Babanın yaşı gebe kalmada sıkıntı yaratırmı?

Uzman SühaN

Administrator
Babanın yaşı gebe kalmada sıkıntı yaratırmı?
kaç yaşında baba olmalı, baba olmanın yaşı nedir,baba olmanın yaşı varmı,babanın yaşı hamilelikte sıkıntı yaratırmı,geç yaşta baba olmanın riskleri hakkında bilgiler

Annenin gebelik yaşının bebek üzerinde etkili olduğunu biliyoruz. Özellikle 35 yaşından sonraki gebeliklerde düşük, erken doğum ve düşük ağırlıklı doğum gibi riskler de artıyor.
Annenin yaşının bebeği etkilediği gibi babanın yaşı da bebeği etkileyebiliyor. Babanın geç bir yaşta olmasının bebek için sağlık sorunları doğurma riski bulunuyor.


b.jpg





Düşük: Yapılan bazı araştırmalar daha geç yaştaki erkeklerin eşlerinde düşük yapma riskinin arttığını gösteriyor.

Otizm: 40 yaşından daha büyük erkeklerde otistik çocuk sahibi olma riski daha fazladır. 30 yaşından daha küçük erkeklerde ise otistik çocuk sahibi olmak riski daha düşüktür.

Doğum kusurları: Yaşlı babaların bebeklerinde doğum kusurları ( akondroplazi v.b. ) riski daha fazla olmaktadır.

Şizofreni: 50 yaşından daha büyük erkeklerin bebeklerinde şizofreni gelişme riski artmaktadır.
Bilişsel bozukluk: Yapılan bazı araştırmalara göre yaşlı erkeklerin çocuklarında bilişsel sorunların riski de artmaktadır. Yapılan testlerde bu çocukların konsantrasyon, hafıza, okuma, akıl yürütme testlerinden daha düşük puan aldıkları görülmüştür.
Eğer yaşınız 40 yaşından fazlaysa ve baba olma düşünceniz varsa üreme sağlığınız konusunda hekime danışmanızda fayda vardır.
 
Geri
Üst