Yüzünüzün Tipine Göre Maskeler

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Yüzünüzün Tipine Göre Maskeler
t bölgesi için maske yanaklardaki gözenekler maske şekilleri
İnsanlarda 3 ayrı yüz tipi bulunmaktadır. Bunlar yağlı ciltler, kuru ciltler ve karma ciltler olarak sınıflandırılır. Her cilt tipininde ayrı ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları giderirkende yüz tipine uygun maskeler hazırlamalıyız.

Normal: Gözenekleri kapalı, lekesiz ve problemsiz bir cilttir. Normal bir bakımla doğallığını korur.
Karma: “T Bölgesi” olarak adlandırılan alın, burun ve çene bölümleri yağlıdır. Bu kısımlarda siyah noktalar, açık gözenekler bulunabilir. Yanaklardaki gözenekler ise kapalı ve kurudur.
Kuru: İnce bir üst deriye sahip, gözenekleri ufak ve kapalı cilt tipidir. Yağ salgılanması az olduğu için görünümü mattır; yüzün çeşitli bölümlerinde pullanmalar olabilir.
Yağlı: Görünümü parlak ve yağlı, gözenekleri açık bir cilttir. Gözeneklerin içi genellikle dolu, siyah noktalı ve sivilceli olabilir. Akne sorunu fazla olduğu için, ekstra bakım isteyen bir cilt yapısıdır.
—————————————————-
Kuru ciltler için
Kuru ciltler özen ister. Özellikle hassas temizleyicileri tercih etmelisin. Nemlendiricilerin su bazlı olmalı. Geceleri, yüzün için yumuşak, sabun içermeyen likit veya krem temizleyiciler kullanmaya özen göster. Alkollü tonikleri ve kolonyalı mendilleri temizlikte kullanmayı ise aklından bile geçirme. Seçtiğin nemlendiricinin mutlaka güneş koruma faktörü içermesine de dikkat et. Çünkü kuru ciltler, iltihaplanmaya karşı diğer cilt tiplerine oranla daha meyillidir. Makyaj konusunda ise yağ bazlı fondötenler, allıklar ve pudralar kullanmalısın. Yağ bazlı makyaj ürünlerin ambalajlarındaki hydrating, nourishing, moisturizing kelimelerini baz alabilirsin. Ayrıca toz allık yerine, krem veya krem-toz allıkları seçebilirsin.
Yağlı ciltler için
Cildin yağlı ise, yüzünü günde iki kez, özellikle sabahları ve yatmadan önce yağı absorbe eden yumuşak jel temizleyici ile temizleyebilirsin. Yağsız ve aynı zamanda güneşten koruyucu ürünleri kullanman da çok önemli. Yağ içermeyen su bazlı fondötenler ise, cilt tipine uygun ürünler arasında bulunuyor. Aynı zamanda yağı kurutan fondöten ve pudraları, fazla yağı emerek parlamayı geciktirdiğinden cildin için rahatlıkla kullanabilirsin. Krem allıklar yerine ise toz olanları tercih etmelisin. Cildindeki yağı kurutmak için, sert, deterjan bazlı sabunlar ve alkollü tonikler kullanmamaya özen göster. Çünkü zamanla bu ürünler cildine zarar verebilir. Kakao yağı, temizleme kremi gibi yağlı içeriği olan ürünlerden de kaçınmalısın.
Karma ciltler için
Yağlı olan T bölgesini daha da yağlı hale getirmemek için, kullandığın ürünlere dikkat etmelisin. Bunun için de karma ciltler için formüle edilmiş temizleyiciler ve nemlendiriciler seçmelisin. Nemlendiricini sadece yanaklar gibi neme ihtiyaç olan bölgelere uygulamalısın. T bölgesinde kullandığın zaman sivilcelerin artmasına neden olabilirsin. Eğer göz altı bölgen kuru ise, çok yağlı olmayan ve hassas ciltler için hazırlanmış bir göz kremi kullanmalısın. Makyaj yaparken ise su bazlı ve yağsız fondötenleri denemelisin. Fondötenini uygulamadan önce ise yanaklarına nemlendirici sürmeyi unutma.
 
Geri
Üst