En iyi kahve dışkıdan yapılıyormuş
kahve en iyi kahve çekirdeği
Hayatım boyunca bir kez bile olsun kahve içmedim içmemde.Hem ciddi bir alerjim var kahveye karşı hemde sevmiyorum kokusu ve tadı çok kötü geliyor bana.Ama kahve tutkunları o akdar çok ki saymakla bitmez.Kahve tutkunları size kötü bir haberim varİşte buyrun...
Kopi Luwak" adı verilen ve 100 gramı 75 dolara satılan kahve, Endonezya´daki adalarda yaşayan ve memeli bir hayvan olan Paradoxurus´un yediği kahve çekirdeklerinin daha
sonra dışkısından toplanmasıyla elde ediliyor.
Sumatra ve Java ve Sulawesi'nin gibi çevre adalarda yaşayan ve kahve üreticileri tarafından beslenen Paradoxurus adlı etobur memeli, kahve ağaçlarındaki en kaliteli çekirdekleri yiyor. Çekirdekler hayvanın midesindeki enzimlerin etkisiyle bir tür fermantasyona uğruyor, ancak hiçbir şekilde erimiyor. Bu kahve çekirdekleri daha sonra dışkı yoluyla dışarı atılıyor.
Kahve üreticileri de Paradoxurus´un dışkısından bu çekirdekleri toplayarak dünyanın en pahalı kahvesini üretiyor. Uzmanlar, kahvenin kalitesini artıran önemli faktörün Paradoxurus´un midesindeki enzimler olduğunu belirtiyor.
Zaten içmiyorum bu saatten sonra öldürseler de içmem
Hayatım boyunca bir kez bile olsun kahve içmedim içmemde.Hem ciddi bir alerjim var kahveye karşı hemde sevmiyorum kokusu ve tadı çok kötü geliyor bana.Ama kahve tutkunları o akdar çok ki saymakla bitmez.Kahve tutkunları size kötü bir haberim varİşte buyrun...
Kopi Luwak" adı verilen ve 100 gramı 75 dolara satılan kahve, Endonezya´daki adalarda yaşayan ve memeli bir hayvan olan Paradoxurus´un yediği kahve çekirdeklerinin daha
sonra dışkısından toplanmasıyla elde ediliyor.
Sumatra ve Java ve Sulawesi'nin gibi çevre adalarda yaşayan ve kahve üreticileri tarafından beslenen Paradoxurus adlı etobur memeli, kahve ağaçlarındaki en kaliteli çekirdekleri yiyor. Çekirdekler hayvanın midesindeki enzimlerin etkisiyle bir tür fermantasyona uğruyor, ancak hiçbir şekilde erimiyor. Bu kahve çekirdekleri daha sonra dışkı yoluyla dışarı atılıyor.
Kahve üreticileri de Paradoxurus´un dışkısından bu çekirdekleri toplayarak dünyanın en pahalı kahvesini üretiyor. Uzmanlar, kahvenin kalitesini artıran önemli faktörün Paradoxurus´un midesindeki enzimler olduğunu belirtiyor.
Zaten içmiyorum bu saatten sonra öldürseler de içmem