Yüz naklinin mucidi

M

Misafir

Forum Okuru
Yüz naklinin mucidi
Yüzü bir köpek tarafından parçalanan 38 yaşındaki Fransız hasta Isabelle Dinoire'ye dünyada ilk kez yüz nakli yaparak tarihe geçen ekipte yer alan ünlü cerrah Dr. Christophe Moure, deneyimlerini Türk meslektaşlarıyla paylaşmak üzere Türkiye'ye geliyor.

Dünyanın ilk yüz nakli operasyonu, Fransa'nın Amiens kentinde Kasım 2005 yılında yüzü bir köpek tarafından parçalanan 38 yaşındaki Fransız hasta Isabelle Dinoire'ye yapıldı. Yüz nakli konusunda uzun yıllar yoğun araştırmalar yapan Fransız uzmanlar, köpeğin saldırısında yüzü, burnu ve dudakları büyük zarar gören Dinoire'ye, bir kadavranın yüzünden aldıkları damar, kas, deri ve yağ tabakasını naklederek dünyada ilk kez böyle bir operasyonu gerçekleştirmiş oldu. Başkanlığını Dr. Bernard Devauchelle'nin yaptığı bu ekipte yer alan uzmanlardan Dr. Christophe Moure, operasyonla ve sonrasındaki takipleriyle ilgili deneyimlerini Türk uzmanlara aktarmak için 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Antalya'da olacak.

Türkiye'de bu yıl 14.'sü düzenlenecek olan "Uluslararası Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği Kongresi", 31 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Antalya- Belek Maritim Otel'de gerçekleştirilecek.

2 yıl önce dünyada ilk yüz naklini gerçekleştiren çene cerrahisi ekibinin de yer alacağı kongrede, branşın gelişmesinde ve cerrahi tekniklerin bulunmasında çok önemli katkılara sahip Avrupalı ve Amerikalı çene cerrahlarının ağız, diş, çene ve yüz cerrahisindeki (Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi) güncel tedavi yaklaşımları ve sonuçları tüm yönleriyle ele alınacak.

Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği (TOMCD) tarafından gerçekleştirilecek olan 14. Uluslararası Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği Kongresi, dünyaca tanınmış çene cerrahlarını bir araya getiriyor. Başkanlığını Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Yücel'in üstlendiği kongreye yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda uzman katılıyor.

Kongrede, Avrupa Kranyomaksillofasiyal Cerrahi ve Uluslararası Oral ve Maksilofasiyal Cerrahi Dernekleri'nde Türkiye'yi temsil eden Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği, Amerika ve Avrupa'dan ağız, diş, çene ve yüz cerrahisinde pek çok cerrahi tekniği tanıtan çene cerrahları Prof. Dr. Hugo Obwegeser (İsviçre), Prof. Dr. Daniel Laskin (Amerika Birleşik Devletleri) ve dünyanın ilk yüz nakli ekibine (Fransa) onursal üyelik ve mesleğe yaptıkları katkılardan dolayı şükran plaketleri verecek.
Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, Kongre Başkanı Prof. Dr. Ergun Yücel ve Kongre Sekreteri Dr. Mustafa Sancar Ataç, kongrenin amacının ağız, diş, çene ve yüz cerrahisinde dünyanın en önemli isimlerini bir araya getirerek ilgili konuların Türk hekimleriyle tartışılmasını sağlamak olduğunu bildirdi.
 
Geri
Üst