Yumuşak Kek Nasıl Yapılır?

T

TİTAN

Forum Okuru
Yumuşak Kek Nasıl Yapılır?
yumuşak kek, nasıl yapılır, incelikleri, püf noktaları, nasıl kabarır, öneriler, ile ilgili bilgiler burada melekler



kek-b2.jpg




Ne yazık ki en basit hamur işlerinden biri olan kekleri evde yaparken pek çok meleğimiz bazı şeylerden şikayet ederler.

Kimisinin keki kabarmaz,kimisi taş kesilir.

Biz de sizler için yumuşak kek nasıl yapılır,inceliklerini anlatacağız melekler :)

Ama lütfen şunu unutmayın melekler,herkesin bir el ayarı vardır,fırınlar değişik değişiktir.Burada sıralayacağımız yönergelerin bazılarını uygulamasanız da kekleriniz mükemmel olabilir.Bizim anlatacaklarımız ortalama temel bilgilerdir.

Kolay gelsin melekler :tik:


1-Kullanacağınız sıvı malzemeler oda ısısında olsun.

2-Kek kalıbını iyice yağlayın,yapışıyorsa ayrıca unlayın ya da yağlı kağıt serin.(Benim yağlamam yetiyor.)

3-Yumurtaları iyice çırptıktan sonra şekeri ilave edip,çırpmaya devam edin.(Ben birlikte köpük köpük olana kadar çırpıyorum)

4-Hamuru hazırlarken sıkacağınız 1-2 damla limon kabartma tozunun etkisini artırır.(Ben kullanmıyorum,ha limonlu kek yapacaksam kabuğunu rendeler biraz da limon suyu damlatırım)meleklermekani.com

5-Kullanılacak kuru malzemeler elenerek hamura katılmalı ve kuru malzeme eklendikten sonra tahta kaşık kullanmalı (Ben sürekli mikser kullanıyorum)

6-Kek meyveli yapılacaksa mutlaka meyveler kuru olmalı,hatta una bulanmalı.

7-Süt kullanılan kekler daha ıslak,yoğurt kullanılanlar daha kuru ve sünger gibi olurlar.O yüzden browni yapacaksanız süt kullanın.(Ben o an evde ne varsa onu kullanırım,her zaman mükemmel yumuşaklıkta sonuç alırım)meleklermekani.com

8-Kek fırırnın alt katında pişmeli,böylece üstü kızarıp yanmaz.(Ben tam ortada pişiriyorum)

9-Kekin sönmemesi için ilk 20dk kesinlikle fırın açılmamalı.

10-Kek 180 derecede pişerken son 5-10 dk 150 dereceye düşürüp,üstü yanmadan iyice pişmesi sağlanmalı (Ben 180 derecede yaklaşık 45 dk,meyvelileri de ortalama 1 saat kadar pişiriyorum)

11-Kek pişince hemen fırından çıkarılmamalı,biraz ılımalı ki,havayla temas edip kurumasın.

12- Kek nemli bir bezin üstünde bekletilmeli,soğumadan kalıptan çıkarılmamalı,yoksa parçalanabilir.


Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır,bunu da unutmayın melekler :tik:

 
paylasim için tsk... bende ne zamandir kek yapmadim tembelikden mi ne :salıncak: Ramazana az kaldi bende tarifleri gezeyim dedim ne var ne yok neler yapariz diye...

kek yaparken su yerine madensuyu (soda) kulanin kekler / Hamur isleri daha güzel kabarir.
 
Geri
Üst