yüksek tansiyona beyaz şifa

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
yüksek tansiyona beyaz şifa
Yağ oranı düşük süt ve süt ürünlerini tüketen ve diyetinde yüksek miktarda kalsiyum ve D vitamini içeren gıdalara yer veren kadınların, yüksek tansiyona karşı korunduklarını belirlediler.
Düşük tansiyon için sütle birlikte alınması gereken besinler...
Yaklaşık 30,000 orta yaş ve üstü kadınların katıldığı çalışmada, Harvard’lı araştırmacılar, yağ oranı düşük süt ve süt ürünlerini tüketen ve diyetinde yüksek miktarda kalsiyum ve D vitamini içeren gıdalara yer veren kadınların, yüksek tansiyona karşı korunduklarını belirlediler.
Günde iki bardak veya daha fazla yağsız süt içen kadınlarda yüksek tansiyon riskinin diğer kadınlara göre %10 daha az olduğu açıklandı. Ancak yağlı süt ve süt ürünlerinin aynı avantajı sağlamadığı belirtildi.
GÜNDE 3 BARDAK İÇİLMELİ
Araştırmacılar, son on yılda teşhis konmamış yüksek tansiyon sayısının arttığına dikkat çekiyorlar ve yüksek tansiyonun kardiyovasküler hastalık, felç ve böbrek yetmezliği riskini ciddi ölçüde arttığını belirtiyorlar.
Amerikan Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü, tansiyonun ancak yemeğe dikkat ederek kontrol altına alınabileceğini ve yağ oranı düşük süt ürünleri, meyve ve sebzelerin tansiyonun düşmesine yardımcı olduğunu açıkladı.
Uzmanlar, sütte kalsiyum, A vitamini, D vitamini, protein ve potasyum gibi çok önemli besin maddelerinin bulunduğunun altını çizip günde üç bardak yağ oranı düşük veya yağsız süt içilmesini tavsiye ediyor.






kaynak:BUGÜN
 
Geri
Üst