gebe
  1. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.386
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113

    Arabaşı Çorbası yapılısı

    Konu, 'Çorbalar' kısmında SadmiN tarafından paylaşıldı.

    arabaşı çorbası arabaşı çorbasının yapılışı yapılışı çorbası arabas corbasi [​IMG]

    Malzemeler: 1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber


    Yapılışı:
    Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Ben 20-25 dakika normal ateşte pişiriyorum. Ayrı bir tavanın içinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun ve soğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamında açın. Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin. Sonrasında üzerine 4-5 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin. Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın. Ocaktan indireceğinizde içine limon suyu ekleyin.
    Not: Tavuğun etlerinden çorbanın içine bolca didikleyerek koyun.
    Afiyet Olsun...

    Hamuru için:

    1 tepeleme su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz


    Hamurun Yapılışı:
    Öncelikle tencerenize 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu içinde mikserle iyice çırpın ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak dökün. Kaynayınca 15-20 dakika sürekli karıştırarak kaynatın. İşlem bittikten sonra tepsinize dökün ve soğuması için ya buzdolabına yada soğuk havalarda balkonunuza koyabilirsiniz. Benim tepsim yuvarlak fırın tepsisiydi ve de iyi geldi. Servis edeceğinizde hamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan çorbayı koymak için yer açın. Sıcak çorbayla birlikte servise hazırdır.
    Afiyet olsun...

     
  2. İzmirella

    İzmirella Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    24 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.617
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Arabaşı Çorbası yapılısı
    adminim varya süperrrr bişiii buu..
    yozgatlı bi komsumuz vardıı kullakları çınlasınnn bi kez bizi yemege çagırmıştı bunu yapıppp..
    o hamurları çiğnemeden çorbayla yutuyosunnnn...
    görüncee gözlerim açıldıııııııııııı
    teşekkürlerrrrrrr
     
  3. handanca

    handanca Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.684
    Beğenilen Mesajlar:
    106
    Ödül Puanları:
    63
    Cevap: Arabaşı Çorbası yapılısı

    hamurunu sevmem ben. çorbada eh işte:)
    ya tamam sulu çorbası güzel işte.
    ama bu çorbanın bende anısı ver sevemedim.
    teşekürler yinede.:)
     
  4. Ayışık

    Ayışık Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    adana
    Cevap: Arabaşı Çorbası yapılısı

    emeğine sağlık
     
Arabaşı Çorbası yapılısı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Biber turşusunun yapılısı

    Biber turşusunun yapılısı

    biber turşusunun yapılışı biberiye turşusu yapılışı acı biber turşusu tarifi acı yapımı tarifi bıber Turşusu Malzemeler Biber, tuz, sarımsak Yemeğin Tarifi Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır. Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan. en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin. Ezik ve...
  2. arabaşı

    arabaşı

    Arabaşı Malzemesi : Hamur İçin : Bir ölçü Un 6 Ölçü Su Tuz Çorba İçin: Tavuk veya Hindi Bir Kaşık Yağ Bir Kaşık Salça, Tuz,karabiber,Kırmızı Biber, Bir Miktar Un Yapılışı: Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre...
  3. arabaşı çorbası ve hamuru

    arabaşı çorbası ve hamuru

    arabasi hamuru arabaşı hamuru nasıl yapılır arabasi tarifi arabaşı yemeği Malzemeler: 1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber Yapılışı: Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Ben...
  4. Düğün çorbası

    Düğün çorbası

    Osmanlı Mutfağı çok çok zengin bir mutfaktır sizlere bu zengin mutfaktan düğün çorbası tarifini veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -45 gr. tereyağı (3 çorba kş.) -350 gr. kuzu eti (küçük küpler biçimin do doğranmış) -1 adet sağan (rendelenip. tülbentten geçirilerek suyu sıkılmış) -500 ml su (2 su bardağı) -1 adet limon (suyu) -25 gr. un 3 çorba kş. -2 adet yumurta -1.lt...
  5. Nohut çorbası

    Nohut çorbası

    Osmanlı mutfağından sizlere nohut çorbasının tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyoru hanımlar:tik: Malzemesi: - 350gr. nohut (ayıklanmış) - 1,5 lt. tavuksuyu (6 su bardagı) - tuz. Yapılışı: 1. Nohutları bir gece öncesinden bolca su içinde tencerede şişmeye bırakın.Şişen nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra yeniden süzdürerek kabuklarını...

Sayfayı Paylaş