Yumurta çatladıktan sonra hamile kalınır mı

Z

Zeynep>>>

Forum Okuru
Yumurta çatladıktan sonra hamile kalınır mı
Yumurta çatladıktan sonra hamile kalınır mı bu süre ne zamandır

Merhaba

Ben tedavi görüyorum ve şu anda yumurta olgunlaştırma iğneleri oluyorum . Her gün bu iğnelerden sonra yumurta çatlatma iğnesi olacağım yumurta çatlaması ne demek ne zaman oluyor . Yumurta çatlamasından sonra hamile kalınır mı ne zaman hamile kalınıyor bu konuda merak ettim yumurta çatladıktan sonra hamile kalınır mı bunu çok anlamış değilim nasıl oluyor süreci anlatır mısınız
 
Merhaba

Biz kadınlarda her adet döngüsü içerisinde mutlaka yumurtlama ve yumurta çatlaması yaşıyoruz yumurta çatlaması kasıklarda birçok kadında ağrıya neden olabilir vücut ısısında hafif artmalar olabilir .

Yumurta çatlaması kadınların belli dönemlerinde yumurtanın yumurtalıktan dışarıya çıkmasına denir. Yumurta çatlaması kasıklarda ağrıya neden olabilir göğüslerde şişlik ve vücut ısısında atmalara sebep olabilir.

Yumurta çatlaması kadınlarda ovulasyon döneminde yumurtlama çatlama dönemlerinde kasıklardaki ağrı göğüslerdeki şişlik her dönem olmayabilir.

Yumurta çatlaması yani yumurtaların yumurtalıktan çıkması anlık bir olaydır yumurtalar yumurtalıktan çıktıktan sonra en fazla ortalama bir gün yaşayabilirler ve bu bir gün içerisinde de yumurtaların spermler ile buluşup döllenmesi gerekir ki hamile kalınabilsin.

Yani hamile kalmak için yumurta çatlamasının olması lazım. Daha başka bir değişle yumurtanın yumurtalıktan çıkması lazım.

Yumurtlama ne zaman olur diye sorarsanız yumurtlama adet kanaması gelmeden ortalama 2 hafta önce olur .

Sorduğunuz soruya zannedersem yukarıda da cevap verdim ama tekrar edeyim yumurta çatladıktan sonra hamile kalınır mı Evet zaten yumurtanın çatlaması gerekir hamile kalmak için bu yumurtanın bildiğimiz anlamda çatlaması değil yumurtanın yumurtalıklardan çıkması anlamındadır.
 
Geri
Üst