Zayıflamak için az yağlı yemek pişirme önerileri

M

Misafir

Forum Okuru
Zayıflamak için az yağlı yemek pişirme önerileri
zayıflamak için az yağlı yemek tarifleri öneriler burada arkadaşlar. Meleklermekani.com olarak, daha önce zayıflamak için bir çok önerilerde bulunmuş, en iyi diyetler arasında araştırmala yapmış ve içimize sinen zayıflama diyetleri hakkında bilgiler aktarmıştık. Zira şimdide, zayıflamak için ya da kilo almamak için, ayrıca sağlıklı beslenmek için sizlere az yağlı yemek tarifleri önerisinde bulunuyoruz arkadaşlarım. Bir yerde yediğiniz ve beğendiğiniz yemeği ya da tv de görüpte ilginizi çekip tarifini aldığınız yemeği nasıl az yağlı pişirebilirsiniz; buyrun bu sayfamızda diyet yemekleri arasına girecek önerilerimiz sizler için geliyor Melek'lerim.Yağlı yemekler kilo yapan detaylar arasında başı çekmesinin yanı sıra birde kalp ve damar sağlığı konusunda zararlı. Bundan ola ki, yemeklerinizi daha az yağlı pişirmelisiniz. Yağsız yemek tarifleri önerileri de bu konuda sizler için kafidir:)


sahur-iftar-yemek-aile-db.jpg



Tariflerdeki miktarları not edin
Çoğumuz beğendiğimiz yemek tarifini uygularken, orada belirtilen ölçüleri göz kararı uygulamaktan kendimizi alamıyoruz. Oysa o tariflerdeki yağ miktarının üzerine çıkmak, yemeklerimizi sağlıksız hale getirmemize neden oluyor. Ancak tariflerdeki ölçüleri mutlaka yazmak ve ölçü kaşığı ile tarifi uygulamak en doğrusu.

Belki gramlık tariflere uyum sağlamak zor olabilir ama o gramların kaç yemek kaşığına tekabül ettiğini hesaplayıp tarif defterine öyle de not etmek işinizi kolaylaştırır.
Yapışmaz tava kullanın
Tavada eti dağlamak ve sebzeleri sotelemek, yanmaz tavada fazla yağ kullanmadan, çok daha kolaypişirilebilir. Ancak ateşin çok fazla olmamasına dikkat edin. Kısıkla orta derece arası ateşin üzerinde yapın pişirme işini. Bu, yemeğin üstünde toksik içeren dumanın artmasını engeller.
Yağı spreyle sıkın
Tabaktaki yiyeceğe ya Önceden buharda pişirin ya da haşlayın
Sebzeleri nasıl pişiriyorsunuz? Kızartma, soteleme? Brokoli, havuç ve diğer zor pişen sebzeleri başka sebzelerle birlikte pişirmektense önceden, kısa süreliğine buharda pişirin ya da haşlayın. Bu, pişmelerini sağlamak için yemeği uzun süre ocakta tutup tavaya daha fazla yağ eklemenize engel olur.
da salataya son dokunuş olarak yağ eklerken olukla yağ akıtan bir yağdanlıktansa sprey kullanmayı deneyin.Pişirirken biraz su ekleyin
Patlıcan gibi bazı sebzeler pişerken çok fazla yağ çekerler ve daha fazlasını eklemek gerekir. Pişmesini sağlamak için sürekli yağ eklemektense çok az yağ ve bir miktar su koymayı deneyin. Yemeğin tadının fazla yumuşak olduğunu hissederseniz üzerine baharat ekleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst