gebe
  1. nese355

    nese355 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    11 Aralık 2010
    Mesajlar:
    452
    Beğenilen Mesajlar:
    183
    Ödül Puanları:
    43
    Şehir:
    izmir

    arapsaçı kavurması

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında nese355 tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Evet meleklerim sizin bazılarınızın bilmediği bir izmir yemeğii:) bu bi tür ot arapsaçı deniliyor bunları yıkayıp doğruyorsunuz tencereye taze soğan veya pırasa doğruyorsunuz ve hepbereber kavuruyoruzzz isteğe göre domatesde konulanabilio sadede oluo kavruldukdan sonra 1 yumurta kırılıyorr en son isteğe göre yoğurtlu sarmısak üzerine dökülüp yeniliyorrr denemenizi tavsiye ederimmm
    çok hoş tadı ve kokusu varrr...[​IMG][​IMG]

     
    GREY bunu beğendi.
arapsaçı kavurması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bayram Kavurması

    Bayram Kavurması

    Malzemeler 1 kg kuzu but (orta yağlı) 100 gr kuyruk yağı Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik Yemeğin Tarifi Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin. Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını...
  2. Turşu Kavurması

    Turşu Kavurması

    biber turşusu kavurması Malzemeler Büyük yemek tabağı turşu (ozellikle fasulye ve kiraz kullanilir) 6 iri soğan, 1,5 su bardağı zeytinyağı Yapilis Tarifi Turşular akşamdan tuzunun çıkması için suya koyulur. Sonra doğranır. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Süzgeçte süzdürülmüş turşular ilave edilir. Kısık ateşte yarım saat pişirilir ve servis yapılır.
  3. Arapsaçı (Helxine Soleirolii)

    Arapsaçı (Helxine Soleirolii)

    arap saçı bitkisi arap sacı bakımı arapsaçı bakımı arapsaçı çiçeği saçı çiçeği Arapsaçı (Helxine Soleirolii) Isırgangillerdendir. Anavatanı Korsika ve Sardunya adalarıdır. Bulunduğu toprağı örten bol sayıda pek küçük, açık yeşil renkli parlak yaprağı vardır. Yüksekliği 5 cm olurken, bitki bulunduğu saksıdan taşacak kadar yayılır. Salonlarda sepet...
  4. kuzu etli arapsaçı

    kuzu etli arapsaçı

    arap saçı bitkisi etli arapsaçı arap saçı bitkisi yemeği arapsaçı yemeği Malzemeler 1 kg arapsaçı Yarım kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti İki yemek kaşığı un Yarım su bardağı zeytinyağı İki limonun sıkılmış suyu Yemeğin Yapılışı Arapsaçı otları ayıklanıp büyük bir kabın içindeki suda bir-iki saat beklemeye bırakılır. Kuzu etleri zeytinyağında biraz çevrilip suyunu çekmesi beklenir....
  5. Turşu kavurması

    Turşu kavurması

    karadeniz bölgesine ait değişik bir tat melişler deneyin:) Malzemeler 1/2 kilo fasülye turşusu 5 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağ Hazırlanışı Fasülye turşusunu ister enine keserek ister aynı boyutta elinizle sıkarak suyunu süzdürün. Soğanları ince ince doğrayın.Yağı geniş yayvan bir kaba alın.Soğanları ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun.Fasülyeyi ilave edin 15_20 dk...

Sayfayı Paylaş