Yeşil mercimek gaz yapar mı emziren anneye

S

Sevtap>>>>

Forum Okuru
Yeşil mercimek gaz yapar mı emziren anneye
Yeşil mercimek gaz yapar mı emziren anneye çözüm yolları burada


Merhaba

Yeşil mercimekli pilav yeşil mercimek ve sarı mercimek çorbaları gibi yemekler yapmak istiyorum . Emziriyorum sütümün artması için mercimek tüketmemi söyledi arkadaşlar ama mercimek özellikle yeşil mercimek gaz yapar mı gaz yaparsa ne yapmalıyım yeşil mercimek sarı mercimek için gaz yapmamasını sağlayabileceğim bir yöntem var mı
 
Merhaba
Sarı mercimek de yeşil mercimek de gaz yapar ve sütünüzle bebeğinize de geçer. Mercimek sütünüzü gerçekten arttıran bir besindir . Ama gaz yapmaması için ; Mercimekte yer alan doğal şekerlerin büyük bir kısmını serbest kalması için hazırlamadan önce yaklaşık olarak 5 dakika kaynatın.

Kaynatmış olduğunuz mercimeği gece boyunca dinlendirmeye bırakarak doğal olarak mayalanmalarına neden olmasını sağlayın. Bu işlem aynı zamanda; bağırsaklarda oluşan gazların da azalmasını sağlayacaktır. Bu süre zarfında; bir iki çay kaşığı kabartma tozu veya maden suyu ekleyerek de bu işlemin daha kolay olmasını sağlayabilirsiniz.

Daha sonra yapmak istediğiniz yemeği bu mercimekle yapabilirsiniz . Canan Karatay hoca bunlarla salata yapın zeytin yağı limon ilave edin bakın sütünüz şakır şakır gelecektir diyor.
 
Geri
Üst