gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Diş macununu ıslatmayın

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    Diş macununu ıslatmayın Türkiye, ağız-diş sağlığı konusunda sınıfta kalan ülkeler arasında ilk sıralarda... [​IMG]

    Doğru bilinen yanlışlar ve önemsenmeyen detaylar ağız sağlığının bozulmasına neden oluyor.
    Yemeklerden hemen sonra dişleri fırçalamak besinlerdeki asitlerin ağızda dağılmasına neden olduğu için dişleri zayıflatıyor. Dişleri yemeklerden en AZ bir saat sonra fırçalamanın daha uygun olduğunu söyleyen Memorial Etiler Tıp Merkezi Diş Hastalıkları Bölümü’nden Dt. Hacer Esved Alireisoğlu, Türkiye'de ağız ve diş sağlığına yeterince önem verilmediğini söyledi ve bu konuda sık yapılan hataları şöyle sıraladı:
    DİŞ MACUNUNU ISLATMAYIN

    Diş macununun bilinenin aksine suyla ıslatılmaması gerekir. Islanan diş macunu etken maddesini kaybeder. Diş macunu leblebi tanesi büyüklüğünde kullanılmalıdır. Unutmayalım ki diş macunu sadece diş fırçalamayı kolaylaştırıcı bir ajandır.
    "NE KADAR UZUN FIRÇALARSAM O KADAR İYİ" DİYE DÜŞÜNMEYİN
    Diş temizliği hakkında bilinen yanlışlardan biri de dişleri uzun süre ve sert şekilde fırçalayarak daha çok bakteri öldürüldüğü inancıdır. Yapılan araştırmalar iki dakikayı aşan fırçalamanın daha çok bakteri öldürmediğini gösteriyor. Dişlerin günde en AZ bir kez iki dakika süreyle çok sert olmadan fırçalanması ve diş ipi kullanımıyla ideal bir diş temizliği sağlanabilir. Sigara, çay ve kahve tüketimi fazla olanlarda meydana gelen dil pası kokuya neden olabilir. Bu durumda dişler fırçalandıktan sonra dili de fırçalamak gerekir.
    ARITICI GIDALAR TÜKETİN
    Doğal diş fırçası olarak bilinen elmanın yanı sıra çiğ havuç, patlamış mısır ve kereviz özellikle yemek aralarında tüketildiğinde mekanik bir temizlik sağlayacaktır.

    ELMA SİRKESİYLE GARGARA YAPIN
    Sabahları elma sirkesiyle gargara yapın ve sonra dişlerinizi fırçalayın. Sirke, lekelerin yok olmasına, dişlerinizin beyazlamasına ve dişetlerinizdeki mikropların ölmesine yardım eder.
    AĞIZ KOKUSU İÇİN KAHVE ÇEKİRDEĞİ ÇİĞNEYİN
    Ağız kokusu gündelik yaşamda insanı sosyal ve psikolojik olarak etkileyen bir rahatsızlıktır. Kötü ağız kokusu, hem kişiyi etkiler hem de çoğu zaman mahçubiyete sebep olur. Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek bu sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır.
    KEYİFLİ BİR KEŞİF "KAKAO"
    Kakao çekirdeğindeki antibakteriyal içerik nedeniyle, çikolata dişlere zarar vermiyor. Şekerlemeler ise dişlerin baş düşmanı. Meyve sularındaki asit ise her türlü dişe zararlı. Aynı şekilde laktoz içeren süt de, diş çürüklerine yol açıyor.
    YEMEĞİ PEYNİRLE SONLANDIRIN
    Meyve suları, tatlılar, sert kıvamlı şekerler, karamel, muz gibi yiyecekler dişlerde çürük oluşturma riskini artırıyor. Tatlı yedikten sonra süt, ayran içmek ve peynir yemek, şekerin ve ortaya çıkan asidin zararlı etkilerini önler. Ph seviyesini kontrol ettiğinden dişler için koruyucu kalkan oluşturur.


     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
    valla bende hep fırçalamadan önce ıslatıyorum artık ıslatmıyım bari
     
  3. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Bende ıslatıyordum doktorum ıslatma ve mercimek tanesi kadar diş macunu kullan dedi
     
Diş macununu ıslatmayın konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çin malı diş macunundan 'antifiriz' çıktı

    Çin malı diş macunundan 'antifiriz' çıktı

    ABD Gıda ve İlâç Dairesi, Çin üretimi diş macunlarını piyasadan toplatıyor. Testler sonucu, çoğunlukla otellerde kullanılan diş macunlarının bazılarında antifiriz olarak kullanılan Dietilen Glikol'a (DEG) rastlandığı bildirildi. Uluslararası Ming Fai Şirketi tarafından imal edilen diş macunlarının, oteller için banyo gereçleri tedarik eden ABD merkezli Gilchrist & Soames şirketi adına...
  2. Diş macununuzu belli dönemlerde değiştirin...

    Diş macununuzu belli dönemlerde değiştirin...

    Dişlerdeki bakterilerin etkisiz hale gelmesinde kullanılan diş macununun belli dönemlerde değiştirilmesinin önemli rol oynadığı bildirildi. Atatürk Üniversitesi (A.Ü) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinan Evcil, yaptığı açıklamada, diş sağlığında kullanılan diş macunu ve fırçanın büyük önem taşıdığını söyledi. Evcil, kullanılan diş macununun zaman içerisinde ağızdaki...
  3. Diş Macunumun içindekiler nedir?

    Diş Macunumun içindekiler nedir?

    diş macununun içindekiler triclosan nedir içindekiler nedir diş macunu Diş Macunumun içindekiler nedir? Pek çok diş macununun üzerindeki açıklamalara baktığınızda, içinde bulunanları anlamak için biyokimyada iyi bir dereceye sahip olmanız gerektiğini düşünürsünüz. Propilen glikol, sodyum bikarbonat, sodyum payrofosfat, anhydrous dikalsiyum, fosfat ve dioctyl sodyum sulfosuccinate, tüm bunları...
  4. Diş macunlarına dikkat!

    Diş macunlarına dikkat!

    "Dişlerim beyazlasın" diyorsunuz ama... Ağız Diş ve Çene Cerrahi Uzmanı Dr. Dt. Okhan Oral, pütürlü macunlar ve beyazlatıcı bakım ürünlerinin diş hassasiyetini arttırdığını, bu nedenle kullanılmamasının en doğru yol olacağını söyledi. Dr. Dt. Okhan Oral yaptığı açıklamada, dişlerin sıcağa-soğuğa, tatlı veya ekşi gıdalara, diş fırçalamaya karşı keskin ve derin bir ağrı...
  5. Diş Macunlarına Dikkat

    Diş Macunlarına Dikkat

    Diş Macunlarına DikkatŞeker ve hatta tatlandırıcı eklenmiş deterjandan ibaret olan diş macunları.. Halk arasında doğru kabul ettiğimiz ortak bir yanlış vardır. “Köpüren malzemeler iyi temizler.” Sabun dışında köpüren hiçbir malzeme iyi değildir. Dişlerimizi fırçalarken kullandığımız diş macunlarına karşı uzmanlar uyarıyor ve dişlerin balla fırçalanmasını öneriyorlar. Balın tüm şifası ve...

Sayfayı Paylaş