Yüksek tansiyon hastası oruç tutabilir mi ?

S

sorumvar1

Forum Okuru
Yüksek tansiyon hastası oruç tutabilir mi ?
Yüksek tansiyon hastasıyım günde iki kere ilaç kullanıyorum yüksek tansiyon hastası olan bir kişinin oruç tutmasında sakınca var mı doktorum tutmazsan iyi olur diyor ama ben yinede size sormak istiyorum teşekkürler.
 
İyi akşamlar. Yüksek tansiyon gibi vücuda ve insana büyük zarar veren hastalıklar devamlı ilaç kullanmak gerektirdiği için bu gibi hastalık kendisinde olan kişiler maharetli ve inançlı bir doktora muayene olarak oruç tutması kendisine zarar vereceği teşhisi konulursa o kişi oruç tutmayabilir. sonuçta burda bir mahzurluk durum vardır. Bu kişi devamlı olarak bu ilaçları kullanacağı için ilerde kaza etme ihtimalide olmadığından dolayı oruçların fitresini verir. Her günün karşılı bir fitre olarak tahsis eder ve bir fakire verir ve bu borçtan kurtulur. ancak ilerde bu hastalıktan kurtulma ihtimali varsa, tutamadığı oruçların hepsini gününe gün kaza eder. velev ki önceden fitresini vermiş olsun. Çünkü fitre iyileşme ihtimali olamayanlar içindir.
 
Ama yine de doktorunuzla konuşmanız gerekiyor örneğin bir sabah ve bir akşam alınan dozlarda eğer ilaç size yeterli geliyor ise. Sabah sahurda bi tane iftardan sonra da bir tane alabilirsiniz. Tabiki bunu bizim söylememizin pek bir anlamı yok zira buna karar verecek olan doktorunuz ve tabiki siz siniz geçmiş olsun. Rabbim tüm hasta kullarına şifa nasip etsin. Yerleşmiş olan bu tür hastalıklarda son derece dikkatli olmakta fayda var.
 
Geri
Üst