Zina ve zinanın hükümleri nelerdir?

  • Konbuyu başlatan İslami Yazar
  • Başlangıç tarihi
İ

İslami Yazar

Forum Okuru
Zina ve zinanın hükümleri nelerdir?
Aralarında nikâh bağı olmayan yani evli olmayan kadın ve erkeğin cinsi münasebete girmesidir zina. Dinimiz İslam’ın hukukunda zina ile ilgili net hükümler bellidir. Zina dinimizce haram olduğu gibi en büyük günahlar arasındadır.



zina.jpg



Bekâr ile evli birinin cinsi münasebete girmesi zina olduğu gibi, bekârlarında cinsi münasebete evli olmadığı biriyle girmesi zinadır. Yani bekârların cinsi arzularını dindirmek adına hayat kadınları ile birlikte olması zinadır. Zina dinimiz İslam da hafife alınacak bir konu değildir. Zina ile ilgili sert hükümler vardır.


Zina neden haramdır?

Bu soruyu önce sağlık konusunu öngörerek yanıtlayalım. Kişiler birden fazla kişiyle cinsi münasebete girdiği zaman bulaşıcı hastalıklar vuku bulur. Erkeklerde bel soğukluğu, hiv, enfeksiyon, frengi, kadınlarda hıv, enfeksiyon, mantar genital uçuk, genital yaralar gibi zührevi hastalıklar görülür.

Dinimiz İslam’da her bir yasağın mutlaka insana yararı vardır. Görüldüğü üzere çok fazla kişiyle cinsi münasebetin olması ciddi hayati hastalıklara yol açmaktadır. Zinayı manevi yönden ele alırsak, kişinin imanını zayıflatır zina imanı eriten bir eylemdir. Evlilik kurumunu derinden sarsan ve yaralayan, toplumun yapısına zarar veren zina, nesillerin geleceğinde tehdit etmektedir.


Mahremlerle zina etmek nedir?

Dinimiz İslam’a göre evlenmesi haram olan kişilerle zina edenler asla cennete giremeyeceklerdir. Anne, kayınvalide, kardeş, sütanne bunlara örnektir. Bir kişi şayet komşusu, ortağının karısı ile zina ederse on kadınla zina etmiş gibi olur. Ayrıca savaşa gitmiş bir mücahidin eşiyle cinsi münasebete girmek kişiye annesi kadar haramdır. Yaşlılarla zina eden kişilere elem verici azaplar vardır. Allahu Teâlâ yaşlılarla zina edenlerle muhatap olmaz rahmet nazarıyla bakmaz. Bekârların yaptığı zinanın cezası sopa ve kırbaçtır. Evlilerin zinasının cezası taşlanarak öldürmedir. Muta nikâhı ve lutilikte zinadır. Muta nikâhı kıymak kıyamete kadar yasaktır. Lutiliğin cezası ise son derece büyük azaptır. Lutulik ile ilgili çok sert ve açık hükümler Kutsal kitabımız Kuranı Kerimde vurgulanmaktadır. Sevicilik yani kadınların birbiriyle cinsi münasebette bulunması da zinadır. Nesle aykırılık gerçek tatminden uzak bir davranıştır.


Zina edilen kişiyle evlenmek şart mıdır?


Zinaya teşebbüs edenler bu soruyu çok merak ediyor. Zina edilen kişiyle evlenmek şart değildir. Ayrıca zina etmiş bir bayanla evlenmekte caizdir.

Zina sadece cinsi münasebetle işlenmez. Uzuvlarında zinası vardır. Harama bakmak göz zinasıdır. Zinanın işleneceği yere gitmek ayakların zinasıdır. Öyle ki burnun bile zinası oluyor. Parfüm sıkıp dışarıya çıkan kadının kokusunu içine çekmek erkekte şehvet uyandırır. Buda kişiye zina günahı yazdırır.


İffet namus haysiyet kişiler için önemlidir. İtibar kadar. Ahlaki faziletlerin başında gelir bu değerler. Niteliklerin en üstünüdür iffet kişilere saygınlık kazandırır. Zina işleyen kişiler itibarını kaybeder. Zinanın her çeşidi haramdır ve uzak durmak gerekir. Nefsinin kudreti büyüktür. Hilesi çoktur. Nefsi yenmek fısıltısına kulak tıkamak zor olsa da mükâfatı büyüktür. Zina gibi büyük günahlara teşebbüs edenler bol tevbe etmeli Allah’ın rahmetinden umudunu kesmemelidir. Cenabı Hak imanımızı iffetimizi daim kılsın. Selam ve dua ile.
 
Cenab-ı Hak biz kullarına öyle merhametlidir ki, Onca isyanımıza, onca günahkar halimize rağmen kendisine şirk koşmanın haricindeki bütün günahları affediyor. Onun merhameti rahmeti çok geniştir. yeter ki tevbe etmesini, af dilemesini bilelim. Ve işlediğimiz günahları bir daha yapmıyacağımıza dair Hz. Allah'a söz vererek kendimizi affettirelim. Hz. Allah affedecektir. Şartı da Bir daha aynı fiili işlemememizdir. Kendimizi bu tür günahlardan korumamız için ise İbadet yönümüze ağırlık vermeliyiz. nasıl olsa Allah affediyor diyerekten önümüze gelen günahı işlersek buda tamamen kendimiz kandırmak ve günah, haram bataklığına saplanmak olacaktır. BU hal nefsin ve şeytanın daha çok hoşuna gidecektir. onun için pişmanlığımızı gerçek manada kalben hissetmeliyiz ki bir daha aynı hataya düşmeyelim.
 
Geri
Üst