yüz germe ameliyatı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
yüz germe ameliyatı
Yüz germe işlemi, hastanın gevşeyen veya sarkmış olan yüz derisinin fazlalıklarının alınıp, daha genç bir yüz görünümü kazandırılmasıdır.Yapılacak ameliyat, yaşlanmayı durdurmaz, ama aslında saati geri çevirir. Yaşlanma saati geri döndürülür, ama çalışmaya devam eder. Bazıları 7-15 yıl sonra tekrar cerrahiye ihtiyaç duyarken, birçok hastada ikinci bir yüz germe gerekmez. Yüz germe ameliyatından sonra oluşan skarlar çoğunlukla zamanla azalırlar ve kabul edilebilen bir hal alır. Ancak çok yakından bakılırsa fark edilebilir ve hafif bir makyajla gizlenebilir.

Derinin yaşlanmasıyla birlikte deri yapısında bulunan elastik lifler azalır, deri altı yağ dokusu incelir. Böylece giderek artan ve derinleşen kırışıklar ve çizgiler ortaya çıkar. Buna yüzün yaşlanması diyoruz. Yüz germe ameliyatı yaşlanma sonucunda bollaşan yüz derisinin uygun yerlerden kesilip yüzün yan taraflarından arkaya-yukarı doğru çekilerek gerilmesi ve fazla kısımlarının kesilerek tekrar dikilmesinden ibarettir. Tabii her ameliyatta olduğu gibi yüz germenin de çok önemli püf noktaları vardır. En önemli konulardan biri, yüz mimik kaslarını hareket ettiren yüz sinirinin (fasiyal sinir) korunmasıdır. Bu sinir her iki yanak bölgesinde çok ince dallara ayrılmakta ve derinin altında uzanmaktadır.

Ameliyat izi saçlı dri içinden başlar, kulak hizasında kulğın önüne geçer sonra aşağıda tekrar saçlı deri içine girer. Kulak önünde kalan kısmı ameliyat sonrasında görülebilecek yegane kısmıdır. Bu nedenle çok ince dikişlerle dikilerek çok az iz kalması amaçlanır. Hastaların çoğu ameliyattan sonra 2-3 haftada işine dönebilir. Önemli sosyal randevular içinse, 4-8 hafta beklemelidir. Ameliyat sonrası yüzde morluklar ve şişlikler oluşacaktır.

İnsanlar yaşlandıkça, yerçekimi, güneş ve günlük hayatın streslerinin izleri yüzlerinde görülebilir. Burun ile ağız arasında derin çizgiler oluşabilir; çene çizgisi gevşekçe büyür ve boyunda yağ depolanması ortaya çıkabilir. Yüz germe yaşlanma işlemini durduramaz. Saati geri çeviren işlemler, fazla yağın alınması, kasların gerginleştirilmesi ve yüz ile boynun derisinin gerilmesi gibi yaşlanmanın bulgularını düzelten işlemlerdir.

Yüz germe tek başına, veya alın germe, göz kapağı cerrahisi veya burun ameliyatları gibi diğer ameliyatlar da yapılabilir. Yüz germe için en iyi aday boyun derisi sarkmaya başlayan, derisi elastik ve kemikleri güçlü olan hastalardır. Hastaların çoğu 60 yaşlarındadır. Yüz germe sizi daha genç ve daha taze yapar, ve kendinize güveninizi arttırır. Ama tamamen farklı bir görünüm veya, gençliğinizin sağlığını ve canlılığını veremez.

Cerrahiye karar vermeden önce, beklentileriniz hakkında dikkatlice düşünün ve cerrahınızla tartışın. Yüz germe tecrübeli bir cerrah tarafından yapıldığında komplikasyon oranı düşüktür. İnsanların anatomisi, fiziksel reaksiyonları ve iyileşme hızları değişiklik gösterir ve sonuçları tahmin edilemez. Olabilecek komplikasyonlar: hematom (deri altında kan toplanması, cerrah tarafından alınmalıdır), yüz kaslarının sinirlerine hasar (geçici), enfeksiyon, ve anestetik reaksiyonlardır. Sigara içiyorsanız, ameliyatın başarılı olması için sigarayı bırakmanız söylenecektir. Aspirin ve belirli anti inflamatuar ilaçlar kanamayı arttırır, onun için ameliyattan belli bir süre önce bu ilaçların alımı kesilecektir. Saçlarınız çok kısa ise, iyileşme sırasında kesi yerlerini kapatacak kadar büyütebilirsiniz. Fazla kilolu iseniz, enaz 6-7 kilo vermeniz faydalı olabilir.

Ameliyat:
Yüz germe birkaç saat - veya beraberinde başka bir ameliyat da yapılıyorsa, daha fazla da sürebilir. Kesilerin kesin yeri ve ameliyatın aşamaları yüzünüzün yapısına ve cerrahınızın tekniğine bağlıdır. Kesi çoğunlukla alındaki saç çizgisinin üzerinden başlar, kulağın önündeki doğal çizgiden (veya kulağın önündeki kıkırdağın içinden) uzar, ve oksipital bölgeye doğru kulak lobülünün arkasından devam eder.

Boyunda da ameliyat yapılacaksa, çenenin altına küçük bir kesi yapılabilir. Genellikle, cerrah deriyi alttaki yağ ve kas dokusundan ayırır. Konturu düzeltmek için, boyundan yağ dokusu çıkarılır veya aspire edilir. Cerrah, sonra, alttaki kas dokusunu gerginleştirir, deriyi çekiştirir ve fazlalığı çıkarır. Dikişler dokuları korur ve kesileri kapatır; saçlı deride stapler kullanılabilir. Cerrahi sonrası, Kan koleksiyonunu drene etmek için, kulağın arkasındaki deri altına tüp dren yerleştirilir. Cerrah şişlik ve morluğu önlemek için başı gevşekçe sarabilir.

Cerrahi sonrası önemli bir sıkıntı olmaz; olursa, cerrahınızın reçete edeceği ağrı kesici ile azaltılabilir. (Ağır veya devamlı ağrı, yüzünüzün aniden şişmesi cerrahınıza hemen bildirilmelidir.) Derinin bir miktar hissizliği oldukça normaldir; birkaç hafta veya ayda geçecektir. Cerrahınız, şişliği indirmek için, birkaç gün için mümkünse başınızı yüksekte tutmanızı tavsiye edecektir. Ameliyatta dren konduysa, bir iki günde çıkarılmalıdır. Başın sargısı ertesi gün açılır ve pansuman yapılır. Solgun, mor ve şiş yüz sizi şaşırtmasın. Birkaç haftada normal görünümünüze kavuşacağınızı aklınızda tutun. Beş gün sonra, dikişlerin bir kısmı alınır. Saçlı deride bulunan dikişlerin iyileşmesi biraz daha uzun sürebilir.

Bir iki günde ayağa kalkarsınız. Yüzünüz ve saçınıza kibar davranın, çünkü deriniz gergin ve hissizdir. Günlük aktivitelerinize dönüş için, cerrahınız daha özel bilgiler verecektir. Bu bilgiler şunları içerecektir: En azından iki hafta seks ve ağır ev işleri gibi ağır egzersizlerden kaçınmak (yürümek ve hafif gerinme iyidir); birkaç ay için alkol, buhar banyosu ve saunayı yasaklamaktır. Bütün bunlar dinlenmeyi arttırır ve vücudunuzun tüm enerjisini iyileşmeye harcamasına izin verir. Başlangıçta, yüzünüz biraz acayip görünebilir. Özellikleriniz şişlikten dolayı bozulabilir, mimikleriniz biraz gergin olabilir ve muhtemelen skarlarınız hakkında kendi kendinize şüphe edebilirsiniz. Bazı morluklar 2-3 hafta devam edebilir ve kolayca yorulabilirsiniz. İlk önce bazı hastaların hayal kırıklığına uğramasına ve depresyona girmesine şaşırtıcı değildir. Üçüncü haftada kendinizi daha iyi görünecek ve daha iyi hissedeceksiniz.

Hastaların çoğu 10 gün ila 2 hafta arasında işine dönebilir. İhtiyaç duyarsanız, kamuflaj makyajı kalan morlukları kapatabilir. Değişiklikler - özellikle sonuçların hemen ortaya çıkmayacağının farkında olursanız - yüz germe ameliyatınızla mutlu olacağınız kadar mükemmeldir. Birkaç ay cildinizi kuru ve kaba hissedebilirsiniz. Erkekler, derinin yer değiştirmesi nedeniyle, yeni tıraş olacak yerler - kulak ve boynun arkası - bulabilir. Yeni skarlara sahip olacaksınız, ama onlar saçlı deride veya doğal çizgilerin içinde saklanır. Bu izler, zamanla solacaktır ve giderek azalacaktır. Yüz germe ameliyatı olmak yaşlanmayı durdurmaz. Ameliyatla oluşan gerginlik sürekli kalıcı değildir. Ayrıca yüz cildiniz yaşlanmaya devam edecektir. Ve 5 ila 10 yıl sonra belki bir daha yüz germe ameliyatı olmak isteyebilirsiniz. Ama diğer taraftan, yüz germe ameliyatının etkileri devam eder; yıllar sonra, yüz germe ameliyatı olmamış halinizden daha iyi görünmeye devam edeceksiniz
 
Geri
Üst