gebe
  1. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA

    ESDE' den ARMUTLU CEVIZLI KEK:)

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında ESDE tarafından paylaşıldı.

    armutlu kek, tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır, resimleri, konulari burada melekler

    Merhaba Melekler,

    Nerdeyse kekin her turlusunu cok severim ben:) sevdigim icinde degisik kek tariflerini arastirip denerim, bugun ne yapsam diye dusunurken, mutfakta yumusamis armutlar gozume ilisti :) tabiki armutlari kekin icinde kullanmaya karar verdim:) guzel olursa sizlerle paylasirim diyede kendi kendime soz verdim, ve resimledim, kekim pisti, bence cokta guzel oldu, ben yurtdisinda yasadigim icin burda istedigim tarzda kek kalibi bulamamistim, kucuk boy kek kalibim vardi ama bu malzemeler ona fazla geleceginden mecburen dikdortgen borcamimda pisirmek zorunda kaldim, sizler kek kalibinda yaparsaniz, tabiki goruntu olarak cok daha hos olacaktir, simdi geciyorum tarife...


    [​IMG]


    Benim Standart Kek Tarifim....


    2 Yumurta
    1,5 su bardagi seker
    1 su bardagi Siviyag
    1 su bardagi sut/yogurt
    2,5 - 3 Bardak Un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

    kekimin icine;

    3 adet orta boy armut
    yarim su bardagi dogranmis ceviz
    bir tatli kasigi tarcin


    TARIFI:

    oncelikle seker ve yumurtayi kar haline gelene kadar cirpiyoruz, pesinden siviyag sut yada yogurt, vanilya, kabartma tozu ve tarcini ekleyip cirpmaya devam ediyoruz, malzemeler guzelce karistiktan sonra icerisine elenmis unumuzu yavas yavas eklemeye basliyoruz, ve cirpmaya devam ediyoruz, oldukca koyu bir kivam elde edene kadar un ekliyoruz, koyu kivami yakaladiktan sonra kup kup dogranmis ve kabuklari soyulmus armutlarimizla yarim bardak cekilmis cevizimizi ekliyoruz ve spatula yada tahta bir kasikla karistiriyoruz (kivam oldukca koyu olmali cunku armutlar piserken sulanacaktir)

    Daha sonra yaglanmis kek kalibimiza harcimizi dokup onceden isitilmis yaklasik 170 derece firinimizda ortalama 40-45 DK pisiriyoruz,

    klasik kurdan testiyle kekimizin pistigini anlayinca, sogumaya birakiyoruz, sogumaya yakin keki kaliptan cikarabilirsiniz:)

    Herkese Afiyet Olsun....:ar4fd:


    [​IMG]


    [​IMG]



     
    PaSikA, sevde 7 ve CeMoŞ bunu beğendi.
  2. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Ellerine sağlık,hep aklımda armutlu kek ama bir türlü fırsat bulamadım yapmaya :D:D
     
    ESDE bunu beğendi.
  3. CeMoŞ

    CeMoŞ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.861
    Beğenilen Mesajlar:
    1.110
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    hımmmm
    waşş esdem çok güzel bir tarfii o tabağın hepsini yidinmi kısshahahaha
     
  4. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA
    Resmi cekip konuyu acmayi bekledim :)) ondan sonra butun tabagi tabiki yedim hahaha
     
    CeMoŞ bunu beğendi.
  5. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA
    Afiyet olsun adminim :)))
     
  6. sevde 7

    sevde 7 Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    2 Nisan 2011
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    1.092
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yuvamın huzurlu olduğu heryerde
    ellerine sağlık canım bende çok severim böyle değişik şeyler denemeyi.hımmm acıktım ha
     
  7. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Esde boğazından nasıl geçti Esde :tsk: Cevizli olan kek, pasta, tatlı herşeye bayılırım bennn:tsk: İnsan br dilim ayırırdı değil miiiii :tsk:
    Muhteşem görünüyor, dediğim gibi cevizli olan herşeyi çok severim, bu kekte tam benim ağzıma layık:) Ellerine sağlık, diğer tariflerinide beklerim:D Bunu deniyecem :A:A
     
  8. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA


    Sana birgun tazesini yaparim insallah ruyam :)) hepsini yemedim canim o kadarda degil :) daha duruyor cogu buyur gel beklerim :)
     
  9. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Oruçlu oruçlu yapılırmı bu şimdi eve gidince kek yapıcam kesin
    Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor eminim lezzetide görüntüsü kadar güzeldir
     
    ESDE bunu beğendi.
  10. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA
    Afiyet olsun pasika, denemeni tavsiye ederim:)
     
ESDE' den ARMUTLU CEVIZLI KEK:) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Armutlu

    Armutlu

    gemlik kumla pansiyon esenköy pansiyon yalova esenköy gemlik kumla otelleri NASIL GİDİLİR? Armutluya direk seferlerle İstanbul Yenikapı ve Bostancıdan 1,5 saate ulaşmak mümkün. Thuya eko-pansiyona gelecek konuklar, telefon ederlerse iskeleden servisle alınarak 7 km lik yolu olan Mecidiye Köyüne getirilip tatil dönüşü önceden bilet alınarak aynı şekilde iskeleye kadar bırakılıyor. Bir başka...
  2. Armutlu cevizli kek

    Armutlu cevizli kek

    Melişlerim güzel bir kek tarifi mutlaka deneyin:) Malzemeler 3 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker yarım tatlı kaşığı karbonat yarım tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı+2 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 2 orta boy armut 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz Hazırlanışı Fırını 170 dereceye getirin.Derin bir kek kalıbını yağlayın .Unu,şekeri,karbonatı,tuzu bir kaba...
  3. ESDE' den Patlicanli pogaca

    ESDE' den Patlicanli pogaca

    patlicanli pogaca, tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır, resimleri, konulari burada melekler Evett Meleklerrr, gelelim gecen gun yaptigim patlicanli pogacalarima:)) Esim patlican hastasi oldugu icin, ve cok yemek sectigi icin, patlicanli yemeklere mecburen agirlik veriyorum, genelde pogaca ve boreklerimede kullanirim patlicani... Tarifime gecmeden once, bir konuyu sizlerin tercihine...
  4. ESDE' den Enfes  Siron Tarifi

    ESDE' den Enfes Siron Tarifi

    siron tarifi siron nasil yapilir nedir resimli tarifi siron malzemeleri konusu burada melekler Evvettt Meleklerrrr, Benim gibi ASERME olayini abarttiysaniz yandiniz:) ne gorsem canim ceker oldu:) Allahtan azda olsa mutfak becerim varda:p canimin cektigini mutfaga girip yapabiliyorum, Ben aslen GiRESUN sebinkarahisarliyim, bu tarifi ilk o tarafta yemistim, ve bayilmistim, karadeniz...
  5. Armutlu Salata....

    Armutlu Salata....

    Armutlu Salata: Malzemeler: 2 adet deveci armudu, soyulup küp küp doğranmış 1 nar, temizlenmiş 2 adet portakal, biri küp küp; diğeri halka halka doğranmış yarım demet dereotu, ince kıyılmış arzu edilirse servis esnasında serpmek üzere ceviz Hazırlanması: Armutu, narı, küp doğranmış portakalı ve dereotunu karıştırın. Dİlimlenmiş portakalla servis tabağınızı...

Sayfayı Paylaş