Yüz Yogası İle Genç Kalın (videolu)

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Yüz Yogası İle Genç Kalın (videolu)
yüz yogası,yüz yogası nasıl yapılır, yüz yogası ne kadar sürede etki eder,yüz yogası ne kadar yapmalı,yüz yogası hakkında bilgiler



yuz_yogasi_nedir_1.jpg

Yüz Yogası Nedir?

Yüz yogası, tarihler boyunca gelişerek bugünlere gelen ve doğru yapıldığında, gerçek anlamda yüzünüzü gergin tutan bir yüz sporu. Çoğumuz yaşantımızda spor yapıyoruz. En basit bir yürüyüşte bile biliyoruz ki bütün bacak kaslarımız çalışıyor. Peki yüzümüz için ne yapıyoruz? Söyleyeyim, hiçbir şey. Sadece yemek yiyor ve konuşuyoruz. Bütün vücudumuz kaslardan oluşuyor, tabii yüzümüz de. O halde yüz kaslarımızı geliştirmek için neden spor yapmayalım?

Yüz Yogası Yanlış Yapılabilir mi?

İnternette yüz yogası ile ilgili pek çok video ve görsel bulabilirsiniz. Ancak ne yazık ki bunların pek çoğu doğru kaynaklar değil. Yüz yogasının amacı yüz altı kaslarını güçlendirmek. Bu kaslar güçlendiği ve şiştiği zaman tıpkı kollarımız gibi cildimiz gerginleşir ve var olan kırışıklık yok olmasa bile bu kırışıklığın derinleşmesini veya yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller. Hareketler doğru olmalı. Mesela alın hareketlerinde bazı görsellerde kaşların yukarı kalkması veya çatılmasının alın kaslarını çalıştırdığı söyleniyor. Bu tamamen yanlış bir bilgi. Amaç kırışık yok etmekse, bu hareket sadece alnımızı kırıştırarak daha derin kırışıkların oluşmasına neden olur. Hareketler ancak doğru yapılırsa doğru sonuçlar elde ederiz. Zaten Lourdes Julian Doplito Çabuk, kitabında doğru görsellerle yüz yogasını en basit haliyle öğretiyor.

Örnek Hareketler Neler?

Öncelikle yüz yogasının çok basit olduğunu söylemeliyim.Hatta araba kullanırken, trafikte beklerken yüz yogası yapmak çok verimli olabilir.

- Dudak çevresi için: Bir kalemi dudaklarınızın arasına alıp ileir geri yaklaşık 20 kere yuvarlıyorsunuz. Dudak çevresinde oluşabilecek kırışık tedavisi için bence çok basit ama mükemmel bir hareket. Zaten kalemi bırakınca daha önce dudak etrafında varlığını bile bilmediğiniz kasların sızladığını hissedeceksiniz.

- Göz kapağı sarkması için: Avuç içlerinizi kaşlarınıza yerleştirip yukarı doğru bir baskı yapıyorsunuz. Bu hareketle gözleriniz kocaman açılıyor ve aşağı bakmanız gerekiyor. Basit görünebilir ancak zor bir hareket. Göz çevreniz, özellikle göz kapaklarınız yoğun çalışıyor.

- Boyun sarkması için: Alt çeneniz kasılı bir şekilde, alt dişlerinizi üst dişlerinizin önüne geçiriyorsunuz. Dudağınız sanki mutsuz dudakmış gibi gözükecek. Sonra tavana doğru bakın. Hatta ayna karşısında yaparsanız, boynunuzdaki her bir damarı ve kası görecek, boynunuzun nasıl gerginleştiğini hissedeceksiniz.
- Yanak bölgesi için: Bir tane balon alın ve şişirin. Şişince söndürmek için dudaklarınızı aralayın ve balonun içindeki havanın ağzınızın içinden dönüş yapacak şekilde boşalmasına izin verin. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın. Yanaklarınızın ne kadar yorulduğuna inanamayacaksınız.
 
Geri
Üst