Yumurtayla güzelleşmeye ne dersiniz ?

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtayla güzelleşmeye ne dersiniz ?
Cilt güzelliği biz bayanlar için önemli bir kriterdir. Cildin sağlıklı ve güzel görünmesi için bakıma ihtiyacı vardır. Cilt tipine göre , uygun bir bakım ile , cildinize güzel bir görünüm kazandırabilirsiniz.



Cilt bakımı yapmak için yaşınız değil cildinizin yaşı önemlidir. Yani ciltteki pürüzler sizi olduğunuz dan daha büyük gösterebilir. 40 yaşın da olupta bebeksi cilde sahip olanları görüyor ve gıpta ediyoruz. Kimi bu güzelliği , güzellik merkezlerin de sağlasada ,evde ki malzemelerle de cilt güzelliğini sağlamak mümkün. Cilt temizliğine önem vermek cildimizin ileriki yaşlarda kırışmasını önemli ölçüde azaltacaktır. Cilt ilerleyen yaşla birlikte esnekliğini kaybediyor. Çevresel faktörler, beslenme alışkanlıkları da cildin üzerinde etkileri vardır. Her kadının mutlaka bol su tüketmesi lazım. Su hem cildi nemlendirir hemde erken yaşlanmasını önler.

Çoğunuz bilmez ama her kadının cildi adet döneminde yenilenir. Yumurtlama günlerin de ise kadınların yüzü güzelleşir. Konu ile pek alakası olmasa da bunu da burda belirtmek istedim. Yukarda cilt bakımının amaçlarını sıraladık. Peki evde hangi ürünlerle cilt bakımı yapabiliriz ? Makalemizin devamın da bu sorunun cevabını vericez .Öncesi benim kendime uyguladığım cilt bakım maskelerini , cilt bakımı uygulamalarının yer aldığı konumuzu da incelemenzi öneriyorum . --------> Beyzanın güzellik sırrı; yüzünüzü aydınlatacak maske burda


yumurta maskesi.jpg




Her insanın cildi aynı değildir. Bu yüzden ilk önce cilt analizi yaptırarak cilt tipinizi öğrenip ona göre uygun bir temizleme ürünleri almanız gerekir. Böylelikle cildinizin kuru, yağlı, ya da hassas olduğunu öğrenip bu şekilde doğru ürün kullanabilirsiniz.

Cildi Temizlemek ve Sıkılaştırmak İçin Yumurta Maskesi

Çok az insan yumurtanın aynı zamanda güzellik rutininde elverişli olacak çok sayıda kozmetik kullanımı da olduğundan haberdardır. Yumurtanın cilde faydalarını saysak bitmez. Başka bir konuda buna değinicez. Şimdi yumurtayla yapılan cilt bakım maskelerinin tariflerini verelim..

Malzemeler

1 yumurta
Kağıt havlu (ne kadar ihtiyacınız varsa)
2 kase
1 çatal
1 fırça

Yapılışı
Yumurtayı kırın ve sarısı ve beyazını ayırın. Farklı kaselere koyun.
Yumurta beyazını çatalla çırpın.
Fırçayı çırpılmış yumurta beyazına batırın ve temiz, kuru yüze uygulayın.
Yumurta kurumadan kağıt havludan çeşitli şeritler koparın ve yüzünüz tamamen kaplanana kadar yüzünüze yapıştırın.
Yumurta beyazından bir kat daha uygulayın ve kurumaya bırakın.
20 ila 30 dakika geçtikten sonra, kağıt havlunun sertleştiğini fark edeceksiniz.

Şimdi maskenin uçlarını çenenizin altından tutun ve yukarı doğru hızlıca çekin.
Bu çekme işlemi biraz can sıkıcıdır fakat siyah noktaları ve lekeleri yok etmek için en iyi yoldur.
Tedavinin bu kısmını tamamladıktan sonra, yumurtanın sarısını bir çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı ile karıştırın ve hızlıca çırpın.
Yüzünüzde kalan yumurta beyazını biraz ılık su yardımı ile yıkayın ve yumurta sarısını bir fırça yardımıyla yüzünüze uygulayın.
Bir 10 dakika kalmasını bekleyin, sonra biraz ılık bir su ve sabun ile yıkayın.
Bu işlemi, yüzünüzü yumuşak ve parlak tutmak için haftada iki kez tekrar edebilirsiniz. Öte yandan çok sık kullanmayın çünkü yüzünüzün doğal yağlarına zararlı olabilir.

Uyarılar
Yumurtaya alerjiniz varsa ya da bu malzemelerin herhangi birine alerjikseniz, bu maskeyi kullanmaktan kaçının. Eğer emin değilseniz, tüm ürünü kullanmadan önce küçük bir test yapın.
Unutmayın ki yumurta kurumaya başlayınca biraz kötü kokar, bu sebeple eğer koku sizin için katlanılmaz haldeyse kullanmaktan kaçınmalısınız.
Görebildiğiniz gibi bu, basit bir malzeme ile yapabileceğiniz harika bir yüz maskesi. Düşünmeniz gereken tek şey bunu yapabilecek biraz boş vaktinizin olup olmadığı; çünkü bu işlem genelde biraz zaman alır.
 
ne varsa zaten doğal güzellik ürünlerinde var aslında beslenmenin cilt güzelliğinde çok önemli bir yeri var bazen o kadar para verilip alınan kozmetik ürünlerinin hiçbir faydası olmuyor eminim beyza adminim sizin verdiğiniz yöntemler cilde çok iyi gelecektir. kafama takılan şey acaba yumurtanın kokusu yüzde kalıyormu:)
 
Kozmetik ürün mümkün olduğunca kullanmıyorum. Doğa bize bunca kaynak vermişken faydalanmak gerek .Evet maskeyi uygularken maalesef yumurta kokusu oluyor. Cilt , yıkanıp temizlendikten sonra kokusu gidiyor. Yumurta sevmeyen biri olarak , kokusuna zor dayanıyorum , fakat verdiği sonuç için değer diyorum . :)
 
zaten kokusu çok zor geçen besinlerin hepsi çok faydalı mesela balık kokusuna birçok kişi dayanamaz ama çok faydalı, sarmısak soğan yumurtada bunlardan bazıları:)
 
slm benim cildimde aşırı çizgiler var henüz 28 yaşındayım ne önerirsiniz?
 
Merhaba ,

Cildinizde yer alan çizgileri hafifletmek için bir maske önerisinde bulunucam. Maskemiz de jelatin tozu ,kırmızı pul biber ,kahve ve az miktarda bal var. Bal 1 çay kaşığı , kahve 1 çay kaşığı olucak pul biberde 1 tatlı kaşığı. Cildinize uygulamadan önce karışımı teninizde test edin.Allerjik reaksiyon oluşuyorsa maskeyi uygulamayın. Jelatin tozuna biber, kahve ve balı ekleyin iyice karıştırın .Daha sonra cildinize tatbik edin. 30 dakika bekletin . Jelatini yüzünden çıkarın ve ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Hafta 1 defa bu maskeyi uygularsanız ince çizgilerinizin görünümün de yumuşama olduğunu farkedeceksiniz.
 
Benim yüzüm çok kuru. Bu yüzden yumurta sarısı ve bal maskesi ile cildimi nemlendiriyorum. Yumurta akı ve zencefil tozunu da cilt lekelerim için uyguluyorum. Yumurtanın kendisi hem sağlık hemde cilt güzelliği için başlı başına bir nimet . Birde saç bakımı için yumurta kullanan var. Saçıma henüz yumurta maskesi uygulamadım ama en kısa zaman da uygulayacam ve sonucu sizlerle paylaşıcam.
 
Geri
Üst