1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.755
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik)

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    poğaça Yılbaşı Sofralarınız İçin

    < Konu Resmi..>


    Gerekli Malzemeler :

    2 su bardağı un
    1.5 su bardağı kekun

    3 yumurta 1.5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı mahlep
    1 kabartma tozu
    2 damla sakızı
    1/2 margarin



    Hazırlanışı:

    Bir kabaunları boşaltıp margarini oda sıcaklığında yumuşatarak şeker, sakız,süt, kabartma tozu ve iki yumurta ile beraber mikserde karıştırın.
    Yağlanmışyuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün, Kalan bir yumurtayı çöreğinüzerine sürüp 150 derece fırında 50 dakika pişirin.


     
Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Teflon Tava Pizzası (8 Kişilik)

    Teflon Tava Pizzası (8 Kişilik)

    tava pizzası teflonda pizza tarifi Malzemeler: 2 Yufka 1 Çay Bardağı Süt 1 Yumurta 1 Orta Boy Sosis 100 gr Sucuk 100 gr Kaşar Peyniri Rendesi 1 Adet Domates 1 Çorba Kaşığı Kekik 1 Diş Sarmısak 1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ HAZIRLANIŞI : Süt ve yumurtayı çırpın. Yağladığınız teflon tavaya, kenarları dışarıya taşacak şekilde bir yufkayı parçalayarak yerleştirin. Yufkanın aralarına sütlü karışımı...
  2. Mayalı Ekmek (8 Kişilik)

    Mayalı Ekmek (8 Kişilik)

    Malzemeler 1 kg Un Yeteri Kadar Tuz 1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Maya 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Yeteri Kadar Su Üzerine: 2 Çorba kaşığı eritilmiş Tereyağı 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ ½ kg Süt 1 Tatlı Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım.1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelim.Unun içine mayayı ve suyu ilave ederek kulak...
  3. düğme tatlısı(6/8 kişilik)

    düğme tatlısı(6/8 kişilik)

    MALZEMELER 125 gram margarin 2 su bardağı irmik 2 adet yumurta 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı soda 1 çay kaşığı vanilya 2 çorba kaşığı marmelat 2 çorba kaşığı badem Şerbeti için: Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı vanilya 1 su bardağı su HAZIRLANIŞI Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı...
  4. Yumurta Tatlısı (8 Kişilik

    Yumurta Tatlısı (8 Kişilik

    yumurta tatlısı MALZEMELER 3 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ ŞERBET İÇİN: 1 Çay Fincanı Tozşeker 2 Çay Fincanı Su 1 Tutam Toz Safran HAZIRLANIŞI Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün....
  5. Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

    Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

    MALZEMELER 750 gram ıspanak 2 adet haşlanmış patates 200 gram beyaz peynir 2 adet yumurtanın şansı 1 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber, tuz 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı un Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI 1- Ispanakların sadece yaprak kısımlarım yıkayalım. Çok az sıcak su ile yapraklar yumuşayana dek haşlayalım. Ispanak yapraklarım avuç içinde sıkarak, fazla suyunu süzelim,...

Sayfayı Paylaş