2007 modasi...

kördügüm

Tatlı ve Çalışkan Melek
Üye
2007 modasi...
ALTIN ÇOCUKLAR
Sokaktaki ortalama erkek için baştan aşağı altın renkte giyinmek fazla olabilir ama en azından "Altın çocuk" sloganlı bir tişört ya da pırıltılı ayakkabılar gardırobunuza biraz ışıltı katabilir.

BACAKLAR
2007'de egzersiz yapmaya başlasanız iyi olur. 2006 sonunda başlayan dar pantolon modası sürüyor. Çoğu kişi bol kesimli pantolonlarına elveda demek istemiyor ama er ya da geç onlara el sallayacaklar.

CEPLİ ELBİSELER
Gerek yoksa çanta taşımanın ne anlamı var? Ayrıca sokakta elleri cebinde yürümek insana ayrı bir karizma da katmıyor değil. Bu "Çok keyifliyim" demek gibi bir şey. Bu elbiselerden birini giydiğinizde poz kesebilirsiniz; ellerinizi nereye koyacağınızı düşünmenize de gerek kalmaz. O "eli belinde" görüntüden de kurtulmuş olursunuz.

ÇİÇEK DESENLERİ
İrili ufaklı motifler, aplikeler, gül şeklinde rozetler... Çiçek temalı bir giysi edinmekte fayda var.

DALGALI SAÇ
Saçınıza krem yapıp fön çektirmekten sıkıldıysanız müjde! 2007'de herkes dalgalı saçlarla dolaşacak. Başka bir deyişle, gece saçınızı şampuanlayıp yatın, uyanın, makyajınızı yapıp kendinizi evden dışarı atın.

ETİK MODA
En sonunda moda endüstrisinin bir bölümü günümüzün giysilerinin stil sahibi olmasının yanında etik de olması gerektiğini idrak etti. Marks&Spencer martta keten satışlarını artırdı. Paris'te bu yıl Etik Moda Haftası'nın dördüncüsü düzenlenecek. Londra Moda Haftası'nda da birkaç yıldır etik ürünlerin sergilendiği bir alan ayrılıyor. Ahlak sahibi olmanın yolu artık giysilerden de geçiyor.

FLORESAN
1980'lerin sonundaki gülen surat tişörtleri ve floresan şeritli işçi tulumlarını hatırlıyor olmalısınız. Bu dönem 2007'de birçok tasarımcıya esin kaynağı oldu. Modanın yeni yıldızı olarak bellenen Christopher Kane neon renkli elbiselerden bol miktarda yaptı. Asit dönemini özleyenlere duyurulur.

GECELİK ELBİSELER
Bir dönem dantelli saten gecelikler modanın baş tacı olmuş, kadınlar yatak odalarının mahremiyetinde bile giymekten çekindikleri elbiselerle gece gezmelerine gider olmuştu. 2007'de ise gecelik gibi elbiseler yine moda. Ama bu kez seksi olmaktan çok, Jane Austen romanlarından uyarlanan filmlerde görülen romantik bir havadalar.

HAFİF MAKYAJ
2007'de kalın kaş modası devam ediyor, dudaklar kırmızı, gözler rimelsiz ve yüz fondötensiz. Varla yok arası bir makyaj makbul. Yanaklara çok hafif bir allık sürülebilir. Pürüzsüz cilt çok revaçta olacak ama siz bu konuda avantajlı değilseniz üzülmeyin; kalıcı, suya dayanıklı ve kolay uygulanabilen ürünler sayesinde bir yumurtanın kaynama süresi kadar zamanda mükemmel bir cilde sahip olabileceksiniz.

IPOD
Evet Ipod 2006'nın starıydı. 2007'de ise siz deyin megastar, ben deyim ultrastar olacak. Artık discman'ler gerçekten tarihe karışıyor. IPod, Selpak gibi bir marka olduğu için kimse başka mp3 markasına yüz vermiyor ama Creative de en az onun kadar iyi aslında. Ona da bir şans verin.

İHTİŞAMLI TAKILAR
Bu yıl her zamankinden daha büyük ve cesur görünümlü takılar moda. Takı tasarımcılarından bazıları Kral Edward dönemindeki mücevherlerden esinlenerek salkım şeklinde inci küpeler yaparken kimileri de çiçek ve kurdelelerle süslü gümüş tasarımlara imza atıyor.

JARTİYER
"Hayatta giymem" diyenler bile merak ediyorlar aslında. İnsan hakikaten jartiyer giydiğinde kendini seksi hissediyor mu acaba? Deneyin ve görün.

KURDELE
Göbeğinde koca bir kurdelesi olan elbiseler giymekten utanmayın. Ne kadar büyük, o kadar iyi. Tamam tamam, Emine Erdoğan'a koca kurdeleli giysiler giyiyor diye şimdiye kadar çok güldük, çok yüklendik ama bu yıl istediği sıklıkta giyebilir bunları. İzin var.

LİLA
Lilayı sezonun renklerinden ayrı bir yere koymak gerek. 2007'de lilanın her tonu makbul. Erkekler, siz de utanmayın; lila "kız rengi" değil. Size de yakışır.

MAYO
Tuhaf ama bu yaz sahillerde bikiniden çok bütün mayolar göreceğiz. Genç kadınların bikini, yaşını başını almış olanların ise mayo giydiğine dair olan inanç sarsılıyor. Mayoyla da seksi olunabileceğini göreceğiz.

NABIZ YOKLAMA
Özgün modanın çıkış yeri sokak. Arada bir sokağa çıkın, halkın arasına karışın, nabız yoklayın. Millet ne giyiyor diye bakın. Alıp kendinize uyarlayabileceğiniz bir şeyler çıkabilir. Biliyorsunuz, artık farklı giyinmek moda.

OPTİK DESEN
Çılgın desenler her kadının (ya da erkeğin) kalemi değil. Bunun nedeni bu desenlerin kafayı sıyırmış resim öğretmenleri veya 70'li yıllarla özdeşleştirilmesi olabilir. Ama bu konuyu tekrar düşünmekte yarar var çünkü dikkat çekici desenler geri döndü ve bu kez çok güzeller.

ÖDÜN VERMEYİN
Kendinizden sakın ödün vermeyin. Sevgiliniz veya kocanız mini etek giymenizi istemiyor mu? Kim takar? Bu sezon etekler daha da kısalıyor ve siz neden bunlardan mahrum kalasınız?

PİLİSE
Etekler, elbiseler ve pantolonlarda, hatta iç giyimde görülmeye başlayan piliseler yeniden doğuşun habercisi.

RENKLER
Sarı: Ne yazık ki çok az kişiye yakışan bu rengin her tonuna rastlayacağız.
Gri: Hafif lik tonlardan kömür rengine kadar...
Siyah ve beyaz birlikteliği
Mor
Dore ve lame birlikteliği

SANDALET
Kibar stilettolarınızı kaldırabilirsiniz. Sezonun en iyi ayakkabıları kalın topuklu ve kalın deri bantlı sandaletler.

ŞORT
Erkeklerin kadınların üzerinde görmeye dayanamadığı bermuda şortlardan bu yıl bolca göreceğiz.

TOPSHOP
Tamam tamam biliyoruz, Kate Moss her yerde. Ama bu güzel, çiçeği burnunda yeni evli kızımız 2007'de Topshop'taki tasarımcı kimliğiyle beraber tasarımın en büyük isimlerinden olacak. Birçok kişi Kate'in bu işi kıvıracağından şüpheli olsa da içimden bir ses başarılı olacağını söylüyor.

UV KORUMA
İnsanı sağlıklı gösterdiğine inanılan bronz ten artık demode oldu. Artık hiç kimse kırışıklıkları ve cilt kanserini seksi bulmuyor. Tabii günümüzde otobronzanlar sayesinde kumsalda malak gibi yatmadan da insan bronzlaşabiliyor ama 2007'de buna da gerek yok. Yaşasın beyaz ten!

ÜTÜLÜ GEZMEK
Ne olur artık ütüsüz kıyafetlerle gezmeyin. Çok kötü görünüyor.

VIONNET'NİN DÖNÜŞÜ
1912'de modaevini kuran Madeleine Vionnet efsanevi bir Fransız tasarımcıydı. Yunan tarzı siluetleri ve çapraz kesim elbiseleriyle tanınıyordu. Marlene Dietrich ve Greta Garbo'nun tutkunu olduğu tasarımları Azzedine Alaia ve John Galliano gibi tasarımcılara esin kaynağı oldu. Modaevi yeniden hayata dönüyor ve başına İngiltere'den çıkma tasarımcı Sophia Kokosalaki geçiyor. Bizim sosyetikler bu tasarımlardan edinmek için Paris ve New York'a akacak gibi gözüküyor.

YUVARLAK HATLAR
Lara Croft'un bile sutyen bedeni DD'den C'ye düştü. 2006'da gözümüze sokulan silikonlu göğüslerden sonra artık hepimiz kadınların neşter altına yatıp yatmadığını anlayabilen uzmanlar olup çıktık. Neyse ki silikonlu göğüsler demode oluyor. Bu yüzden takviyeli sutyenlere de elveda deyin ve rahat bir nefes alın.

ZAMANA UYUN
Ne moda kurbanı olun ne de demode. Bu listeden size uyanları seçip kendi tarzınızla harmanlayın ve zamana ayak uydurun.
 
Geri
Üst