Zayıflamak için D Vitamini

neslihanyare

Üye
Üye
Zayıflamak için D Vitamini
D vitamini yaşamsal fonksiyonların dengeli ve düzenli çalışması için gerekli olan en temel vitaminlerden bir tanesidir. Öyle ki D vitamini hakkında sayısız araştırma ve deney yapılmıştır. Bu yapılan araştırmalar ve deneyler neticesinde varılan sonuçlar oldukça şaşırtıcı ve önemli düzeydedir. Sonuç olarak D vitamininin önemli ölçüde gerekli olduğu kanısına varılmıştır.

D vitamini yaklaşık olarak 2000 i aşkın geni etkileyebilmektedir. Durum böyle olduğunda D vitaminin önemi de daha fazla artmaktadır. D vitaminin en önemli etkilerinden bir tanesi de bağışıklık sistemi hastalıkları ve kanser hastalığı üzerindeki ciddi etkileridir. Sağlımız üzerinde derin neticeleri bulunan D vitamini eksikliğinin dünya üzerinde yaklaşık 1 milyar kişide bulunduğu düşünülüyor.

D-Vitamini-Zay%C4%B1flamaya-Yard%C4%B1mc%C4%B1-Olur-1.jpeg


D vitamini büyük ölçüde güneş tarafından karşılanmaktadır. Dolayısı ile besinler yoluyla alınan provitamin güneşin etkisi ile vücutta D vitaminine dönüşmektedir. Doğrudan besinler yoluyla D vitamini alınamamaktadır.

Günde en az 2 öğünde kalsiyum ve D vitamini birlikte tüketilmesi hızlı kilo kaybına neden olabilmektedir. Bu nedenle D vitamini zayıflamak isteyenlerin diyet listelerindeki bir numaralı unsurdur.

Güneş ışığına çıkmadan önce yeterince korunduğunuzdan emin olmalısınız. Düzenli olarak belirli aralıklarda güneş ışığından faydalanmanız D vitamini salgılanması açısından önem teşkil etmektedir.

D-Vitamini-Zay%C4%B1flamaya-Yard%C4%B1mc%C4%B1-Olur-2.jpg
 
Geri
Üst