Yumurtlama dönemi nedir?Ne zaman gerçekleşir

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtlama dönemi nedir?Ne zaman gerçekleşir
yumutlama dönemi,gebelik,ovülasyon,ovülasyon hesaplama,övülasyon dönemi le ilgili tüm bilgiler aşağıdaki konumuzda..
images


GEBELİĞİN OLMASI İÇİN
  • Kadın, yumurtlama döneminde olmalıdır.
  • Cinsel birleşme, yumurtlama döneminin 48 saat içerisinde olmalıdır.
  • Birinin döllenmesi için, yeterli sayıda kaliteli aktif spermin yumurtaya ulaşması gereklidir.
  • Döllenmenin oluşmasını engelleyen herhangi bir engel olmamalıdır.
  • Döllenme olunca, gelişen embriyonun dölyatağının hazır astarına başarılı bir şekilde yerleşmesi gerekmektedir.
GEBE KALMA SORUNLARINI AŞMAK

Korunmasız cinsel birleşme sonrası hemen gebe kalınmazsa, hayal kırıklığına uğramayın. Çalışmalar göstermiştir ki normal 4 çiftten yalnızca biri bir ay içinde gebe kalır. Bir yıl gebe kalmaya çalışıp başarısız olduysanız doktorunuzla konuşun. Bu, sperm testi, ultrason, boyalı röntgen ya da laparoskop denen küçük bir kameranın anormalliği veya engel olup olmadığını anlamak için vajina içini kontrol etmeyi kapsar.

YUMURTLAMA DÖNEMİNİN TESPİT EDİLMESİ
YUMURTLAMA DÖNEMİ NE ZAMANDIR ?

Her kadın, her bir yumurtalıkta, olgunlaşmamış 250.000 ile 400.000 arası yumurta ile doğar.
Bir adet döneminden 14 gün önce, yumurta olgunlaşır ve döl yatağına salınır. Buna yumurtlama denir.
Bir sperm bir kadının vücudunda 72 saate kadar yaşayabildiği halde, bir yumurta salındığında yaklaşık 24 saat yaşar. Genelde adet dönemi 28 günde bir oluşur, ancak bir çok kadının düzensiz adet dönemleri, düzensiz yumurtlama dönemleri ya da başka sorunları vardır. Yani, yumurtlamanın oluşmasını sağlamak ve ne zaman oluşacağını tespit etmek, başarılı bir gebelik için çok önemlidir.
Arzu ettiğiniz bebeğe bir an önce kavuşmak istiyorsanız, en önemli koşul yumurtlama döneminizi tespit ederek, ne zaman cinsel ilişkide bulunmanız gerektiğini bilmeniz. Kadınların en doğurgan oldukları bu döneme ait küçük formüller var:
Adet döneminizin başladığı ilk gün ” 1.GÜN” olarak kabul ediliyor. 28 günde bir adet gören kadında yumurtlama 13. ve 15. günler arasında gerçekleşiyor. İşte bu dönem en fazla doğurgan olduğunuz zaman.
Ancak kadınların tümü bu dönemde yumurtlamıyor. Bazı kadınlar bu dönemden biraz daha önce veya sonra yumurtlayabiliyor.
Bu nedenle bebek sahibi olmaya karar veren çiftlerin hamilelik öncesi hazırlıklarını tamamladıktan sonra 2 günde bir cinsel ilişkiye girmeleri öneriliyor. 2 günlük dinlenme süreci, erkeğin menisindeki sperm sayısının artması için önemli. Bu arada unutulmaması gereken önemli bir nokta şudur; bazı kadınlar yumurtlama problemi yaşamasına rağmen düzenli olarak adet görebiliyor ve yumurtlama durumları aydan aya değişebiliyor. O ay yumurtlamanın olup olmadığı ise ultrason ya da kan testleri ile belirlenebiliyor.
Erkek spermi cinsel ilişkiden yaklaşık olarak 48-72 saat süreyle kadın vücudunda canlı olarak kalabiliyor. Kadının en doğurgan olduğu yumurtlama döneminde, işte bu canlı spermlerin orada olması gerekiyor.

Yumurtlama dönemini şu yöntemlerle tespit etmeniz mümkün ;
1) ISI METODU – Temel vücut ısısını denetlemek
Bir ay boyunca her gün ısınızı bir grafiğe kaydedin. Yumurtlama dönemi oluştuktan sonra, vücut ısısı 0,5 santigrat derece artar. Yalnız yumurtlamadan sonra ısı arttığı için, yumurtlamayı tespit etmek için kullanılamaz ve cinsel birleşme, artış olduktan hemen sonra yapılmalıdır. Okuma ve yorumlama zorlukları, bu yöntemin güvenirliliğini engelleyebilir.
Vücut ısısını ölçerek hamilelik için en uygun gün bulunabilir mi ?

2) RAHİM SALGISI DEĞİŞİKLİKLERİ

Dönemin başında ve bitişinde salgı, yetersiz, yapışkan ve donuktur. Östrojen seviyesi arttığı için (hemen yumurtlama döneminden önce) kaygan, ve şeffaf olur. Bu verimli salgı sperme ve böylece döllenmeye uygundur. Bu bilgi, ısı metodu ile birlikte kullanılır.

3) EVDE YAPILAN YUMURTLAMA TAHMİN TESTLERİ

Göğüslerinizde hassasiyet, karın bölgenizde ve kasıklarınızda ağrı ve rahatsızlık hissi, vajinal akıntınızın veya vajinal ıslaklığınızın artması gibi belirtiler yaşıyorsanız, bütün bu belirtiler yumurtlamanın işaretleridir.
Yumurtlamadan önce, luteojenik hormon (LH) denilen bir madde miktarı oldukça artar. Evde yumurtlama tahmin testleri, adet dönemi sırasındaki bir kaç günde kadının idrarındaki LH miktarı tespit edilerek yapılır ( kesin bir artış, en verimli dönemin yaklaştığını gösterir.) LH artışını izleyen 2 ya da 3 günde cinsel birleşme yapmak gebe kalma şansınızı arttırır. Bu tür evde tahmin testlerini (ovulasyon belirleme testleri ) eczanelerde bulabilir ve evinizde de zamanında ve kolaylıkla tespit edebilirsiniz.
Ayrıca kadın doğum uzmanlarının yumurtlama zamanını takip etmek için kullandıkları en önemli yöntem ultrason. Ancak idrardaki LH düzeyinin tespiti de en basit ve herkesin kolaylıkla başvurabileceği bir yöntem. LH düzeyindeki ani yükseliş, yumurtlamanın 1-1,5 gün içinde gerçekleşeceğini, dolayısıyla kadının adet dönemi içindeki en doğurgan 2-3 gününün başladığını işaret ediyor. İşte bebek sahibi olmak isteyen çiftler için cinsel ilişkiye girilmesi gereken en öncelikli günler bu günler.
kaynak:gulselim.com

 
Son düzenleme:
Yumurtlama döneminde eşimle ilişkiye girdik. Adetime iki hafta var sizce hamile kalır miyim.
 
Geri
Üst