Yumurta çatlatma iğnesi ve gebelik testi

Uzman SühaN

Administrator
Yumurta çatlatma iğnesi ve gebelik testi
Yumurta çatlatma iğnesi ile hamile kalanlar ne zaman doktora başvurmalıdır?
Her hamilelikte olduğu gibi fark edilir edilmez hatta hiçbir belirti olmasa bile adet gecikmesi olduktan sonra doktora başvurulması gerekir. Yapılan kanda gebelik testi veya ultrasonografi değerlendirmeleri ile gebelik kesinleştirilir.

Yumurta çatlatma iğnesi ne kadar etkilidir?
Hap veya iğne ile yumurta büyütme tedavisi gören bir kadında, yumurta büyümesi sağlandıktan sonra yumurta çatlatma iğnesi uygulanması durumunda her ay için gebelik oluşma şansı yaklaşık %15 civarında değişmektedir. Bu oran çiftin özelliklerine ve kısırlık nedenine göre değişiklik gösterir. Tedavi genellikle 3-6 ay süreince uygulanır.
4.jpg

Yumurta çatlatma iğnesinden kaç gün sonra cinsel ilişki olmalıdır?
Yumurtlama (folikül çatlaması) yumurta çatlatma iğnesi uygulandıktan 36 saat sonra olacağı için ilk ilişki bu saate yakın zamanda önerilir. Yumurta çatlatma ilacının yapıldığı gün ilişki önerilmez. İlk ilişkiden sonra birer gün ara ile bir iki kez daha ilişki önerilir.

Yumurta çatlatma iğnesinden sonra aşılama ne zaman yapılır?
açtlatma iğmesi uygulandıktan 36 saat sonra yumurtlama beklendiği için aşılama da iğne uygulandıktan yaklaşık 36 saat sonra yapılır. Sperm verilmesi ve hazırlanması bu saatten önce bitirilmelidir ve spermler gecikmeden getirilmelidir aşılama uygulanacak merkeze
Yumurta çatlatma iğnesinden ne kadar sonra hamilelik testi yapılır?
Gebelik testi adet gecikmesi yaşandıktan hemen sonra yapılabilir. Bu ortalama olarak yumurta çatlatma iğnesi (HCG enjeksiyonu) yapıldıktan 14 gün sonrasına denk gelir. Hamilelik belirtileri genellikle bu kadar erken başlamaz.

Yumurta çatlatma iğnesinden sonra adet ne zaman olur?
Yumurta çatlasa da çatlamasa da gebelik oluşmayabilir. Gebelik oluşmadığı taktirde genellikle çatlatma iğnesi uygulandıktan 2 hafta sonra adet (relg, mens) kanaması başlar. Ancak bu dönemde başlayan her kanama adet sanılmamalıdır, dikkatli olunmalıdır, bazen gebelik ile ilgili kanamalar da bu döneme denk gelebilir (implantasyon yani yerleşme kanaması gibi). Benzer şekilde adet gecikmesi yalanması da mutlaka gebelik olduğu anlamına gelmez, kullanılan hormon ilaçları adet gecikmesine neden olabilir. Bu tür çelişkili durumlarda mutlaka doktora danışılmalıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
çatlatma iğnesi yapalı 1 hafta oldu test yaptım pozitif çıktı kesin hamilelik armıdır?
 
Merhaba , testi erken yapmışsınız.Çatlatma iğnesi vurulduktan 2 hafta sonra mens başlamaz ise test yapılmalı. Erken yapılan test ilacın etkisiyle pozitif çıkar.Size önerilen tarihte testi yapınız.
 
Merhaba Beyza hanım saat 2 de çatlatma iğnesi vuruldum en son salı günü ilişki oldu bu gecemi yoksa yarın gecemi ilişkiye girmemiz gerekiyor
 
Merhaba

Yumurtlama yumurta çatlatma iğnesi uygulandıktan 36 saat sonra olacağı için ilk ilişki bu saate yakın zamanda önerilir. Yumurta çatlatma ilacının yapıldığı gün ilişki önerilmez. İlk ilişkiden sonra birer gün ara ile bir iki kez daha ilişki önerilir.
 
Merhaba Beyza hanım cuma öğlen saat 2 de çatlatma iğnemi vurulmuştum gece 2 de 36 saat oldu fakat eşim hasta olduğu için ilişki olmadı bu gece ilişki olsa hala umut varmıdır
 
Beyza hanım bir şey daha sormak istiyorum tam 36 saat sonramı yumurta çatlar sabah kalktığımda hala kasıklarımda ağrı vardı ve akıntım vardı
 
merhaba beyza adminime sormuşsunuz ama bende kendimce yorumlamak isterim. Yumurta çatlatma iğnesi olduktan 24-36 saat sonra yumurta çatlar. Doktorunuz belki söylemiştir sperm hücreleri 72 saat 3 gün canlı kalabiliyor. Yani çatladığı andan itibaren de 24 saat canlı kalır. Eğer siz 2-3 gün önce ilişkide bulunduysanız hamile kalmanız hala geçerli. 24-36 saati dikkate alarak siz yine ilişkide bulunun çatladığı andan itibaren 24 saat canlı kalıyor yumurta.
 
Geri
Üst