Bebeğinizin Emmek İstemediğinimi Düşünüyorsunuz?

mislinay

Yeni Üye
Üye
Bebeğinizin Emmek İstemediğinimi Düşünüyorsunuz?
Bebeğiniz ilk doğduğunda nasıl emdiğini hatırlayın. Tamamen memeye odaklanmış, gözler kapalı, yumruklar sıkılı kendinden geçmiş bir şekilde meme emerler. Sanırsınız ki top patlasa duymayacaklar. Ancak bir süre sonra bu resim tamamen ya da kısmen değişebilir. 4. ayda bebekler artık emmede ustalaşmıştırlar ve beslenirken o kadar da dikkat kesilmeye ihtiyaçları yoktur. Artık daha fazla şeyle uğraşmak isterler, emerken gözleriyle etrafı inceler, aniden dikkatlerini çeken bir şeye başlarını çevirerek sizin de canınızın yanmasına neden olabilirler.
Bu aylarda hemen her şey dikkat dağıtıcı olabilir: TV, tavandaki vantilatör, odaya giren birisi. Özellikle anne ve bebek ev dışında farklı bir yerde ise, emzirmek problem olabilir çünkü bebek hem açtır hem de aynı zmanda etrafa bakıp her şeyi kontrol etmek ister. Memeyi ağzına almak istemez sık sık başını çevirir. Bu ve benzeri durumlar anneler tarafından “Artık bebeğim emmek istemiyor” “Sütüm az geliyor” vb. şeklinde yorumlanır. Peki bu durumla başetmek için neler yapabilirsiniz?
Öncelikle bebeğiniz acıktığında, etrafta dikkatini dağıtacak nesne ve kişileri uzaklaştırın. televizyonu kapatın, evde başka çocuk varsa onu oyalayacak bir aktivite bulun. Gündüz ise loş bir ortam, gece ise hafif bir aydınlatma işe yarayabilir.
Yüyümek ve ya hafifçe sallayarak emzirmek işe yarayabilir. Hareket bebeğinizi sakinleştirecek ve etrafla ilgilenmesini en aza indirecektir.

Eğer bebeğinizin size odaklanmasını sağlarsanız, daha iyi emecektir. Dikkatini üzerinize çekmek için masal anlatabilir, şarkı ya da ninni söyleyebilirsiniz.
Bir çok anne bebeğinin emmek istemediğini düşünerek gece emzirmelerini bırakır, aslında bebeğiniz sadece etrafıyla daha fazla ilgileniyordur. Özellikle emerken dikkati çok dağılan bebekler, gecenin karanlık ve sessiz anlarında daha rahat ve çok emerler. Bu yüzden gece emzirmelerini kaldırmakta aceleci davranmayın.
Zaman geçtikçe, bebek daha hareketli duruma geldiğinde istediği nesneleri eline alabilir, dokunabilir.Beslenme aralarında etrafındaki eşya ve kişilerle daha fazla ilgilenip keşifler yapabileceği için, artık acıktığında emmeye daha fazla odaklanabilecektir.
Eğer hala bebeğinizin emmeye sık sık ara vermesinin yeteri kadar süt almadığına neden olduğunu düşünüyorsanız, bebeklerin büyüdükçe daha kısa sürede daha fazla süt emme becerisi kazandiğini aklınızda tutun. Kendinizi rahatlatmak için bezlerinin yeteri kadar ıslak olup olmadığını (günde 6 kez bez ıslatmalı), bağırsak hareketlerini (azaldı mı?) ve bebeğinizin kilosunu takip edin.



Alıntı
 
Geri
Üst