gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    wok tavuk szechuan tavuk wokta Malzemeler:
    - 350 gr tavuk göğsü
    - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış)
    - 1 yemek kaşığı mısır nişastası
    - 2 adet taze soğan
    - 1 tatlı kaşığı zencefil
    - 1 tatlı kaşığı hoisin sos
    - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı kırmızı pul biberi az bir zeytinyağ içinde püre yapın)
    - 1 yemek kaşığı dry sherry
    - 115 gr cashew fıstığı
    - 1 çay kaşığı susam yağı
    - 1 adet yeşil dolmalık biber

    Yapilisi:

    Tavuk göğsünü küçük küpler halinde kesiniz. Dolmalık biber ve taze soğanları ayrı ayrı doğrayınız.

    Derin bir kap içerisinde, tavuk parçalarını, tuz, yumurta beyazı ve mısır nişastasını iyice karıştırınız.

    WOK’un içinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın, yağ kızınca tavuklara renk verdiriniz. Tavukların rengi beyaza dönünce bir kevgir yardımı ile WOK’dan çıkarın ve kapaklı bir kaba koyunuz. WOK’un içinde doğrandığınız yeşil biberleri, taze soğanı ve zencefili koyup sote ediniz.

    En son olarak tavukları, dry sherryi, chili püresi ve hoisin sosu ekleyip, biraz kavurun.

    Ateşten indirmeden, önce cashew fıstıklarını ekleyip, bir çeviriniz. Üzerine susam yağını gezdirip sıcak olarak servis ediniz.


     
Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çin mutfağı!

    Çin mutfağı!

    Çiğ Balık / Sashimi ( 4 kişilik ) Malzemeler 250 gr. ton balığı fletosu Acı hardal Soya sosu Rendelenmiş turp İnce kıyılmış zencefil kökü Maydanoz Hazırlanışı Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir. Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin. Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal,...
  2. Çin Tavuğu

    Çin Tavuğu

    cin tavukları Malzemeler; Sade Noodle çin makarnası diyede geçer Sote doğranmış tavuk Soya sosu Soya filizi Taze soğan Biber Domates Karabiber Ayçiçek Yağı Yapılışı; Noodle'ı 80-90ml soya sosunu, sote dogranmış tavugu,bir miktar ayçiçek yagı ile bir kapta 30dk karıştırıp bekliyoruz.noodle o ortamda biraz yumusadıktan sonra geniş tavamızda biber ve domatesimizle birlikte kavuruyoruz, tavuk...
  3. çin Usulü Pirinç Mücveri

    çin Usulü Pirinç Mücveri

    Malzemeler : 300 gr. uzun taneli pirinç 250 gr. taze soğan 200 gr. kırmızı tatlı biber 125 gr. margarin 2 yemek kaşığı soya sosu 1 diş ezilmiş sarmısak 4 adet yumurta Acı kırnızı biber Tuz Hazırlanışı : Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın. Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp...
  4. Çin Usulü Sebzeli Tavuk

    Çin Usulü Sebzeli Tavuk

    çin usulü sebzeli tavuk çin usulü sebzeli tavuk sote soya soslu sote noodle MALZEMELER 2 adet kabak 1 adet havuç 2-3 adet biber 2 adet kırmızı biber 250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk soya sosu 1 diş sarımsak çeşitli baharatlar. HAZIRLANIŞI Kabak, havuç ve biberleri iri iri doğradıktan sonra yağda iyice kavurun. Daha sonra sarımsağı ve tavuğu katarak biraz da onlarla kavurun. Daha sonra soya...
  5. Çin usulü sazan balığı

    Çin usulü sazan balığı

    sazan balığı nasıl pişirilir sazan nasıl pişirilir balığı pişer video dünyanın en büyük videosu Balık seviyor musunuz ? Peki çin usulü yapılmışına ne dersiniz. Şimdi ki tarifimiz balık seven arkadaşlarımız için arkadaşlarım. Malzemeler: 1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı 3/4 su bardağı su Yarım su bardağı et suyu 1 su bardağı sek beyaz şarap 1/2 çorba kaşığı rafine yağ Harcı : 4...

Sayfayı Paylaş