gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Ananaslı Alt Üst Keki (6 Kişilik)

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı Yarım su bardağı toz şeker
    5-6 dilim konserve ananas
    5-6 adet siyah üzüm
    Kek hamuru için :
    Yarım su bardağı tereyağı
    1 su bardağı toz şeker
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı vanilya
    1 + 3/4 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    3/4 su bardağı süt
    Yarım çay kaşığı tuz


    Yemeğin Tarifi
    Tereyağını erittikten sonra, üzerine yarını su bardağı tozşekeri katın ve 25-26 cm çapındaki yuvarlak kalıbın dibine yayın. Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın. Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.
    Kek hamuru için; çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağ ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın. Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı katin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu ile eleyin. Çırpma kabındaki karışıma biraz un, biraz süt ekleyin, karıştırın. Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın. Tuzunu katın ve tekrar çırpın.
    Hazırladığınız bu hamuru, kenara ayırdığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın. Önceden ışıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika veya kürdan kuru çıkana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin. Sıcakken servis yapın.

     
Ananaslı Alt Üst Keki (6 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ayvalı Kek (12 Kişilik)

    Ayvalı Kek (12 Kişilik)

    Malzemeler 2.5 Su Bardağı Un 1.5 Su Bardağı Tozşeker 1 Su Bardağı Ayva Reçeli 1 Çay Kaşığı Yenibahar ve Tarçın Karışımı 1 Su Bardağı Süt 100 gr Margarin 1 Kabartma Tozu 1 Yumurta 1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü 2 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri Yemeğin Tarifi Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin. Hamuru iyice...
  2. KOfik dolması(6 kişilik)

    KOfik dolması(6 kişilik)

    MALZEMELER 1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik) 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı fıstık 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1.5 su bardağı sıvıyağ 4 kuru soğan 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya...
  3. Misket tatlısı(6 kişilik)

    Misket tatlısı(6 kişilik)

    MALZEMELER 1 Adet Yumuta 1 Kahve Fincanı Yoğurt 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Karbonat Alabildiği Kadar Un Kızartmak İçin: Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur...
  4. Kopsiya (6 Kişilik)

    Kopsiya (6 Kişilik)

    MALZEMELER 500 gr Hamsi 4 Limon 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Tuz HAZIRLANIŞI Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp geniş bir tepsiye dizin. hamsilerin üzerine tuz serpip bir kat daha hamsi dizin. Bu işlemi hamsiler bitinceye kadar sürdürün. Limon suyunu hamsilerin üzerine dökerek serin bir yerde bir gün bekletin. Zeytinyağı ve limonla servis yapın.
  5. Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Ayva Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip...

Sayfayı Paylaş