Yılbaşı Pudingi

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yılbaşı Pudingi

Malzemeler
250 gr karisik kuru meyve
175 gr kiyilmis hurma
1 çorba kasigi toz
zencefil
100 ml
portakal likörü
1
portakal
100 gr margarin
2
yumurta
1 çay bardagi esmer seker
1 çay bardagi un
1 çorba kasigi
tarçin
85 gr ufalanmis ekmek içi
85 gr iri kiyilmis ceviz içi
Sos için:
100 gr margarin
1 çay bardagi tozseker
50 gr bütün ceviz içi
1 portakalin suyu
3 çorba kasigi
portakal likörü

Yapilis Tarifi
Portakalin kabugunu rendeleyip suyunu sikin. Tencereye karisik kuru meyve, hurma, zencefil, portakal kabugu ve suyu ile likörü ekleyip karistirin. Kisik ateste sürekli karistirarak 10 dakika pisirin.
Margarini oda isisinda yumusatin. Bir kapta margarin, yumurtalar, seker ve unu karistirip krema kivamina gelene kadar çirpin. Ekmek içi, ceviz içi, tarçin ve kuru meyveli karisimi ekleyip karistirin.
Yuvarlak ve derin bir kalibin içini yaglayip hazirladiginiz puding hamurunu doldurun. Üzerini alüminyum folyo ile sikica kapatin. Büyük bir tencerenin yarisina gelecek kadar su doldurup kalibi yerlestirin. Kisik ateste 3 saat pisirin. Tenceredeki su azaldikça sicak su ilave edin.
Sos için; küçük bir tavada margarini eritin. Sekeri ekleyip sürekli karistirarak karamelize edin. Cevizleri ekleyip 2 dakika karistirarak pisirin. Portakal suyu ve portakal likörünü ilave edip karistirin ve tavayi ocaktan alin.
Servis tabagina aldiginiz pudingin üzerine cevizli sosu gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapin.
Afiyet olsun...
 
Geri
Üst