Etiketler:
  1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.072
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Ziyafetin Pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    Güzel bir ziyafet pilavı yemek isteyen melekler buyrun tarifimiz.:) [​IMG]

    MALZEMELER
    (4 kişilik)
    2 su bardağı baldo pirinç
    3.5 su bardağı et suyu
    1 havuç
    40 gr tereyağı
    1 çay bardağı
    haşlanmış bezelye
    1 çay bardağı haşlanmış nohut
    2 çay bardağı konserve mısır tanesi
    Tuz
    250 gr kavrulmuş kuzu eti
    Süslemek için
    Birkaç maydanoz yaprağı
    Birkaç dereotu dalı
    Küp kesilmiş renkli biberler

    HAZIRLANIŞI
    Pirinci tuz ve limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Havucu temizleyip küp doğrayın. Mısırın suyu­nu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinç w küp kesilmiş havucu ilave edip devamlı karıştı­rarak kavurun. Nohut, bezelye ve tuzu ekleyip harmanlayın. Sıcak et suyunu ilave edip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavı ocaktan aldıktan sonra mısırı ekleyip harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin. Bir çorb kasesinin içine önce bir miktar pilav ekleyin ve kaşıkla üzerine hafifçe bastırın. Bir miktar kav­rulmuş kuzu eti ilave edin. Tekrar pilav, kavrul­muş et ve pilav ekleyip sıralamayı tamamlayın Pilavı servis tabağına ters çevirip aktarın. Kala pilavve kavrulmuş eti aynı şekilde hazırlayın. Pilavların üzerini kavrulmuş et, dereotu yaprak lan, maydanoz yaprakları ve küp kesilmiş renh biberlerle süsleyip sıcak servis yapın

     
  2. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    823
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    abbooov görüntü yeter valla.
     
  3. çatlak

    çatlak Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.144
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    kız yemekleri gösteriyosun sen zayıf kal biz :eek:rkide: böyle olalım :piha:
     
  4. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.072
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa
    ayyy bende çok acıktım kızlar çatlak bende şişiom canım ya sorma
     
  5. Krizantem

    Krizantem Forum Okuru

    oohh mis gibi emeğine sağlık)
     
  6. Thalia

    Thalia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    7 Eylül 2010
    Mesajlar:
    37
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bence bir yemegin lezzeti kadar da goruntusude onemli
    super bir prezentasyon
    cok guzel cok sagol
     
Ziyafetin Pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pratik ziyafet

    Pratik ziyafet

    Pratik ziyafet Profilo midi fırın, Ramazan’da koşuşturmalı geçen sofra hazırlıkları için pratik kullanım sağlıyor. 50-250 derece arasında ayarlanan termostatıyla HG 1503 T pide ısıtmaktan güveç hazırlamaya kadar her türlü yemek hazırlığını pratik bir şekilde gerçekleştiriyor.
  2. ziyafet

    ziyafet

    Ziyafet vermek hayır üzerine toplanmaya, Ziyafetine icabet edildiğini ve herkesin dolasıya yediğini görmek, o topluluğa başkan olmaya, Ziyafet bazen kaybolan kimsenin gelmesine delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Yemek.)Rüyada ziyafet vermek hayır üzerine toplantıya işarettir Bu rüyalar daima hayra yorulur. Rüyada ziyafet vermek iyilik yapmak demektir. Ziyafet sofrası görmek hayatının sonuna kadar...
  3. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...
  4. Fırında Garnitürlü Pilav

    Fırında Garnitürlü Pilav

    garnitürlü pilav garnitürlü pilav ceşitleri fırında tavuklu tavuklu MALZEMELER 250 gr. Bezelye 2 tane Havuç 2 orta boy Patates 1 orta boy Domates 2 tane limon 500 gr. Kuşbaşı Et 3 su bardağı Pirinç Tereyağı Tuz Karabiber Sarımsak tozu Soya sosu Kekik Kırmızı pul biber Salça HAZIRLANIŞI Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra, tüm sebzeleri bir tencereye koyup üzerine 1 su...
  5. Arpacık Soğanlı Pilav

    Arpacık Soğanlı Pilav

    =Malzemeler= Süre:30 dk - 6 Kişilik - 2 su bardağı pirinç - 3 çorba kaşığı tereyağı - 3 su bardağı et suyu - 1 kg. arpacık soğan - 2 diş karanfil - Tuz =hazırlanışı= Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin. Önceden 20 dakika suda ıslatılmış pirinci suyunu...

Sayfayı Paylaş