Etiketler:
  1. Bilge Gökçen

    Bilge Gökçen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    11.882
    Beğenilen Mesajlar:
    117
    Ödül Puanları:
    0

    Yufkalı Pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında Bilge Gökçen tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler :
    4 su bardağı pirinç
    250 gr margarin
    1 adet yufka
    karabiber
    tuz

    Yapılışı :

    Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin. Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin. Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun. Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın. Tencereyi orta hararetli fırına koyup yanm saat pişirin. Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın. Ters çevrip, servis tabağına alın ve servis yapın.
     
Yufkalı Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav Malzemeler 500 gr Baldo Pirinç 800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi 100 gr Tereyağı 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık 1 Soğan 1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu 1 Dal Maydanoz 1 Dal Dereotu 1 Dal Taze Nane Tuz, Karabiber, Yenibahar Yemeğin Tarifi Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde...
  2. iç pilav

    iç pilav

    Malzemeler 400 gr Pirinç 100 gr margarin 40 gr Çam fıstığı 50 gr Soğan 200 gr Kuzu ciğeri 2 bardak Et suyu 1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Yenibahar 40 gr Kuşüzümü 1 demet Dereotu Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba...
  3. Brüksel Lahanalı Pilav

    Brüksel Lahanalı Pilav

    Malzemeler 200 gr. Brüksel lahanası 2 su bardağı pilavlık kalite pirinç 3 ya da 4 bardak et suyu 40 gr. tereyağı Limonlu sıcak su (pirinci ıslatmak için) Tuz Yapılışı Ön hazırlık olarak, pilavlık pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Sonra, pirinci yıkayıp süzün. Beri yanda, Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın. Hepsini ortadan ikiye bölün....
  4. Yufkalı darüzziyafe köftesi (4 kişilik)

    Yufkalı darüzziyafe köftesi (4 kişilik)

    MALZEMELER 200 gram tavuk, 2 adet soğan 150 gram dana eti 100 gram kuzu eti 100 gram mantar 2 adet yufka 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 100 gr. file fıstık 4 dilim beyaz ekmek Yarım demet maydanoz HAZIRLANIŞI Yufka hariç bütün malzemeyi birlikte karıştırın. Kıyma makinasında bir kez çektikten sonra özdeşleşene kadar iyice yoğurun. Daha sonra kıymayı rulo haline getirin ve yufkaya sarın. Bu...
  5. Yufkalı  Kadayıf

    Yufkalı Kadayıf

    yufkaya sarılmış kadayıf tatlısı yufkaya sarılı kadayıf tatlısı (8-10 Kişilik) Malzemesi: ¢ 1 tane taze yufka ¢ 200 gr taze tel kadayıf ¢ 250 gr margarin ¢ 200 gr dövülmüş ceviz ¢ 4 su bardağı toz şeker ¢ 4 su bardağı su ¢ 1 çorba kaşığı...

Sayfayı Paylaş