Yumurtlama belirtileri nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtlama belirtileri nelerdir ?

Yumurtlama belirtileri nelerdir ?

Bebek sahibi olmaya karar verdiniz ve ne zaman hamile kalacağınız hakkında bir bilginiz yok. Muhtemelen sitemize ; hangi günler hamile kalınır, yumurtlama dönemi hesaplama , ovülasyon nedir , yumurtlama belirtileri gibi etiketlerle geldiniz. Yumurtlama ile ilgili bir çok makalemiz sitemizde mevcut ancak daha fazla aydınlanmanız için yeniden makale yazma gereği duyduk. Yumurtlama günleri adet döngüsünde kritik bir noktadır. Yumurtlamanın zamanlaması hormonlar tarafından kontrol edilir. Yumurta 24 saatten fazla bir süre hayatta kalmaz - tabi ki bir sperm tarafından döllenmediği sürece. Bununla birlikte, sperm genital bölgede (vajina, uterus veya fallop tüpleri) daha uzun süre hayatta kalabilir. Yumurtlama dönemine dair detaylı bilgiler için makalemizi okumaya devam edin..


Yumurtlama, yumurtalık folikülünden bir yumurtanın salınmasıdır. Yumurtanın serbest bırakılmasından sonra, uterusa giden fallop tüplerinden geçer. Yumurtanın rahme yaptığı yolculuk sırasında bir sperm hücresi tarafından döllenmiş ise, hamilelik meydana gelebilir. Ovülasyonun gerçekleşmesi için gerekli olan en önemli hormonlardan biri östrojendir.Genellikle, yumurtlama iki adet döneminin ortasında gerçekleşir. Yumurtlama döneminde vücudunuz size net ve açık işaretler verir. Bu işaretleri takip ederek ne zaman yumurtladığınızı öğrenebilirsiniz. Genellikle adet döneminiz 28 ila 32 gün arasında sürer ve vücudunuz 12 ila 16 gün sonra bir yumurtayı serbest bırakır.


Yumurtlama problemi olan kadınlarda gebe kalmak zorludur. Ovulatuvar bozukluklar geniş bir şekilde iki gruba ayrılır: anovülasyon - hiç yumurtlama gerçekleşmez; ve oligo-ovülasyon - ovülasyon nadiren veya düzensiz olarak meydana gelir. Polikistik Over Sendromu (PKOS) anovulasyon ve oligo-ovulasyonun en yaygın nedenidir. PCOS, kadınların yumurtlamasını önleyebilir. Ovulatuvar hastalıklar infertilitenin en sık görülen ve tedavi edilebilen nedenleridir, ancak bu herkesin başarıya ulaştığı anlamına gelmez. Tabi tedavilerle gebelik elde edenlerde vardır.



Yumurtlama belirtileri nelerdir ?




Folikülünüz ( yumurtalığınız ) bir yumurtayı serbest bıraktığında karnınıza salgılanan sıvılar kramplara neden olabilir. Adet dönemin de olduğu gibi, yumurtlarken, kramplar yaşayabilirsiniz.

Yumurtlama döneminde vajinal akıntınızın daha kalın olduğunu fark edebilirsiniz. Ovulasyona yol açan günlerde, servikal mukusunuzun kıvamını değiştiren östrojen seviyeleri artar . Yumurtlamaya ne kadar yaklaşırsanız akıntı o kadar yoğun olur. Bu akıntı genelde çiğ yumurta akına benzer ve parmaklarınızın arasına aldığınız zaman esnek olur. Ovulasyondan sonra, yüksek progesteron seviyeleri, servikal mukusun çabuk kurumasına neden olur.

Yumurtlama döneminde gögüslerinizde hassaslaşma ve ağrı olabilir. Ekstra östrojen, gögüslerinizde süt kanallarının ve salgı bezlerinin biraz şişmesine neden olur ve bu da hassasiyetle sonuçlanır.


Bir yumurtayı serbest bıraktığınızda ( yumurtladığınızda ) vücut sıcaklığınız yükselebilir, bu da en verimli olduğunuz zamanın göstergesi olabilir. Sıcaklık artışınız bir kaç gün sürebilir.

Bazı kadınlar yumurtlama döneminde az miktarda lekelenme ( yumurtlama kanaması, lekelenmesi ) yaşarlar . Döngünün ilk bölümünde, östrojen seviyeleri artmakta, bu da rahim astarının büyümesine neden olmaktadır. Ovulasyondan sonra, progesteron seviyeleri yükselir, bu da rahim astarının kalınlaşmasına ve olgunlaşmasına neden olur.

Yüksek seviyede östrojen nedeniyle cinsel istekte artış olabilir. Ancak bu her zaman yumurtlama dönemi ile ilişkili değildir. Yani yumurtladığınızın açık delili değildir.


Her şeyden önce, hamile kalmak doğru bir zamanlama meselesidir: Bir kadın sadece yumurtlama döneminde hamile kalabilir.Hamile kalmaya çalışıyorsanız, ovülasyonu izlemek için yukarıdaki yöntemleri kullanarak gebe kalma şansınızı artırabilirsiniz. En bereketli zamanlarınızı bilerek ve yumurtlama belirtilerini anlayarak, kendinize gebe kalma fırsatını verirsiniz.Her kadının farklı bir yumurtlama zamanı vardır. Yumurtlama döngüde farklı zamanlarda meydana gelebilir.Bilmesi gereken en önemli şey yumurtlamanın kesin tarihi. Bununla birlikte, aşağıdaki tavsiyeler çocuk sahibi olma hayalinizin gerçeğe dönüşmesine yardımcı olacaktır.



Hamile kalmak için neler yemeliyim ?



Dengeli beslenme hamile kalmaya çalışırken kesinlikle hayati önem taşımaktadır. Mercimek, tofu ve fındık, bitki bazlı proteinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Yağsız süt ürünleri tüketmelisiniz. Yeşil sebzeler doğurganlığınızı artırabilir. Ispanak, roka, brokoli, lahana ve diğer koyu yeşil yapraklı sebzeler folat bakımından yüksektir ve iyi bir B vitamini kaynaklarıdır. Omega-3 yağ asitleri tüketilmelidir. Her ne pahasına olursa olsun trans yağlardan kaçının .Kafein ve alkolden kaçının . Çinko takviyesi alın. Çinko, kadınlarda yumurtlamaya ve doğurganlığa ve ayrıca erkeklerde semen ve testosteron üretimine katkıda bulunarak, gebe kalma kabiliyetinizi etkilemektedir. Multivitaminler ayrıca doğurganlığı artırır.




Hangi günler hamile kalırım ?



Bu soruya dair daha önce detaylı bilgiler vermiştik. Yumurtlama gününde ve yumurtlamadan bir kaç gün önce hamile kalma şansınız yüksektir. Yumurtlama gününüzü tespit etmek için adet dönemlerinizi kaydedin. İnternette yer alan hesaplayıcıları kullanarak ovülasyon günlerinizi belirleyin. Ayrıca Ovülasyon testlerinden de faydalanabilirsiniz. Bunların yanı sıra makalemizde yer alan vücudunuzdaki değişiklikleri izleyerek yumurtlama günlerinizi belirleyebilirsiniz.


Adetlerim düzensiz yumurtlama gününü nasıl belirleyeceğim ?


Adetleriniz düzensiz ise gebe kalmada problem yaşarsınız. Bu nedenle düzensizliği tedavi etmek için hekime görünün. Yumurtlama takibi ile yumurtlama günlerinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca yumurtlama testlerinden satın alarak ovülasyon günlerinizi saptayabilirsiniz. Ve bir önceki sorumuzun cevabında belirttiğimiz gibi vücudunuzdaki değişiklikleri izleyerek verimli günlerinizi belirleyebilirsiniz.



İlişkiden sonra uzanmalımıyım ?


Spermlerin rahimde uzun süre kalması için yarım saat yada 45 dakika uzana bilirsiniz. Ayrıca kalçanızın altına mutlaka yastık koyun ve ayaklarınızı yüksek bir yere dayayın.



İlişki esnasında kayganlaştırıcı kullanmak zararlımıdır ?



Evet zararlıdır , spermleri öldürür. Aynı şekilde ilişki esnasında tükürük kullanmakta spermlerin yeteneğini etkiler.



İlişkiden sonra spermler geri akıyor bu kısırlık yaparmı ?


İlişkiden sonra spermlerin vajinadan akması normaldir. Bu kısırlık yapmaz. Spermler 3 gün boyunca canlı kalabilir. Vajina içinde mutlaka az sayıda da olsa sperm bulunacaktır. Spermlerin uzun süre rahimde kalmaları için daha önce belirttiğimiz gibi yarım saat uzanın. Bu önerinin bilimsel bir dayanağı olmasa da zararı yoktur.


Gebe kalma yeteneğini etkileyebilecek birçok yaşam tarzı faktörü vardır, ancak kanıtlar hem erkek hem de kadının yaşının en önemli rolü oynadığını göstermektedir. . Araştırmalar aşırı kilolu olmanın gebe kalmayı etkileyeceğini göstermektedir. Düşük kilolu olmak da bir kadının doğurganlığını etkileyebilir, yumurtlamayı etkileyen hormon dengesizliklerine neden olur ve bu nedenle gebe kalmasını zorlaştırır.Stres, bir kadının hamile kalma şansını da azaltabilir. İnfertilitenin birçok olası nedeni vardır ve hem erkek hem de kadınları etkiler. Kadınlar için, fallop tüpleri, serviks veya rahim ile ilgili problemler olabilir veya menstüral siklusunuz veya endometriozunuzla ilgili bir şey olabilir. Erkeklerde sperme bağlı yada sperm geçişlerinde problemler kısırlığa neden olabilir.Kadınların hamile kalmasına yardımcı olabilecek birçok çeşit doğurganlık tedavisi vardır.Doğurganlık tedavisi ikizlere yada daha fazlasına gebe kalabilirsiniz.Sigara ve kilo gibi şeyler doğurganlığınızı etkileyebilir. Hayatınızda belirli değişiklikler yapmak doğurganlık tedavisi olmadan hamile kalmanıza yardımcı olabilir. Düzenli ilişkiye rağmen ( bir yıl ) hamile kalamıyorsanız mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünün..Bazı yaşam tarzı değişiklikleri ve bazen tıbbi tedaviler de dahil olmak üzere hamile kalma şansınızı artırabilir.Bu makale sadece bilgi amaçlıdır ve sadece bir rehber olarak kabul edilmeli, gebe kalmaya çalışanlar için özel bir tanı, tedavi planı veya çözüm olarak kabul edilmemelidir. Sağlığınız ve doğurganlığınızla ilgili sorularınızı mutlaka bir uzmana danışın.
 

Ekli dosyalar

  • yumurtlama dönemi belirtileri.jpg
    yumurtlama dönemi belirtileri.jpg
    66,4 KB · Görüntüleme: 3.542
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben hiç adet olmadım ama dün gece mukusumsu kahverengi bir şey geldi . Yumurtlama mi geçiriyorum adet mi olacağım sırtım ağrıyor bu arada sürekli
 
yumurtlama döneminde ilişki oldu zevk suyu bulaştımı bulaşmadımı emin değilim ilşkiden 10 gün sonra adet oldum test yaptım negatif çıktı sonuç kesinmidir
 
Şüpheli ilişki sonrası adetiniz gerçekleşmiş , gebelik testi yapmışsınız negatif çıkmış bu durumda gebe olmadığınızı söyleyebiliriz.
 
yumurtlama gününden 3 gün önce ilişkiye girmiştim adetime 4 gün var kasıklarım ağrıyor yiyeceklere karşı tiksinti duyuyorum gögüslerim patlayacak gibi çok şiş acaba hamilemiyim?
 
Yumurtlama gününden bir kaç gün önce ve yumurtlama gününde ilişkide bulunmak gebe kalma şansını artırır. Belirtileriniz gebelik lehine olsada , belirtilerden yola çıkarak gebelik teşhisi yapmak yanlış ve yanıltıcı olur. Döneminizdegecikme yaşarsanız gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
Gebe kalmaya çalışırken, yumurtlamanın ne olduğunu ve ne zaman gerçekleştiğini bilmek önemlidir. Yumurtlama gününü belirlemek ve bu dönemde ilişkide bulunmak hamile kalma şansınızı olumlu yönde etkiler. Yumurtlama gününü kesin olarak belirlemek güç. Bir ultrason muayenesi bununla ilgili net bilgiler sağlayabilir. Ancak vücudunuzda ki değişiklikleri izleyerek yumurtlama döneminde olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Servikal mukus akıntısındaki değişiklikler, bir kadın için yaklaşmakta olan yumurtlamanın en iyi göstergesi olabilir.Hem kontrol edilmesi kolay hem de belirli bir işaret olduğu için bu, takip edilmesi gereken mükemmel bir septomdur. Bir kadının aylık döngüsünün yumurtlama zamanlarında bazal vücut ısısı artacaktır. Progesteron hormonu, vücut sıcaklığınızın yumurtlamadan hemen sonra artmasına neden olur, böylece sıcaklığınızı grafiklemek yumurtlamanın harika bir göstergesi olabilir. Yumurtlama ağrısı olgun yumurtanın yumurtalıktan salınmasından kaynaklanır. Kadınların yaklaşık % 20'si bu acıyı hissediyor. Yumurtlama ağrısı ilişkiyi etkileyecek kadar ağrılı olabilir. Libido artışı yumurtladığınızın işareti olabilir. cinsel dürtünün artması, birçok kadın için yumurtlamanın harika bir doğal göstergesidir.Göğüs hassasiyeti mevcut yumurtlamanın başka bir göstergesidir. Yumurtlama sırasında bazı kadınlar için de lekelenme olabilir. Folikül olgun yumurtayı yumurtalıktan serbest bıraktığında, az miktarda kan salınabilir ve kadınlar bu süre zarfında hafif lekelenme farkedebilir. Yumurtlamayı belirlemek için başka bir yöntem ovülasyon kiti kullanmaktır. Ovülasyon kitleri yumurtlama döneminizi belirleyebilir.
 
yumurtlama döneminde ilişki oldu içime bir damla sperm kaçtı sonra dışarı boşalma oldu adetim 4 gün oldu hala gelmedi hastaneye gitmeye korkuyorum sizce hamilemiyim
 
Doğum kontrolü sağlanmadan gerçekleştirilen cinsi münasebet gebe kalma açısından risk oluşturur. Yumurtlama döneminde bu risk artar. Bir damla spermde sayısını tahmin edemeyeceğiniz kadar sperm bulunur. Gebelik testi için hastaneye gitmenize gerek yok eczaneden test alın ve uygulayın
 
benim kasıklarım da gaz gibi bişey oluştu hissediyorum birde ip gibi uzayan akıntım var acaba nedeni neir gögüslerimde çok hassas adetimin 14. günündeyim
 
Geri
Üst