gebe
  1. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Ciğer Tavanın püf noktası : Süt..!

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında zuzu65 tarafından paylaşıldı.

    ciğer yapmanın püf noktaları ciğer süt püf noktası ciger süt Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için;


    kuzu ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim

    ardından kuşbaşı doğrayalım ve güzlece soğuk suda bolca yıkayalım..



    Bir süzgeçe alıp; suyunu süzdürdükten sonra,

    ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve

    üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim.



    1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve

    ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım.

    Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım.



    Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile

    sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için).



    Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım.

    3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim.



    Yanında kızarmış patates,

    ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve

    arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..



    Afiyet olsun..


     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Ciğer Tavanın püf noktası : Süt..!
    deniycem canım saol paylaşım için
     
  3. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden
    Cevap: Ciğer Tavanın püf noktası : Süt..!

    teşşekkürler tavsiyen için
     
  4. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Ciğer Tavanın püf noktası : Süt..!

    benim etle sakatatla hiç aram yoktur özellikle sakatat ve tavuk hiç yemedim şimdiye kadar ama ciğerde süt duymamıştım paylaşayım dedim
     
  5. bistmein

    bistmein Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    59
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ciğerle süt bir arada biraz düşünmek istedim
     
  6. orkide

    orkide Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.672
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    bende anlayamadım neresi
    valla hoşuma getti denicem heman saol canım ellerine sağlık .......
     
Ciğer Tavanın püf noktası : Süt..! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktası<<  Kekler

    püf noktası<< Kekler

    puf kek tarifi kek pişirmenin püf noktaları tarifleri püf noktaları Kekler Kek yaparken kullanacağınız yağı ve diğer tüm malzemeyi oda ısısında bekletin. Böylece yağın keke kolay karışmasını ve kabarmasını sağlarsınız. Keki önerilen kapta pişirmeye özen gösterin ve pişirme süresine dikkat edin. Kek pişerken fırının ağzını açmayın. Kekiniz çabuk kızarıyorsa üzeri kızardığı anda bir folyoyla...
  2. püf noktası<< balık alırken

    püf noktası<< balık alırken

    kerevit nasıl pişirilir kerevit pişirme deniz kereviti nasıl pişirilir Deniz ürünlerini doğru seçmek içinDeniz ürünleri, sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biridir. Özenle seçildiğinde ve doğru yöntemler uygulanarak pişirildiğinde sofralarda harikalar yaratmak mümkündür. Mutfakta tam not için, deniz ürünlerini satın alırken ve pişirirken uymanız gereken kuralların başlıcaları! Kabuklu...
  3. püf noktası<<  Istakoz

    püf noktası<< Istakoz

    IstakozEğer mönünüze istakoz koyduysanız ve onu başarı ile sunmak istiyorsanız, öncelikle hazırlığına büyük önem göstermelisiniz. İstakozun kolay kesilmesi için, kuyruğunun düz durması gerekir. Bunu sağlamak için onu önce boyuyla orantılı olan bir tahtaya bağlayıp kaynama noktasındaki suya daldırın. 1 lt. su için 5 dakika, ve bunun üzerindeki her litre için ise 3 dakika kaynatın. İstakoz...
  4. Photoshop'un 47 Püf Noktası

    Photoshop'un 47 Püf Noktası

    1-AUTO AYARLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ Photoshop içerisinde Curve, Levels tablolarının auto değerlerini, siyah ve beyaz renk piksellerini kendi default değerlerinde ayarlıyor. Photoshop 6’da Curves ya da Levels tablosunu açın; “alt” tuşuna bastığınızda Auto butonu Options butonuna dönüşecektir. Alt tuşu basılı durumda iken Options butonuna tıkladığınızda açılan pencereden değerleri...
  5. Süt pompası almanın püf noktası..

    Süt pompası almanın püf noktası..

    Çalışan annelerin imdadına yetişen süt pompaları gerçekten büyük kolaylık! Süt pompaları son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan ve yeni bebek sahibi olmuş annelerin hayatını kolaylaştırıcı önemli ürünlerden sadece biri. Süt pompaları sayesinde anneler zamandan tasarruf ederken, aynı zamanda da meme ucu çatlakları gibi oluşabilecek rahatsızlıklardan kurtulmuş oluyorlar. Süt pompalarının pilli,...

Sayfayı Paylaş