Yüzünüzü Zayıf Gösterecek Saç Uygulamaları

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Yüzünüzü Zayıf Gösterecek Saç Uygulamaları
Bu konu, Yüzünüzü Zayıf Gösterecek Saç Uygulamaları hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, diyelim kilo vermek konusunda kararlısınız. Uygun bir diyet programı seçtiniz, spor da yapıyorsunuz, herşey yolunda. Ama sizi daha da motive edecek ufak tefek tüyolara da ihtiyacınız var. İşte onlardan biri. Saçlarınızda yapacağınız ufak tefek değişikliklerle daha zayıf görünebilirsiniz. Nasıl mı? Buyrun makalemize..:)


saclar-39e.jpg




Yüz şekliniz hangisi?

Doğru saç modelini ararken, düşünülmesi gereken ilk şey yüz şeklinizin hangisi olduğudur. Yuvarlak yüzler, uzun oldukları kadar geniştir ve şu anda bu yazıyı okuduğunuza göre yüzünüz sizin arzu ettiğinizden daha yuvarlak. Ancak yüz şekliniz ne olursa olsun amaç aynıdır: Yüzünüzün biraz daha oval görünmesini sağlamak. Oval bir görünüm için yüzünüzün uzunluğu genişliğinin bir buçuk katı olmalı ve çeneniz alnınızdan daha dar olmalıdır.
Küçük bir hile

Saç stilistleri doğru bir saç kesimiyle gözleri yanıltabileceğinizi ve yüzünüzü daha ince ve zayıf gösterebileceğinizi söylüyorlar. Bu etkinin püf noktası katmanlamadır ve bazı saç modellerinden de özellikle kaçınmanız gerekir. Stilistler saç modeli olarak çok kısa ya da çok uzun kesimlerden uzak durmanızı ve yanak ve çene bölgesini kapatmak için yüzünüzün etrafında birkaç saç tutamı ve yumuşak çizgiler bırakmanızı tavsiye ediyorlar. Saç uzunluğunuz, kulağın altıyla omuz hizası arasında bir yerde olmalı. Ayrıca fazladan bir yan kısım (kat) da yüzünüzün dairesel simetrisini hafifletecektir. Daha pürüzsüz ve başa yakın saç kesimleri ya da başınızın üst kısmına biraz yükseklik kazandırmak da daha zayıf bir yüz yanılsaması verebilir.
Kakül

Saç stilistleri alında düz çizgi şeklinde giden fazlasıyla küt modellerden kaçındığınız sürece, yuvarlak yüzler de dahil her yüz şeklinin kaküllerle iyi görüneceğini söylüyorlar. Kakül istiyorsanız daha hafif ve katmanlı kesimleri tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
Doğru renk

Yüzünüzü olduğundan daha ince göstermek için hoş saç kesiminizi, biraz renk ve yaratıcılık kullanarak destekleyebilirsiniz. Karşıtlıklar bu iş için idealdir. Karşıt renkler gölge izlenimi yaratır ve bu da yüzünüzün daha ince görünmesini sağlar. Örneğin, yapılı bir kadının, tam sarışın olması göze hoş görünmeyecektir, bunun yerine sarıyı biraz kahverengiyle karıştırmak gerekir. Saçınıza biraz derinlik ve boyut kazandırmak için röfleyi de tercih edebilirsiniz, ancak yüzünüzü daha zayıf gösterecek olan aslında saç kesiminizdir.
Mükemmelleştirin

Yüzünüzü daha ince göstermek adına aklınızda bulundurmanız gereken bir diğer şey de saçınızı yıkamak, şekillendirmek ve bakımını yapmak için hangi ürünleri kullandığınızdır. Sabah kalkıp, saçınızı yıkayıp kuruttuktan sonra, bütün gün aynı şekilde güzel görünmesini bekleyemezsiniz. Kullandığınız ürünlerin görünüşünüzle çok ilgisi vardır. Doğru ürünlerle, saçınızın hacme ihtiyaç duyduğu kısımlara dolgunluk kazandırabilir, zorlu kısımları pürüzsüzleştirebilir ve saçınızı olabilecek en mükemmel halde tutabilirsiniz.

Ayrıca saç aksesuarlarını da unutmamak gerek! Klipslerden, küçük tokalara, çubuklara kadar birçok değişik seçenek görünüşünüze kişisellik katarken, saçlarınızı istediğiniz biçimde kullanabilmeniz için idealdir.
Yuvarlak yüzler için mükemmel bir saç modeli var mı?

Son olarak, yuvarlak bir yüze sahip olmanın diğer kadınlar kadar çekici olamayacağınız anlamına gelmediğini unutmayın. Rene Zellweger, Catherine Zeta Jones, Kate Winslet, Cameron Diaz, Drew Barrymore ve Christina Ricci gibi birçok göz kamaştırıcı kadın, yuvarlak yüzlerle kutsanmışlardır. Ve saydığımız bu isimler yuvarlak yüzler için tek bir mükemmel saç modeli olmadığını kanıtlıyor. Saç modeli seçerken, denge ve oran arayın. Birkaç deneme yanılmadan sonra sizin için en iyi saç modelini bulacağınızdan hiç şüpheniz olmasın!
 
Geri
Üst