gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Dolamalı Parmaklar Ve Guatr İçin Merhem

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Bir avuç kına yaprağı, yarım avuç meşe yaprağı, bir kaşık do*mates salçası, bir topak mayalı hamur yirmi dakika süre ile suda pişirilerek süzülür. Süzülerek elde edilen posaya, dövülmüş kişniş tohumu karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar sarım*sak suyu ile yoğrulur. Hazırlanan merhem, badem yağı ile yumu*şatıldıktan sonra, bir kavanoza doldurularak serin bir yerde sak*lanır. Dolamaiı parmaklara veya guatr tedavisinde kullanılır.
     
Dolamalı Parmaklar Ve Guatr İçin Merhem konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yanıklar Ve Kızarıklıklar İçin Merhem

    Yanıklar Ve Kızarıklıklar İçin Merhem

    merhem isimleri yanık merhemi yara merhemi isimleri yanık merhemleri Beş tutam oranında besbase kabukları dövülerek ezilir. Ezi*len kabuklar, iki tutam ısırgan tohumu, yarım avuç söğüt yapra*ğı, bir baş sarımsakla birlikte yarım saat süre ile suda pişirilir. Sı*kılarak elde edilen posa merhem kıvamına gelinceye kadar dö*vülmüş mantar ve rendelenmiş limon kabuklan ile birlikte karış*tırılır....
  2. Urlar Ve Çıbanlar İçin Merhem

    Urlar Ve Çıbanlar İçin Merhem

    çıban merhemi Yarım avuç aksar tohumu, ikişer tutam ballıbaba yaprağı ve ısırgan otu tohumu, bir tutam binyaprak çiçeği reçineyle birlikte bir kaba konarak yarım saat süre ile kaynatılır. Bu karışımların suları çekilinceye kadar pişirilir. Pişirilen karışım sıkılarak süzül*dükten sonra elde edilen posa merhem kıvamına gelinceye ka*dar mantar unu ilâve edilerek zeytinyağı ile karıştırılır....
  3. Çatlamalar Ve Romatizma Ağrıları İçin Merhem

    Çatlamalar Ve Romatizma Ağrıları İçin Merhem

    Yarım avuç biberiye çiçeği, ikişer tutam çalgıcı otu ve hamame otu, bir tutam kenger otu, iki kaşık domates salçası ile birlik*te kaynatılarak suları çekilinceye kadar pişirilir. Sıkılarak elde edi*len posaya, merhem kıvamına gelinceye kadar bakla unu ve yu*murta ilâve edilerek karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan merhem pamuk yağı ile yumuşatıldıktan sonra, bir kavanoza konarak se*rin bir...
  4. Cilt Çatlakları Ve Yanıklar İçin Merhem

    Cilt Çatlakları Ve Yanıklar İçin Merhem

    yanık merhemleri çatlak merhemi hamilelikte yanık Bir avuç akhuş tomurcuğu, iki tutam ısırgan otu, bir ceviz iri*liğinde bal mumu, bir fincan süt, yarım fincan zeytinyağı bir ten*cereye konup, yarım saat süre ile kaynatılarak süzülür. Süzülerek c-lde edilen karışım merhem kıvamına gelinceye kadar keten unu karıştırılarak badem yağı ile yoğrulur. Her evin ecza dolabında bulunması gereken bu...
  5. Basurlar Ve Çıbanlar İçin Merhem

    Basurlar Ve Çıbanlar İçin Merhem

    Bir avuç kara pelin çiçeği, yarım avuç karadut, beşer adet balâdur yemişi ile çekirdekleri ayıklanmış kayısı, iki tutam bibe*riye çiçeği ceviz iriliğinde bal mumu ile birlikte yirmi dakika süre ile suda pişirilir. Sıkılarak elde edilen posa, merhem kıvamına ge*linceye kadar ceviz külü ilâve edilerek yoğrulur. Hazırlanan merhem, karabiber yağı ile yumuşatıldıktan sonra, bir kavanoza ko*narak...

Sayfayı Paylaş