Etiketler:
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.171
    Beğenilen Mesajlar:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Zeytinyağlı havuç

    Konu, 'Salatalar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.



















    [​IMG]





    Malzemeler:

    1 kg havuç
    1 soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay bardağı pirinç
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 su bardağı sıcak su
    Tuz
    Hazırlanışı:
    *Havuçların kabuklarını temizleyip verev kesin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavurun.

    *Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınınca servis tabağı naalın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

     
Zeytinyağlı havuç konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. zeytinyağlı havuç ezmesi!

    zeytinyağlı havuç ezmesi!

    Malzemeler ½ kg. havuç ½ su bardağı zeytinyağı 2 soğan ½ kg. yoğurt 2 diş sarımsak 1 avuç maydanoz yaprağı Tuz Havuç kazınıp rendelenir. Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırılmak suretiyle pişirilir. Soğuyunca sarmısaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.
  2. HavuÇ YaĞi

    HavuÇ YaĞi

    havuç yağı HAVUÇ YAĞI Ultraviole (UV) ışınına karşı vücut bağışıklığını arttırır . Cildin bozulmasını önler. Güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Hücre yenileyici İdrar arttırıcı kan temizleyici kan yapıcı ve kollestrolü düzenleyici etkileri sahip olduğu bilinmektedir.Ayrıca ses tellerine faydalıdır. güneş yağları da bronzlaştırmayı kolaylaştırır. İÇİNDEKİLER: Uçucu yağ, sabit...
  3. Zeytinyağlı Havuç

    Zeytinyağlı Havuç

    MALZEMELER 1/2 kg havuç 1 baş soğan 2 adet yumurta 1/2 demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağ HAZIRLANIŞI Havuçları haşlayın, soğuyunca küp küp doğrayın. Soğanı yağda kavurup, havuçları katın, bir süre beraberce çevrin. Yumurtaları çırpıp üzerine dökün. Yumurtaları pişinceye dek kanştırın. Servis tabağına koyup, maydanozla süsleyin.
  4. havuç

    havuç

    (Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  5. Havuç

    Havuç

    Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...

Sayfayı Paylaş