Zeytinyağlı Yerelması

T

TİTAN

Forum Okuru
Zeytinyağlı Yerelması
zeytinyağlı yerelması, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, nasıl pişirilir,resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


zeytinyagli yerelmasi-2f1.jpg



Sevgili melekler,
Yerelması mutfaklarımızda çok fazla yer etmemiş,vücut direncini artıran,kansızlığa iyi gelen ve özellikle anne sütünü artıran bir sebzedir.
Ben yerelmasını sade pişirdiğim gibi zeytinyağlı kereviz yaparkan patates yerine de kullanırım bazen..

Malzemeler:


1 kg yer elması
1 çay bardağı pirinç
1 kavanoz garnitür ( ya da haşlanmış bezelye-havuç )
zeytinyağı
şeker
tuz
1-2 kuru soğan
su
dereotu

Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayalım ve soyalım. Soyduğumuz yer elmalarını su dolu bir kaba alalım (kararmasını önlemek için).
Yer elmaları büyük ise bir kaç parçaya bölelim. Soğanları yemeklik doğrayalım, yağımızı tencereye koyup soğanları şeker ve tuz ile pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine yer elmalarını koyup 2 dakika daha kavuralım.
Daha sonra garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirelim. (Bu arada garnitür değilde bezelye ve havucu kendiniz çiğden katacaksanız, yer elmalarınan önce havucu kavurmanız iyi olur çünkü yer elması çabuk pişer havuçlar pişene kadar dağılır.)
Pişen yemeğimizi kapağı kapalı olarak bekletelim soğuyunca üzerine yarım limon sıkıp servis tabağına alalım. Taze dereotu ile süsleyip servis yapalım.

Afiyet olsun..:tik:
 
Geri
Üst