Zebra Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Zebra Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
Perde seçimleri ev dekorasyonlarının en önemli kararları arasındadır. Perde görünümlerinizi değiştirme düşüncenizde tercihlerde bulunurken zebra perde seçimini dekoratif görünüm ve estetik duruş açısından tercih edebilirsiniz. Tabii temizlik kısmını yaparım diyorsanız. Çünkü bu perdeler çok hassastır ve temizliği özen ister. Makinede yıkanmaya gelmeyecek bir kumaş yapısına sahiptir. Bilgilenmeye hazırsanız buyrun sizler için yapacağım bilgilendirme aşamasına…

Son senelerde pek çok iş yeri ve evde zebra perde tasarımları ile karşı karşıya kalırız. Bu nedenle bu perde modellerine olan ilgimiz dekor çeşitliliğimiz açısından daha yoğun olabilmektedir. Perde seçimlerinizde zebra perde tercihiniz ile özel görünümler yakalama niyetinde iseniz öncelikli olarak zebra perdeyi hangi alanda kullanacağınızı belirlemelisiniz. Dekor tarzı ile bütünlük kazanacak olan perde tasarımında nasıl temizleme işlemi yapmanız gerektiği hususunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağım bu yazımda.

Sevgili meleklermekanı takipçilerim zebra perde seçiminiz ile ne kadar şık alanlar yakaladığınız aşikardır. Temizleme işlemine başlarken öncelikle perdeniz kadar alan açmanız gerekmektedir. Zebra perdeyi öyle her perde modeli gibi tutup perde kornişinden çıkarıp makineye atamazsınız. Öncelikli olarak hassas davranmayı ihmal etmemelisiniz.

Zebra perdenizi kumaşı katlanmayacak ve kırışmayacak şekilde temiz bir zemin üzerine sermelisiniz.

Beyaz sabun ya da şampuan ile köpürtme işlemi gerçekleştirmelisiniz. Hassas bir sünger ile zebra perdeyi yavaş yavaş silmeye başlamalısınız.

Perdenizi topladıktan sonra borusu ve yan montaj ayaklarını çıkarmakla işe koyulabilirsiniz. Temiz zemin üzerine perdenizi yayın. Güzelce temizleme işlemini yapmaya başlayın. Oldukça hassas dokunuşlar ile perdenin tüm yüzeyi üzerinde temizleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Perdenin her noktasında yıpranma durumu göz önüne alınarak hassas hareketlerde bulunulmalıdır.

Hem ön hem de arka yüzeyde uygulayacağınız işlem sonrası durulama ve kurulama evresini de uygulamalısınız. Aksi taktirde sabun ya da şampuan leke oluşum durumları kaçınılmaz olacaktır.

Temizleme, durulama ve kurulama işlemi sonrasında perdenin boru ve ayak kısımlarını takarak yeniden yerine asın. Aşağıya kadar sarkıtmayı ihmal etmeyin. Rahat kuruması açısından bu önemlidir. Şimdiden kolay gelsin.


1280x720-5B1.jpg
1280x720-6LH.jpg
1280x720-fEl.jpg
 
Geri
Üst