Etiketler:
  1. AuSSie-AnGeL

    AuSSie-AnGeL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.761
    Beğenilen Mesajlar:
    783
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    aNKaRa

    Yoğurt hakkında bilmemiz gekenle ???

    Konu, 'Bunları Biliyor musunuz ?' kısmında AuSSie-AnGeL tarafından paylaşıldı.

    Yoğurt hakkında bilmemiz gerekenler ???
    yoğurt
    Meleklerim ben pek yoğurt sevmem ama çok faydalı bir besinmiş....
    < Konu Resmi..>

    Yoğurt hakkında bilmeniz gerekenler
    Vitamin ve protein var
    • Süt ürünlerinin ana gıda gruplarından olan yoğurt en besleyici, sağlıklı ve yüksek miktarda protein , kalsiyum, fosfor, iyod, flor ve çeşitli vitaminleri de içermektedir.
    • Yoğurt bağışıklık sistemini güçlendirerek bir çok hastalığı önleyici etkiye sahiptir. Yoğurdun ve yoğurt üretiminde kullanılan laktik asit bakterilerinin kanser, enfeksiyonlar, gastro intestinal hastalıklar ve astım gibi hastalıkları önleyici etkilerinin olduğu yapılan araştırmalarda bulunmuştur.

    • Tüm bu hastalıkların oluşmasında en önemli nedenin bağışıklık sistemi olduğu saptanmıştır. Yoğurdun bağışıklık sistemine uyarıcı etkisinden dolayı çeşitli hastalıkların önlenmesinde önemli bir etkendir. • Yoğurdu sofralarından eksik etmeyen kişiler ve özellikle yaşlılar gibi bağışıklık sistemi baskılanmış gruplarda bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklara karşı direnç de artmaktadır.

    Ve yoğurt hakkında bilmemiz gerekenler...
    • Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı etkisi bulunmaktadır, mide rahatsızlıklarını önler.
    • Şeker hastaları için yararlı bir besindir,kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır. Kaymağı alınmış ve ekşimemiş yoğurt tercih edilmelidir.
    • Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, özellikle çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur.
    • Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur.
    • Kanser riskini azaltır, özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
    • Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL-kolesterolü azaltır.
    • Kanda sağlıklı asit baz dengesi sağlar.

    Gaz oluşumu azaltır
    • Süt ve süt ürünlerini tükettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşayan kişilerde laktozu parçalanması nedeniyle gaz oluşumu azaltır.
    • Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur.
    • Bağırsaklarda B vitaminlerinin üretilmesini sağlar. Suyuyla birlikte yenmelidir, suyu vitamin içerir. Süzme yoğurtta B vitamini kalmaz.
    • Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır, bu nedenle iyi bir uyku için idealdir.
    • Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır.
    • Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar görebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla, yoğurt yemelidirler.
    • Midesi çok duyarlı olanlar, oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir.Bu durumda dikkatli tüketilmelidir.
    • Yoğurt, ayrıca inulin adıyla bilinen, alt sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin üremelerini ve canlı kalmalarını sağlayan prebiotik bir madde içermektedir.
    • Yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin üretiminde kullanılan geleneksel laktik asit bakterileri gastrointestinal sistemde canlı kalamaz.

    Bağışıklık sistemini geliştiriyor
    • Probiyotik gıdalar 'yeterli sayıda alındığı zaman bağırsak mikroflorasının dengesini geliştirerek katkıda bulunan canlı bakteriler içeren gıdalar' olarak tanımlanmaktadır.
    • Probiyotiklerin bağışıklık sistemini geliştirdiği ve kolon kanseri riskini de düşürdüğü belirtilmektedir. Geleneksel olarak probiyotikler yoğurt ve diğer fermente gıdalara eklenirken, son yıllarda içeceklere ve tablet, kapsül veya dondurularak kurutulmuş formdaki preparatlara da ilave edilmiştir.

    Barsak içindeki ortamın pH'sını değiştirerek aside dönüştürür
    • Sindirim sisteminde bulunan bu yararlı bakterilerin etkileri, onların canlı olmasına ve metabolik aktivitelerine bağlıdır.Probiyotikler yutuldukları zaman mide ve safra asitleri tarafından elimine olabilirler,ancak bir kısmı kalın barsağa ulaşır ve orada yerleşir.
    • Üremeleri oligosakkarit olarak bilinen kompleks karbonhidratların varlığına bağlıdır. Belirli oligosakkaritler prebiyotikler olarak düşünülür. Bunlar sindirilemeyen gıdalardır, ancak kolondaki bir veya sınırlı sayıdaki bakterinin aktivitesi ve üremesini destekleyerek yarar sağlar.
    • Probiyotik gıdalardan maksimum yararın sağlanabilmasi için, prebiyotikler kullanılır. Fermente olabilen lif türleri, zararlı bakterilerin gelişimini engelleyerek probiyotik etki gösterir. Barsak içindeki ortamın pH'sını değiştirerek aside dönüştürür ve zararlı bakteri enzimlerinin çalışmasını engeller. Böylece sağlık üzerinde koruyucu etkiye sahiptir.
    • Probiotikler ve prebiotikler, daha etkili olmaları için bir arada kullanılmakta ve buna da sinbiyotikler adı verilmektedir.
    7'den 70'e herkese lazım
    • Yoğurdun içerdiği probiotik ve prebiotik maddelerin kabızlık, ishal, kalp hastalıkları, şeker, kemik erimesi, oburluk ve kalın bağırsak kanseri gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiği,bağışıklık sistemini güçlendirdiği özellikle immunoglobulin A'dan zengin olduğu, B grubu vitaminler ve Folik asit sentezinde yer aldığı, laktozun sindirimini kolaylaştırdığı ve ishali önleyici etkisinin bulunduğu bilinmektedir.
    • Deyim yerindeyse, yoğurt 7'den 70'e herkese lazım. Hatta en çok 7'sindekine ve 70'indekine lazım. Bu yüzden çocuk yaşlı herkesin günlük beslenmelerinde muhakkak yoğurda yer vermesi gerekmektedir.

    Taylan Kümeli


     
Yoğurt hakkında bilmemiz gekenle ??? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. nutuk hakkında bilmeniz gerekenler

    nutuk hakkında bilmeniz gerekenler

    atatürkün türk milletinden beklentilerini anlatan sözleri nutuk un tarihsel niteliği nutuğun tarihsel niteliği geniş özeti büyük un Nutuk; Yurdumuzun parçalanıp, işgal edildiği günlerden başlayarak, Türk tarihinde bir dönüm noktası olan İstiklal Savaşı'nı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ve inkılapların yapılışını, kısaca siyasi ve milli tarihimizi birinci elden anlatan değerli bir kaynak...
  2. Otizm Hakkında Bilmemiz Gerekenler

    Otizm Hakkında Bilmemiz Gerekenler

    Otizm Hakkında bilmemiz gerekenler 1) Ben “otizm”i olan bir çocuğum. “Otistik” değilim. Otizm karakterimin sadece bir bölümü. Beni tek başına tanımlayacak bir kavram değil. Siz düşünceleri, duyguları, yetenekleri olan bir birey misiniz yoksa sadece şişman, gözlüklü ya da sakar bir kişi mi? 2) Duyusal algılarım bozuktur. Gündelik yaşam içerisinde sizin çoğunlukla fark etmediğiniz...
  3. Rüyalar hakkında bilmeniz gerekenler

    Rüyalar hakkında bilmeniz gerekenler

    Meleklerim adım gibi eminim bu konu hepinizin çok işine yarayacak:DÇok rüya görüyor ve ne anlama geldiğini merak ediyorsanız mutlaka bu yazıyı dikaktle okuyunuz.Emin olun işinize çok yarayacak. Kendi rüyalarınızı artık kendiniz yorumlayacak ve geleceğinizi kendiniz göreceksiniz:) Rüyalar hakkında bilmeniz gerekenler!!! "Burası bizim ev ama eşyalar başka"rüyasının anlamı...
  4. Madonna Hakkında Bilmeniz Gerekenler

    Madonna Hakkında Bilmeniz Gerekenler

    madonna,madonna hakkında bilgiler,madonna hakkında bilinmesi gerekenler,gençlerin madonna hakkında bilmesi gerekenler VH1 Madonna'nın efsanevi ''Like a Virgin' albümünün 30. yılını kutlamak amacıyla genç neslin (Y jenerasyonu), Madonna hakkında doğru bilmediği ve bilmesi gereken özelliklerini bir liste haline getirdi. VH1'ın Madonna hakkındaki bu derlemesi kısaca şu şekilde:...
  5. Portakal hakkında bilmeniz gerekenler

    Portakal hakkında bilmeniz gerekenler

    Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi portakal, girdiği tariflere lezzet ve hoş koku katmakla kalmaz, aynı zamanda faydalarıyla da dikkat çeker. Portakal genelde pek çok insanın hastalanınca aklına geliyor. Çünkü içeriğindeki C vitamini ile dikkat çeken bir meyve. Bu nedenle özellikle kış ayalarında boğaz ağrısı veya grip başladığında portakal tüketimi de artıyor. İçeriğindeki bileşenler...

Sayfayı Paylaş