yesil alani fazla olan bölgelerde alerji riski artiyor

nisan

Yeni Üye
Üye
yesil alani fazla olan bölgelerde alerji riski artiyor
yeşillik alerjisi
Atatürk Üniversitesi (A.Ü) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı İmmünoloji ve Radyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refik Ali Sarı, yeşil alan miktarı fazla olan bölgelerde, alerjik hastalık görülme olasılığının arttığını söyledi.
p%20radiata%2010%20year%20old%20pruning%20lift%206.5-733308.jpg
Sarı, hastanelerine başta Erzurum olmak üzere, Ardahan, Iğdır, Kars, Ağrı, Van, Erzincan, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Muş ve Trabzon'dan hastaların müracaat ettiğini; alerjik hastalıkların yeşil alan miktarının fazla olduğu yerlerde yaşayanlarda daha yoğun görüldüğünü bildirdi.

Bölgede polen, bazı bitki ve otlara karşı alerjilerin yaygın olarak görüldüğünü belirten Sarı, “Alerjik hastalıklar daha çok yeşil alanın fazla olduğu yerlerde görülüyor. Genetik faktörlerin de etkili olabildiği alerjide, yaşanan coğrafi bölgenin özelliklerinin etkisi de göz ardı edilmemelidir. Erzurum ve çevresinde ise buğday ve arpa gibi tahıllara karşı alerjilere de sıkça rastlanıyor” dedi.

AŞI TEDAVİSİ

Prof. Dr. Sarı, alerji hastalıklarının tedavisinde, aşı tedavisi uygulandığını; Erzurum'da sadece A.Ü Tıp Fakültesi'nde yapılan tedavide başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.

Söz konusu aşıların, yurt dışında üretildiğini ve tedavi sürecinin 3-4 yıl sürebildiğini belirten Sarı, şöyle devam etti:

“Haftada birle başlayan, sonra ayda bire kadar düşürülen aşı tedavisi, alerjik hastalıklarda başarı sağlamıştır. Hastalarımızın ağırlığını yeşil alanın fazla olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlar oluşturuyor. Bu hastalarımıza gerekli tedavinin yanı sıra özellikle bahar aylarında, yeşil alanların bulunduğu ortamlara girmemelerini öneriyoruz.”

Sarı, aşı tedavisi yapılması mümkün olmayan hastalarda ilaç tedavisi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Alerjik vakalarda genetik faktörlerin de etkisi olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sarı, polen ve bitkilere karşı alerjisi olan hastalarda gözlerde kızarma, yaşarma ve sürekli hapşırma olduğunu belirterek, benzer rahatsızlıklar yaşayan vatandaşların, en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Sarı, alerji tedavisinin uzun süreç gerektirdiğini ve birçok vatandaşın tedavi sürecinde gereken sabrı göstermediğini ifade ederek, “Özellikle aşı tedavisinde mutlaka gerekeli sabır gösterilmelidir” diye konuştu. (alintii)
 
Ce: yesil alani fazla olan bölgelerde alerji riski artiyor

evet çok doğru canım dostum benim ben karadenizdeyim malum yeşil ve bi zaman alerji olur çok kaşınırım elllerine sağlık
 
Geri
Üst