Ziyafetin Pilavı

laetitia

laetitia

Yeni Üye
Üye
Ziyafetin Pilavı
Güzel bir ziyafet pilavı yemek isteyen melekler buyrun tarifimiz.:)


MALZEMELER
(4 kişilik)
2 su bardağı baldo pirinç
3.5 su bardağı et suyu
1 havuç
40 gr tereyağı
1 çay bardağı
haşlanmış bezelye
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çay bardağı konserve mısır tanesi
Tuz
250 gr kavrulmuş kuzu eti
Süslemek için
Birkaç maydanoz yaprağı
Birkaç dereotu dalı
Küp kesilmiş renkli biberler

HAZIRLANIŞI
Pirinci tuz ve limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Havucu temizleyip küp doğrayın. Mısırın suyu­nu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinç w küp kesilmiş havucu ilave edip devamlı karıştı­rarak kavurun. Nohut, bezelye ve tuzu ekleyip harmanlayın. Sıcak et suyunu ilave edip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavı ocaktan aldıktan sonra mısırı ekleyip harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin. Bir çorb kasesinin içine önce bir miktar pilav ekleyin ve kaşıkla üzerine hafifçe bastırın. Bir miktar kav­rulmuş kuzu eti ilave edin. Tekrar pilav, kavrul­muş et ve pilav ekleyip sıralamayı tamamlayın Pilavı servis tabağına ters çevirip aktarın. Kala pilavve kavrulmuş eti aynı şekilde hazırlayın. Pilavların üzerini kavrulmuş et, dereotu yaprak lan, maydanoz yaprakları ve küp kesilmiş renh biberlerle süsleyip sıcak servis yapın
 
çatlak

çatlak

Yeni Üye
Üye
kız yemekleri gösteriyosun sen zayıf kal biz :eek:rkide: böyle olalım :piha:
 
T

Thalia

Yeni Üye
Üye
bence bir yemegin lezzeti kadar da goruntusude onemli
super bir prezentasyon
cok guzel cok sagol
 

Benzer İçerikler

T
Cevaplar
0
Görüntüleme
749
TİTAN
T
ms_enemy
Cevaplar
0
Görüntüleme
722
ms_enemy
ms_enemy
PaSikA
Cevaplar
0
Görüntüleme
614
PaSikA
PaSikA
PaSikA
Cevaplar
0
Görüntüleme
600
PaSikA
PaSikA
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
4K
*MeleK*
Üst