gebe
  1. ferhoşteyze

    ferhoşteyze Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    haşhaşlı ve cevizli ekmek

    Konu, 'Ekmekler&Pideler' kısmında ferhoşteyze tarafından paylaşıldı.

    haşhaşlı ekmek rüyada haşhaşlı ekmek yemek cevizli rüyada cevizli görmek görmek Hashasli Ve Cevizli Ekmek 300 ml ilik su
    1.5 tatlikasigi tuz
    3 cup un
    2-3 yemek kasigi zeytinyagi
    2 tatlikasigi seker
    1.5 tatlikagisi maya
    3 tatlikasigi süt tozu
    1 cup ceviz
    sinyalden sonra 1 cay fincani hashas ezmesi

    Yapilisi.
    Makinaya ilk önce tüm sivi malzemeleri daha sonra kuru malzemeleri ekleyin (hashas haric)
    Makinanizin normal ekmek ayarini secin ve pismeye birakin.Sinyal sesinden sonra hashasi ekleyip pismesini bekleyin .Makina sinyal verdikten yarim saat sonra ekmeginizi cikarip dilimleyip servis yapin
    Afiyet olsun!

     
  2. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: haşhaşlı ve cevizli ekmek
    emeğinize sağlık en kısa zamanda denıyecem
     
  3. Gizlicicek

    Gizlicicek Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2007
    Mesajlar:
    24
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: haşhaşlı ve cevizli ekmek

    eminim ki çok güzel olur denemek lazım ellerinize saglık.....
     
  4. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: haşhaşlı ve cevizli ekmek

    elleriine sağlık canımm
     
  5. sahra61

    sahra61 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Eylül 2009
    Mesajlar:
    22
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    çnkle
    bunu en kısa zamanda yapıcam ferhoş hanım :)
     
  6. perize

    perize Üye Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    380
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    emeğine sağlık.şeker.
     
haşhaşlı ve cevizli ekmek konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. cevizli ekmek

    cevizli ekmek

    Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su 40gr yaş maya 3 su bardağı kepek unu 1,5 su bardağı beyaz un 2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1/4 su bardağı kuru üzüm 2 çorba kaşığı sıvıyağ susamHazırlanması: Mayayı 1,5 su bardağı suyun içinde eritin. 3 su bardağı kepek unu, beyaz un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. 1 su bardağı iri dövülmüş cevizi ve çeyrek su bardağı üzümü...
  2. Cevizli ve kayısılı pilav

    Cevizli ve kayısılı pilav

    = Malzemeler = 1 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı margarin 1 adet soğan 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 6 adet kuru kayısı 3 çorba kaşığı ceviz Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı toz şeker 1 1/2 su bardağı tavuk suyu Karabiber Tuz =Hazırlanışı = Pirinci bol suyla yıkayın ve tuzlu suda yaklaşık iki saat kadar bekletin. Başka bir tencereye margarini koyun ve...
  3. Haşhaşlı otlu ekmek

    Haşhaşlı otlu ekmek

    Melişlerim lezzetli bir tat mutlaka deneyin:) Malzemeler 1 adet yaş maya 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay bardağı keten tohumu 1 çay bardağı susam 1 çay bardağı haşhaş 1 çay bardağı çörek otu Alabildiği kadar un 1 tutam tuz Hazırlanışı 1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün .Sıvı yağ ,tozşeker ve alabildiği kadar un ekleyip biraz yoğurun.Sulu...
  4. Haşhaşlı tava ekmeği

    Haşhaşlı tava ekmeği

    Melişlerim güzel bir ekmek tarifi buyrun:) Malzemeler 1 kg un 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 yemek kaşığı sirke 2 bardak su 1/2 süt 2 yemek kaşığı çörek otu 2 yemek kaşığı haşhaş 1 kahve kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Ilık sütün içinde mayayı eritin.Şeker,2 bardak su,tuz,sirke ve haşhaş ilave edip unu yavaş yavaş karıştırın.Sert hamur tutup 25 dk kadar kabarması için...
  5. Cevizli haşhaşlı lokma

    Cevizli haşhaşlı lokma

    haşhaşlı lokma Melişlerim bu tatlı tarifini çok beğeneceksiniz:) Malzemeler 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ceviz içi 4_5 yemek kaşığı haşhaş 3 adet ekmek hamuru yarım su bardağı toz şeker tarçın Hazırlanışı Fırını 160 dereceye ayarlayın.Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın.Mutfak tezgahına çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun yavaş yavaş elinizle...

Sayfayı Paylaş