Regl Döneminde Ağrı Kesici İçmek Doğru mu Değil mi ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Regl Döneminde Ağrı Kesici İçmek Doğru mu Değil mi ?
Regl Döneminde Ağrı Kesici İçmek
Adet döneminde ağrı kesici içilir mi




Sevgili melekler, regl dönemi sorunları içinde en çok şikayet edilen çekilen ağrılardır. Bayanların büyük çoğunluğu bu problemler her ay boğuşmaktadır. Bir misafirimizin sorduğu soru üzerine regl döneminde ağrı kesici içmek zararlı mıdır sorusunun cevabını vermek istiyoruz ..

regl_doneminde_agri_kesici-1f8.jpg


Regl kanaması esnasında ya da hemen öncesinde kasıklarda ortaya çıkan rahatsızlık ve kramp tarzında ağrılara dismenore ya da menstrüel kramp adı verilir. Adet sancısı alt karın bölgesine lokalize, sırta ve bacaklara yayılan yaygın bir ağrıdır. Ağrı genellikle adet başlamadan 1 gün önce başlar. Adetin ilk günü çok şiddetlidir ve en çok 2-3 gün sürer. Adet sancısı olan kadınlarda aynı zamanda bulantı, baş ağrısı, kabızlık veya ishal yakınmaları da izlenebilir.

Aspirin dışındaki ağrı kesiciler kanamanın artmasına neden olmaz. Ağrı kesicileri kullanmadan önce hekime danışılması ve ilacın yan etkilerinin öğrenilmesi gerekir. Başkalarında herhangi bir probleme neden olmayan bir ilaç size zararlı olabilir.
 
Ben adetimin ilk gunu 10 adet vermidon ictim ve bundan kimseye bahsetmedim cok kotu agrım var bunun bi zararı var mı acaba ?
 
Naptiiin? Bir tane en fazla 2 tane ic. Zehirlenseydin yaa.. bilmeden boyle bisiy bidaha sakin yapma.
 
Geri
Üst