Yuvarlak şerbetli tatlı tarifi bilenler yazabilir mi?

  • Konbuyu başlatan ayşebitik
  • Başlangıç tarihi
A

ayşebitik

Forum Okuru
Yuvarlak şerbetli tatlı tarifi bilenler yazabilir mi?

Yuvarlak tatlı tarifi melek kadınlar kulubü yuvarlak tatlı yapımı forum'da.​

Merhaba kızlar vallahi şu an beni tatlı krizi tuttu hemen bir tatlı yapmalıyım hani bu halka tatlısı gibi olanlar var ya yuvarlak yapılanlar onların yapımını çok merak ediyorum zaten daha önce hiç denemedim eğer deneyenler varsa bana tarifini verebilirler mi? Akşam akşam tatlı krizi tuttu özellikle az malzemesi olursa sevinirim ve yapması kolay olsun lütfen. Yuvarlak tatlı yapımı ayrıntılı paylaşırsanız sevinirim
 
Merhabalar aslında 3 malzeme ile yapılabilen bir yuvarlak tatlı tarifi biliyorum daha doğrusu üç malzemeli halka tatlısı tarifi malzemelerini ve yapılışını ayrıntılı şekilde sizinle paylaşmak istiyorum hem 3 malzemeli hem kolay yapılabilen bu tatlıyı her an her zaman aklımıza geldiğinde yapabilirsiniz hem de oldukça çıtır çıtır da oluyor mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker 2 su bardağı su çeyrek limon

Hamuru için:

3 su bardağı çekilmiş irmik çeyrek çay bardağı un yarım çay kaşığı instant maya

Hazırlanışı:

Önce ilk şerbeti hazırlıyoruz hamuru için tüm malzemeleri koyup ılıktan biraz sıcak olacak şekilde ilave edip kıvam alana kadar yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz 45 dakika kadar mayalanması yeterlidir. Mayalandıktan sonra isterseniz buzdolabı poşetine isterseniz sıkma torbasına hamuru koyun yuvarlak şekilde şekil vererek bol yağda kızartın kızaran hamurları şerbetin içerisine koyup iyice şerbeti çektikten sonra çıkarabilirsiniz ama size tavsiyem şerbetin içerisinde çok fazla bekletmeyin çünkü çok fazla yumuşuyor biraz kıtır kalmasını istiyorsanız çok fazla bekletmeyin şerbetin içinde. Çünkü bu tatlıların biraz kıtır kalması makbuldür daha lezzetli olur dışı kıtır içine şerbeti çekmiş şekilde çok daha lezzetli olacağına eminim.

Bir başka halka tatlısı tarifi de aşağıdaki linkimizde ''halka tatlısı'' tarifini aşağıda linkten ulaşabilirsiniz.

 
Geri
Üst