak durmak paranızı bilmediğiniz alanlarda, sırf ilginç bir proje diye, iyice araştırmadan herhangi bir konuda yatırıma dönüştürmemektir.
 
Geri
Üst